Ryktesaker, uke 4

Antoine Griezmann tilbake i ryktespaltene, og Evra hadde samtaler med Mourinho.

Forrige ukes rykter

Søndag 29. januar:

15.15: Duncan Castles skriver i søndagens papirutgave av The Times at Mourinho fortsatt ønsker å forsterke laget i januar. Det skal være Monacos Tiemoue Bakayoko og Benficas Viktor Lindelöf som står øverst på portugiserens ønskeliste.

Problemet er at både Monaco og Benfica leder serien i henholdsvis Frankrike og Portugal, og ingen av klubbene skal være spesielt interesserte i å selge sine beste i januar.

13.00: Patrice Evra forlot Manchester United til fordel for Juventus i 2014, men hjertet ble værende i Manchester. Nå har den rutinerte franskmannen igjen flyttet på seg, denne gangen til Marseille. Det var snakk om at Evra ville returnere til Old Trafford, men slik ble det altså ikke. Nå bekrefter agenten at det var samtaler mellom Evra og Mourinho, og at Evra gjerne ville komme «hjem».

– Manchester United? Det var samtaler, og hadde det vært en mulighet for at Evra kunne dra til United, så ville han ha gjort alt for å få det til å skje, sa Pastorello ifølge Di Marzio.

12.20: Begynner dere å bli lei av å lese om Antoine Griezmann? Ikke det? Flott. Det ligger an til å bli den store overgangssagaen frem mot sommeren, men nå har Arsenal (igjen?) kastet seg inn i kampen om den talentfulle franskmannen, hvis vi skal tro Daily Mail.

Lange ermer og nr.7 fordi det hadde idolet Beckham: Antoine Griezmann
Lange ermer og nr.7 fordi det hadde idolet Beckham: Antoine Griezmann

Arsene Wenger har lenge vært en stor fan av landsmannen, og skal ha prøvd å sikre seg underskriften hans allerede før denne sesongen. Det endte med at Griezmann forlenget kontrakten sin med Atletico Madrid.

Økonomi er en viktig faktor i denne saken, og der er United i en egen klasse. Utkjøpsklausulen til Griezmann skal være på småpene £85 millioner, og det ville knuse alle overgangsrekorder for Arsenal.

Avisen konkluderer med at Manchester United (fortsatt) leder an i kampen om superstjernen.

11.00: Simon Mullock i The Mirror kaster seg på «Rooney til Kina-bølgen», men legger til at klubben gjerne ser en avtale materialisere seg allerede nesten måned. Det skal være en rekke klubber i Kina som er interesserte i kapteinen, og Rooney vil tjene mer på tre sesonger i Kina enn han har gjort i hele sin Premier League-karriere.

Kinesiske klubber har muligheten til å signere spillere frem til 28.februar, og Mourinho og styret i Manchester United skal ha «godkjent» planen som vil sende Rooney til den fjerne østen.

Lørdag 28. januar:

00.15: Wayne Rooney skal være villig til å dra fra United til Kina til sommeren. Det skriver The Sun. Det er avisas United-journalist, Neil Custis, som skriver at rike asiater vil kunne tilby ham om lag 1 million pund i uka. United-kaptein skal også ha vært lysten på bud fra USA, men foreløpig mangler det helt store derfra. Rooney ønsker egentlig å avslutte karrieren på Old Trafford, men ønsker samtidig førstelagsfotball. Rooneys kontrakt går ut sommeren 2019.

Fredag 27. januar:

11.50: Fredag skrev The Times en artikkel om at Anthony Martial skal være ekstremt frustrert i United. Det kan være rett, det kan være feil, men Sky Sports melder i alle fall fredag også at Martial er fornøyd med å bli værende i klubben.

09.45: Sean Goss skal visstnok gjennomføre legesjekken hos QPR fredag. Går alt i orden selges han for 500.000 pund, men United skal ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul, melder BBC.

07.45: Mourinho-venn Duncan Castles skriver i en sak i Daily Record at United nå håper at det er Paul Pogba som skal overbevise Antoine Griezmann om at Manchester og United er rett destinasjon til sommeren. United har tidligere ønsket Griezmann, men i fjor sommer var han mest opptatt av fotball-EM. Nå snakker visstnok Pogba og Griezmann på daglig basis, og håpet er at de to stjernenes vennskap skal få Griezmann til United. – Han er som en bror for meg, har Pogba tidligere uttalt om Griezmann.

07.30: Matteo Darmian er ifølge The Sun på husjakt i Milano. De mener det henger sammen med en mulig overgang til Inter, selv om det vel må sies at Darmian kanskje bare er på utkikk etter et hus i hjemlandet. Han har i alle fall råd til det.

Torsdag 26. januar:

15.00: Benficas Goncalo Guede har tidligere blitt linket til United. Nå har imidlertid portugiseren skrevet under for PSG bekrefter den franske klubben på sine hjemmesider. Kantspilleren har vært innom samtlige portugisiske aldersbestemte landslag fra U16. Mandag ble det meldt at Guede var på vei bort fra Benfica og denne gangen viste ryktene seg faktisk å stemme på en prikk.

