Garnacho sendte United videre på overtid

Manchester Uniteds U21-lag er videre i EFL Trophy etter at Alejandro Garnacho avgjorde kampen på overtid.

Med seks poeng etter to seiere har United full kontroll i gruppa – alle de andre lagene står nemlig med to poeng etter to kamper.

Tidligere i kampen hadde Charlie McNeill scoret for United, etter et straffespark han skaffet selv, mens Barrows mål ble kreditert som et Tyler Fredricson-selvmål.

Les også vår akademioppsummering for september her.

utdjubel041022
UNITED-JUBEL: Her etter McNeills 1-0-scoring.

Heldig Fredricson

Barrow startet kampen best på Holker Street, for United brukte litt tid på å komme inn i kampen, men etter hvert begynte kvalitetene til spillere som Facundu Pellistri og Alejandro Garnacho å skinne gjennom, og de skapte trøbbel for Barrow-forsvaret.

Det var trøbbel for United i den andre enden også, for Tyler Fredricson brukte ulovlige midler for å stoppe en Barrow-spiller like utenfor sekstenmeteren, og kunne fort fått et rødt kort for å ha hindret en stor målsjanse, men dommeren vurderte det som at det var nok United-forsvarsspillere i nærheten til at gult kort var en passende straff.

Trolig ville det ikke blitt altfor store protester om Fredricson hadde blitt sendt av banen.

Manchester United v Everton: Premier League 2
KUNNE BLITT UTVIST: 17 år gamle Tyler Fredricson, som senere i kampen ikke hadde hellet med seg i like stor grad.

McNeill straffet Barrow-keeperen

Det var ikke en direkte dårlig førsteomgang, men det ble mange nesten-sjanser heller enn skikkelige sjanser, og det så ut til at det gikk mot en målløs førsteomgang før det plutselig skjedde noe like før pause.

Barrow-keeper Scott Moloney var noe uoppmerksom, og Charlie McNeill har etter hvert blitt en ganske hardtarbeidende spiss, og den kombinasjonen førte til at McNeill snappet ballen fra Moloney, og at Moloney litt klønete la McNeill i bakken.

Dommeren pekte på straffemerket, og McNeill banket straffesparket i mål.

mcneill041022
SKAFFET STRAFFESPARK: Charlie McNeill, som selv scoret sikkert fra ellevemeteren.

Uheldig Fredricson

Noen minutter ut i andreomgang laget Rhys Bennett frispark litt ute mot siden, og frisparket ble sendt inn i United-boksen.

Barrow hadde et høydeovertak på dødballene, men United klarte stort sett å løse det fint – men denne gangen glapp det.

Det var lenge uklart hvem som hadde puttet ballen i mål for Barrow, men det ble etter hvert kreditert som et Tyler Fredricson-selvmål.

Avgjørelse på overtid

Det gikk mot å bli straffekonkurranse, men United trengte et mål før det for å sikre avansementet.

Alejandro Garnacho fikk en kjempesjanse da han ble sendt alene gjennom mot keeper av et svakt Barrow-tilbakespill, men spansk-argentineren ble stoppet av Moloney, og Garnacho var tydelig irritert på seg selv etterpå.

garnacho041022
BOMMET FØRST, SCORET ETTERPÅ: Alejandro Garnacho.

Barrow hadde også en stor sjanse like før slutt, etter slurv av Björn Hardley, men heldigvis fikk også Garnacho enda en sjanse.

Spillende trener Tom Huddlestone hadde kommet inn, og han hadde egentlig ikke gjort stort, men på overtid spilte han plutselig en finfin langpasning over til Garnacho på venstresiden, og Garnacho løp innover og satte ballen kaldt forbi Moloney og inn i mål.

Dermed sikret United gruppeseieren (og avansementet) før bortekampen mot Fleetwood, som spilles 18. oktober.

Her finner dere terminlistene for både U21-laget og U18-laget.

Barrow AFC 1–2 (0-1) Manchester United U21

Holker Street, Barrow-in-Furness,
EFL Trophy

G Fredricson (19), Gore (50), Bennett (51), Garnacho (90+2)

Mål: 0-1 Charlie McNeill (str. 44.), 1-1 Tyler Fredricson (selvmål, 51.), 1-2 Alejandro Garnacho (90+2.).

Manchester United: Nathan Bishop – Marc Jurado, Rhys Bennett (Sam Murray, 73.), Tyler Fredricson, Björn Hardley – Zidane Iqbal (Toby Collyer, 90+4.), Charlie Savage – Facundo Pellistri (Omari Forson, 66.), Dan Gore (Tom Huddlestone, 73.), Alejandro Garnacho – Charlie McNeill.
Ubenyttede innbyttere: Ondrej Mastny, Isak Hansen-Aarøen.

LIVE:

1: Kampen på Holker Street er i gang!

2: Barrow virker svært motiverte her. Dette blir nok ikke enkelt!

