Seier, skade og en 18 år gammel helt

Treningskampen mot Tottenham ble nok en opptur.

Fire kamper. Fire seirer. Og 9-1 i målforskjell. Det er fasiten for United i sommer etter at Tottenham ble slått 2-1 i Shanghai torsdag ettermiddag.

United var spesielt gode før pause, men til slutt var det en 18-åring som ble den store helten.

Startet glimrende

Uniteds treningskamper så langt i sommer har vært preget av høyt press, tempo og intensitet, men spørsmålet var om det også var synlig mot Tottenham.

For å ta svaret med en gang: Det var det.

Ole Gunnar Solskjær sendte utpå følgende startellever: De Gea – Wan-Bissaka, Smalling, Rojo, Young – McTominay, Pogba – Greenwood, Pereira, James – Martial

Og de leverte.

Stadionuret hadde ikke en gang nådd fem minutter før Anthony Martial banket ballen i innsiden av stolpen etter at United snappet ballen høyt.

Da hadde Andreas Pereira allerede også fått sjansen til å sende franskmannen gjennom, bare for å mislykkes med den forløsende pasningen.

United var rett og slett veldig gode den første halvtimen. De turte å stå høyt, og dominerte banespillet.

Tottenhams eneste store sjanse i den perioden kom da en miss av Paul Pogba sentralt i banen endte med at Harry Kane fikk en kjempesjanse alene med David de Gea, men spanjolen fikk slått avslutningen til corner.

Martials andre sommermål

Det var imidlertid Uniteds omgang, og etter 21 minutter fikk de betalt. Andreas Pereira skaffet seg rom etter litt småspill ute på høyrekanten, slo gjennom til Martial som fra skrått hold klarte å lirke ballen under Tottenhams keeper.

1-0: Så fornøyde var gutta da.

Tottenham kom bedre med etter drikkepausen etter en halvtime, men kunne ikke klage på Uniteds pauseledelse.

Det vil si, Dele Alli ville sikkert klaget. Han pådro seg gult kort allerede etter 11 minutter etter to stygge taklinger mot Aaron Wan-Bissaka og Scott McTominay.

London-laget likte helt klart ikke å bli herjet med, og Moussa Sissoko var flere ganger på etterskudd og en gang direkte stygg i duell med Daniel James.

HETT: Men Scott McTominay og Andreas Pereira var ikke redd for å gå i klinsj med Tottenhams spillere som gikk over streken.

Til slutt tok Andreas Pereira igjen, noe som ga ham et gult kort.

Samtidig var det godt å se at Pereira og også Scott McTominay tok kampen, ikke ville la seg herje med og forsvarte lagkameratene.

Den mentaliteten kan bli viktig på sikt.

Byttet hele laget

I den sterke heten og høye luftfuktigheten byttet Ole Gunnar Solskjær på hele laget i pausen. United stilte dermed med disse 11 i 2. omgang.

Romero – Dalot, Bailly, Lindelöf, Shaw – Matic, Fred – Mata, Lingard, Gomes – Rashford

Det skulle bli en helt annen opplevelse, og dessverre ikke til det bedre.

Veldig lite av det gode United viste før pause var synlig etter hvilen. Det var generelt dårlige kvalitet med ball, og et presspill som ikke fungerte.

Ut med skade

For Eric Bailly ble det ekstra ille, da han måtte ut på båre bare ni minutter ut i omgangen. Den skadeutsatte ivorianeren måtte også hjelpes ut av stadion av to mann, og umiddelbart føltes det ikke ut som om dette bare var en smell som ordner seg i løpet av få dager. Dessverre.

På banen var Tottenham nå det beste laget. United hang, som nevnt, ikke helt sammen, og Son hadde en tidlig sjanse alene med Romero, men lobbet over.

Etter 65 minutter happet Lucas Moura så litt med ballen på 16 meter, United kom ikke helt oppi ham, og han sendte av gårde en lefse som touchet innom Luke Shaw og lurte Romero. Dermed 1-1.

Ung matchvinner

United fikk ikke til mye i 2. omgang. Fred hadde et par skudd, og Angel Gomes forsøkte å chippe ballen i mål fra kort hold, men det var egentlig det.

Frem til 80. minutt.

Da satte unge Angel Gomes fart på venstresiden, kombinerte med Luke Shaw og Juan Mata, avanserte mot keeper og plasserte ballen nydelig på innsiden av bortre stolpe.

Det var en scoring av 18-åringen som selv verdens beste og mest rutinerte spillere ville vært fornøyd med.

2-1: Lagkameratene gratulerer Angel Gomes med matchvinner-målet mot Tottenham.

Det var også et mål verdig å avgjøre en kamp, og Tottenham maktet aldri å slå tilbake.

Dermed står United med to av to seirer i International Champions Cup og fire av fire seirer i sommer så langt.

Flere styrket aksjene sine

Ser man på de individuelle prestasjonene så er det lett å argumentere for at de fleste som spilte 1. omgang styrket sine aksjer.

Scott McTominay, Andreas Pereira, Daniel James har kanskje spesielt god grunn til å være fornøyd med prestasjonen, siden de trolig kjemper en hard kamp om en plass på laget i ligaåpningen mot Chelsea.

Ashley Young bidro også mer enn Luke Shaw, og Anthony Martial var bedre enn Marcus Rashford, og det blir spennende å se hvem Solskjær velger på stopperplass når vi kommer til ligastart. Omdiskuterte Marcos Rojo og Chris Smalling kom memlig begge bra fra det mot Tottenham.

Les også: Vår spillerbørs
Les også: Ni mål – alle skapt eller scoret av akademispillere
Les også: Solskjærs vurdering

Manchester United 2-1 Tottenham

Hongkou Stadium, International Champions Cup

Mål: 1-0 Anthony Martial (21), 1-1 Lucas Moura (65), 2-1 Angel Gomes (80).

1. omgang: David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Chris Smalling, Marcos Rojo, Ashley Young, Scott McTominay, Paul Pogba, Mason Greenwood, Andreas Pereira, Daniel James, Anthony Martial.

2. omgang: Sergio Romero, Diogo Dalot, Eric Bailly (Axel Tuanzebe 56), Victor Lindelöf, Luke Shaw, Fred, Nemanja Matic, Juan Mata, Jesse Lingard, Angel Gomes, Marcus Rashford.