08.10: Jose Mourinho har gitt klar beskjed om at Anthony Martial ikke får gå på lån i januar. Mourinho har foretrukket andre spillere på venstrekanten i mange kamper og den unge franskmannen har slitt langt mer denne sesongen enn sist. Likevel trenger Mourinho hver eneste spiller med det tøffe kampprogrammet som venter, skriver Daily Express.

Onsdag 25. januar:

18.00: Patrice Evra skal ifølge ryktene på en medisinsk sjekk hos Marseille i kveld. Dermed er det liten grunn til å tro at franskmannen kan være aktuell for en United-retur. Noe som virket ganske usannsynlig hele veien.

17.44: Lazio-stjernen Felipe Anderson er tilbake på ryktelista. Anderson var lenge ryktet til en United-overgang under van Gaals regjeringstid, men det ble aldri noe av. Nå skriver TalkSPORT at Lazio er villige til å selge ham til sommeren. Om Mourinho er like interessert som nederlenderen gjenstår å se.

08.00: Jose Mourinho fikk tilbud om å hente Jose Fonte til United for åtte millioner pund, før Southampton-stopperen gikk til West Ham. Mourinho sa imidlertid nei.

Tirsdag 24. januar:

20.55: Antoine Griezmann. En gjenganger i ryktespaltene, og det er grunn til å tro at det vil fortsette slik frem til en avklaring kommer. Og det skjer antageligvis ikke før mot sommeren. Tirsdag kveld la broren, Théo Griezmann ut dette bildet på Twitter:

Det vi vet er at brødrene begge har en forkjærlighet for Manchester United, men det er vanskelig å tro annet enn at Théo visste at dette er som å kaste bensin på overgangs-bålet. Hvordan skal man tolke bildet? Vi lar det være opp til dere.

17.30: Det er sikkert flere som har ønsket seg Patrice Evra tilbake til Manchester United. Selv om han forlot United til fordel for Juventus i 2014, kan det virke som hjertet ble igjen på Old Trafford. Ryktene har versert en stund nå, og det har vært snakk om alt fra en låneavtale til trenerrolle. Nå ser det derimot ut som Marseille kan bli Evras neste destinasjon:

09.45: Manchester United, Barcelona, Celtic, Chelsea og Liverpool, skal alle være interessert i Falkirks 17 år gamle venstreback Tony Gallacher. Den unge forsvareren har til nå rukket å spille syv førstelagskamper for den skotske Championship-klubben, som regner med å måtte stå imot en rekke bud innen overgangsvinduet stenger om en uke. Ifølge Daily Mail vil Falkirk kreve minimum £750.000 for det unge talentet.

08.00: Marcus Rashford, som så sent som i fjor skrev under på en ny 4-årskontrakt med opsjon på ytterligere ett år, vil allerede nå bli tilbudt en ny og forbedret avtale, ifølge The Sun. 
Mens 19-åringen nå tjener rundt £20.000 i uken, vil han heretter, med klubbens utkast til ny avtale, kunne heve ytterligere £5.000 per uke for hvert kontraktsår. Det innebærer i så fall at han innen 2020 vil ha doblet dagens inntektsnivå.

07.55: The Mirror melder at Chelsea er beredt til å gi United kamp om Victor Lindelöfs signatur. Manager Antonio Conte har gitt jakten på en midtstopper høyeste prioritet, og liker rapportene han har fått om den 22 år gamle svensken.

07.45: Portugisiske Diario de Noticias, melder ifølge MEN at Manchester United i helgen var en av flere klubber som fulgte Portos defensive midtbanespiller Danilo Pereira i aksjon mot Rio Ave.
25-åringen, som sist sommer var på det portugisiske landslaget som gikk til topps under EM-sluttspillet i Frankrike, er under kontrakt inntil 2020, men har en utkjøpsklausul pålydende £34.5 millioner.

Mandag 23. januar:

15.15: I morges ble det meldt at United-likede Gonçalo Guedes var på vei bort fra Benfica, uten at noen kunne si hvor.
Nå hevder imidlertid BeIN Sports France, ifølge MEN, at spilleren har bestemt seg for å dra til PSG, og at en avtale bare er «timer unna».

13.55: West London Sport melder at Manchester United har akseptert et bud fra QPR på Sean Goss. Sky Sports følger opp ved å antyde at budet ligger på £500.000.
Den 21 år gamle midtbanespilleren, som kom til United fra Exeter i 2012, skal nå diskutere sine personlige betingelser og gjennomgå den obligatoriske legesjekken foran det som ser ut til å kunne bli en permanent overgang.

07.50: The Express viser til portugisiske Record, hvor det påstås at den United-linkede Benfica-vingen Gonçalo Guedes vil si farvel til Lisboa-klubben i kveld. Det er imidlertid uklart hvilken klubb 20-åringen har skrevet under for.

07.45: Selv om José Mourinho har indikert at det ikke blir noen kjøp før til sommeren, vil Manchester United først denne uken bestemme seg for om klubben skal hente Benfica-stopper Victor Lindelöf eller ikke. Et kjøp nå ville innebære en trussel for Chris Smalling United-tid, mener Daily Star.