– Liverpool vinner. Vi må kåre en vinner

UEFA-president Aleksander Ceferin er veldig klar.

Skal sesongen annulleres? Det er en del som ønsker det, selv om det også er flere som ønsker at sesongen skal ferdigspilles.

Samtidig har man i Belgia bestemt seg for å avslutte sesongen tidlig, og gi tittelen til Club Brugge, med en kamp igjen av grunnspillet (Brugge leder med 15 poeng), men før sluttspillet er spilt.

Men hvordan ender dette i Premier League?

– Vårt eneste fokus er videre spill

UEFA-president Aleksander Ceferin er klar på at Liverpool kommer til å få Premier League-trofeet. Nærmest uansett.

– Hvis Premier League spiller videre så kommer Liverpool nærmest garantert til å vinne tittelen.

– Hvis det til slutt ikke skal spilles ferdig så må vi fortsatt finne en måte å avgjøre ligaene på, å kåre vinnere. Så igjen, jeg kan ikke se for meg et scenario hvor Liverpool ikke blir kåret som mestere. (…) Uansett hva som skjer så tror jeg de får tittelen, sier han i et intervju med den slovenske avisen EkipaSN.

SLIK SER TABELLEN UT: Alle hadde ni eller ti kamper igjen å spille da coronaviruset stoppet fotballen.

Han legger til at UEFA foreløpig ikke har tenkt noe på en eventuelt annullering eller avslutning av sesongen uten at ligaene ferdigspilles.

– Vårt eneste fokus er hvordan vi kan få fullført ligaene, sier han – og tenker da også på Europa League og Champions League.

Venter viktig avgjørelse snarlig

Det internasjonale fotballforbundet FIFA er ventet å komme med en stor avklaring om fotballens fremtid enten tirsdag eller onsdag, og de første rapportene tyder på at fotballen blir utsatt på ubestemt tid, slik at ulike nasjoner som er ulikt rammet av coronaviruset får den tiden på seg som er nødvendig til å spille ferdig.

Det er også ventet at FIFA tar avgjørelser om overgangsvinduet, som trolig blir forlenget.

I England ble det mandag diskutert en oppstart i juni, noe som kan føre til at man spiller ferdig sesongen, har en to ukers pause og så starter opp igjen den nye rundt 8. august, eller eventuelt bittelitt senere enn det.

LES OGSÅ: – Grønt lys for oppstart i juni

KOMMENTAR: Fortsatt mange spørsmål som vi trenger svar på