Pogba stjal showet med suser

LIVE: Fire United-spillere var i aksjon for landslagene sine i kveld.

Fire United-spillere var i aksjon i kveld for henholdsvis Nederland og Frankrike. Marouane Fellaini måtte på sin side se Belgia grisebanke Gibraltar 6-0 fra tribuneplass. Han var suspendert etter gule kort i kvalifiseringsspillets to første kamper.

Vi tok selvfølgelig en nærmere kikk på hvordan United-spillerne presterte i kampene, for å ta tempen på formen inn mot kampen mot Liverpool mandag.

Paul Pogba endte opp med å bli mannen som stjal overskriftene, da han ordnet fransk seier med et lekkert skudd fra distanse.

Det er også verdt å merke seg at Liverpools Georginio Wijnaldum hinket ut med skade, noe som kan være et tegn på at han må stå over mandagens storkamp.

Nederland 0-1 Frankrike

Frankrike topper VM-gruppe A etter kveldens seier, tett etterfulgt av Sverige som også står med like mange poeng ogGettyImages-613808626 lik målforskjell.

Paul Pogba hevet seg voldsomt fra kampen mot Bulgaria, og var sentral for Frankrikes triumf. Selv om han til tider etterlater seg store rom, er det lettere å tilgi når han er såpass viktig offensivt som i kveld.

I tillegg til scoringen var han nære ett til ved to anledninger, blant annet da han demonstrerte hvilken trussel han er i luftrommet på corner. I tillegg viste han prov på pasningsfoten sin, og kunne gjerne notert seg for opptil flere assists.

Daley Blind leverte stabilt på venstrebacken, og kan ikke lastes for Pogbas scoring. Memphis Depay kom inn tidlig for Nederland, og var blant Oranjes beste spillere. Det var hans skudd, mesterlig reddet av Lloris, som var det nærmeste de kom. Han viser også at han har bygd muskler, samt at at han er villig til å jobbe samvittighetsfullt hjemover.

Anthony Martial rakk ikke så mye, men kunne og burde notert seg for assist da han fant Pogba i boksen. Vingen viste også flere ganger frem farten sin, og han svekket iallefall ikke sine aksjer hverken hos United eller det franske landslaget.

Frankrikes lag: 

Lloris; Sidibé, Koscielny, Varana, Kurzawa; Pogba, Matuidi; Sissoko, Griezmann (Kanté, 90+3), Payet (Martial, 67.); Gameiro (Gignac, 80.).

Nederlands lag:

Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum (Dost, 62.), Strootman, Pröpper (Willems, 84.); Promes (Memphis, 16.), Janssen, Klaassen.

LIVE:

90+1: Lloris hopper inn i Depay bakra. Bommer på en utboksing, og bokser bare luft. Dommer dømmer corner. Det er det ikke. Depay header. Enten er det utspill fra keeper, eller så er det straffespark.

89: NÆRMERE KOMMER DU IKKE! Memphis Depay er millimetre unna! Klabb og babb etter et innlegg fra Karsdorp, Janssen header ned til Depay, som snurrer rundt og skyter på volley mot lengste. Lloris henter frem en helt sinnsvak redning. Skuddet er fra 4 meter, og franskmannen får opp en hånd og avverger utligning. Det der er rett og slett eminent.

80: Pogba får et billig gult kort. Litt uklart hva det er, går i duell med Strootman. Ser ut som han er oppe med hånda etterpå, Strootman mener det er en albue, men det er det ikke. Unødvendig både av dommer og Pogba.

77: Pogba nære sitt andre! Kombinerer fint med United-kollega Anthony Martial, og får ballen inne i Nederlands 16-meter. Han forsøker å skru ballen i nærmeste med venstre, men det blokkeres i siste liten!

72: Nederland føler seg snytt igjen. Depay trer igjennom Strootman i boks, og han går overende i det han blir sandwichet av to franskmenn. Frankrike kontrer ved Sissoko, som krangler seg forbi omtrent hele Nederland og får skutt fra kort hold. Blokkeres.

67: Anthony Martial erstatter Dimitri Payet. Får seg noen minutter i denne viktige kampen, den unge vingen.

66: Anthony Martial er i oppvarming for Frankrike. Mens vi venter på det byttet får Pogba headet upresset mot mål fra 8 meter. Stekelenburg er nede som en katt og avverger.

62: Depay nære! Karsdorp kommer på et herlig løp fremover og slår 45 ut mot Depay. Det er vel nærmere 60 grader, og Depay må vri kroppen rundt for å få skuddet på mål. Det blir for vanskelig for vingen, som skyter godt utenfor nærmeste stolpe.