5: Barrow har fått fire hjørnespark på kort tid nå. United får klarert, men har ikke fått i gang noe skikkelig spill selv ennå.

6: Garnacho skaper trøbbel for Barrow-forsvaret, og slår inn fremfor mål. Ballen skifter litt retning, og det blir ingen farlig målsjanse av det.

9: Været ser forresten ut til å være av typen «ubehagelig».

12: United ser mye bedre ut nå enn i starten av kampen, og Pellistri har vært den som har skapt mest problemer for Barrow.

18: Det er for øvrig Travis Binnion som leder laget i EFL Trophy, og ikke den vanlige U21-sjefen Mark Dempsey.

19: Frispark like utenfor sekstenmeteren for Barrow. Der kunne Tyler Fredricson fort blitt utvist, men det var nok spillere rundt ham til at dommeren nøyer seg med et gult kort.

20: Frisparket går heldigvis i muren, så der slapp United billig unna.

23: Småfarlig innlegg fra Hardley, og en Barrow-forsvarsspiller stikker foten ut og får sendt ballen over mål. Kunne like godt havnet i eget mål! Ufarlig hjørnespark, og Barrow får klarert.

26: Bishop demper ballen litt for hardt, og må plutselig ta frem litt ferdigheter med ball for å komme seg unna en Barrow-spiller!

27: Barrow kommer seg til et skudd, men det går utenfor mål.

33: Godt Barrow-angrep på høyresiden, og så får de slått ballen inn foran mål, og der er det et hælspark som fort kunne havnet i nettet! Bishop redder.

39: Barrow best nå, og de har hatt noen skudd som har gått over/utenfor mål de siste minuttene.

41: Pellistri med et lovende gjennomspill til McNeill, men McNeill blåses av for å ha dratt ned en forsvarsspiller allerede før han skyter.

43: STRAFFE TIL UNITED! Charlie McNeill tar ballen fra keeper, og legges i bakken, og dommeren peker på straffemerket.

44: MÅL! McNeill banker ballen i mål, og keeper går feil vei i tillegg.

45+1: Det er lagt til ett minutt får vi vite, like før Barrow tar et hjørnespark som skaper litt uro i boksen, men United får til slutt ballen bort.

PAUSE.

46: Andre omganger i gang. Ingen bytter, ser det ut til.

48: Jeg tror det er ti U21-lag i aksjon i EFL Trophy i kveld, og United og Leeds er de eneste som leder.

50: Et ganske unødvendig gult kort til United-kaptein Dan Gore, før Rhys Bennett lager et frispark og får gult kort bare noen sekunder etterpå.

51: MÅL. Frisparket styres i mål. Usikker på hvem som scoret, men det virker som om det potensielt kan ha vært et selvmål av 17-åringen Tyler Fredricson. Ikke supert keeperspill av Nathan Bishop (som burde vært utlånt denne sesongen).

64: Halvfarlig langskudd fra Barrow, men det går utenfor. Tror Bishop hadde kontroll hvis den havnet utenfor.

66: BYTTE: U21-toppscorer Omari Forson kommer inn for Facundo Pellistri. Skulle gjerne sett enda litt mer fra Pellistri i denne kampen.

68: Garnacho leker seg forbi noen Barrow-spillere før han lader kanonen fra distanse, men skuddet hans blir blokkert.

72: United slår leir inne i boksen til Barrow, og kommer seg mange ganger til nesten-skuddhold, men det blir hele veien bare nesten! McNeill aktiv i boksen der, men det hele avsluttes etter at han lager et frispark.

73: BYTTER: Sam Murray og spillende trener Tom Huddlestone inn for Rhys Bennett og Dan Gore. Murray tar venstrebacken, mens Hardley går inn i midten sammen med Fredricson.

83: Ikke så veldig mye som skjer akkurat nå. Det kan fort bli straffekonkurranse her for å avgjøre hvor det siste poenget skal. United må vinne uten straffekonkurranse for å sikre avansement og gruppeseier.

86: Stor sjanse for Jordan Stevens etter ikke altfor sterkt forsvarsspill! Ender med et hjørnespark, men United får ballen unna. Der kunne fort Barrow gått opp i ledelsen.

88: Kjempesjanse for Garnacho! Snapper opp et svakt tilbakespill, men denne gangen er keeper Moloney våken, og får hindret mål.

90+1: Det er lagt til tre minutter,.

90+1: Enorm Barrow-sjanse etter at Björn Hardley slurver fælt, men heldigvis går avslutningen utenfor.

90+2: MÅL!! Alejandro Garnacho scorer! Tom Huddlestone viser frem erfaringen sin ved å åpne opp hele Barrow-forsvaret med en god pasning ut til Garnacho på venstre. Han går innover, og denne gangen er han kald alene med keeper. Garnacho feirer på seg et gult kort.

90+4: BYTTE: Toby Collyer kommer inn for Zidane Iqbal.

90+5: Frispark til Barrow, men United får headet unna igjen.

SLUTT. United er videre fra gruppespillet!