61: Liverpools Wijnaldum tar seg til hamstringen, og ser ut til å være ferdig. Det spørs om dette ikke da betyr at de må greie seg uten ham på mandag. Det er målsniken Bas Dost som kommer inn, noe som antyder at de legger om til 4-4-2.

55: Stor Frankrike-mulighet! Pogba slår en lang bakromsball mot Gameiro, som tar ned ballen særs lekkert. Dessverre kommer han akkurat litt for tett på keeper, og får bare tuppet ballen i Stekelenburg som må gi retur. Griezmann dunker returen opp på tribunerad Z.

50: Ingen endringer fra noen av lagene så langt, altså, med unntak av Nederlands Depay-bytte innledningsvis. Jevn åpning, Nederland nærmest i andre ved Janssen.

45: Andreomgangen er i gang.

I pausen: Depay har gjort et særs friskt innhopp, noe Nederland-fansen har fått med seg.

45+1: Pause. Jevn kamp med muligheter begge veier. Pogbas skuddfot er forskjellen så langt.

45: Lekre kombinasjoner fra Blind og Depay. Sistnevnte finner Blind nede ved cornerflagget, og Blind drar seg videre inn i Frankrikes boks. Han har all tid på å sikte seg inn på de knalloransje i boksen, men det er dårlig bevegelse, og Blind blir usikker. Det ender med at han prøver å slå ut 45, og Nederlenderne roper nok en gang på hands når ballen går innom minst to franske spillere på vei ut av boksen.

40: Tottenhams Janssen drar av 1, 2 og 3 franske spillere i boksen, og avslutter i Koscielny. Ballen runder under franskmannen, som lander på ballen med begge henda. Spørs om ikke Nederland er snytt for straffe der, det kommer an på hvordan man tolker reglene. At Koscielny treffer ballen med henda, er det iallefall ingen tvil om.

31: Det er også verdt å notere seg Pogbas reaksjon. Det er noe Ronaldo-esque over midtbanespilleren, som bare står rolig og nikker med et uttrykksløst ansiktsuttrykk akkurat der han skjøt fra.

30: Så lykkes han endelig! Paul Pogba har forsøkt seg utallige ganger på å dundre ballen i mål fra distanse, både for United og Frankrike den siste tiden. Fra rundt 25 meter får han stå alene, og han kliner til. Skuddet er hardt, og får en ekkel dupp på veien mot Stekelenburg. Det har brukbar retning mot lengste hjørne, men det spørs om ikke Stekelenburg bør ta den?

GettyImages-613807860

28: Blind slår en genial bakromspasning som Vincent Janssen rekker foran Koscielny. Dessverre får han ikke kontroll over ballen, og Koscielny får skjermet ut til corner. Depay forøvrig har tatt over for Blind som cornertager.

24: Nederland nære etter Depay-frispark! Slår en strålende dødball inn fra litt utenfor kanten av 16-meteren. Det må være hans beste dødball på lang lang tid, og van Dijk skal bare prikke inn 1-0, men en Frankrike-spiller kommer akkurat foran.

23: Like etter er Koscielny uvøren (og stygg) med Nederlands Karsdorp i en duell. Er langt unna å treffe ballen, og legger igjen en vinge som treffer Karsdorp i ansiktet. Det ser heldigvis ut til at backen greier å fortsette.

20: Depay involvert i straffesituasjon. Faller litt for lett i en duell med en fransk spiller innenfor feltet, til at dommeren blåser.

17: Memphis Depay kommer inn for Nederland! Tidlig skade på Quincy Promes gir en kjærkommen mulighet til å vise seg frem for vingen.

12: Flere store muligheter for Frankrike! Klar dominans fra gjestene, som anført av en særlig god Matuidi har åpnet sterkt så langt. Senest brant Kevin Gameiro en stor mulighet alene igjennom etter at Matuidi hadde vunnet ballen høyt.

0: Kampen er i gang. Daley Blind spiller venstreback for Oranje, mens Paul Pogba ligger som en av to dype midtbanespillere i Deschamps 4-2-3-1-formasjon.

Gibraltar 0 – 6 Belgia

Uten Fellaini på banen sikret nasjonen seg en oppskriftsmessig seier mot lille Gibraltar. Benteke noterte seg både for hattrick, og for den raskeste scoringen i Belgias historie.

Det tok bare fem sekunder for Gibraltars lille håp om å holde nullen ble knust av den storvokste spissen.

Fellaini var som nevnt suspendert mot Gibraltar.