LESERBREV: – RvP ikke verdt det

Trond mener det er galskap å betale så mye som vi gjør for RvP og Falcao.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Torsdagens leserbrev er skrevet av 42 år gamle Trond Jordin Jensen, som har vært United-fan siden slutten av 70-tallet.

Utgiften Robin van Persie

Av: Trond Jordin Jensen

Ca £28m betaler vi årlig bare i ren lønn for Falcao og RvP. Så kan man sikkert legge på diverse bonuser oppå der, som at de klarer CL osv. Mao; de 2 spillerne koster klubben over 300 millioner NOK i året, og man trenger ikke akkurat å være økonomidirektør i Statoil for å forstå at det er ren skjær galskap da begge er benkers da vi bare spiller med en spiss, og det er kapteinen vår Rooney, som spiller hver eneste kamp så lenge han ikke er skadet.

Manchester United Training SessionFalcao var heldigvis et lån. Selv om vi skulle få han for £10m, og betalt han £50k i uka, så ville jeg ikke hatt han. Alt han gjør blir feil, feil, feil… og hadde det ikke vært for Balotelli, så hadde han vært PLs dårligste spiss by far. Men han kan vi heldigvis sette på flyet til Monaco å si adios til, så har vi halvert kostnaden.

Verre er det med RvP, men heldigvis går kontrakten hans ut neste sesong.

Allikevel; bare for å sette det hele i perspektiv så tjener RvP, som kun har hatt en håndfull gode kamper de siste 2 årene, og er fast på benken da vi bare spiller med en spiss, ca det samme som Valencia, Jones, Blind og Herrera gjør til sammen. Da bør det vel ringe noen bjeller for de fleste? For det blir vel litt feil å betale like mye til en spiller som er på benken som til nesten halve startelleveren vår?

Selvsagt vil vi jo ikke få noen penger for han, men kanskje en eller annen utenlandsk klubb kunne vært interessert i å ta over lønna hans. Da vil han jo ikke koste mer enn de £13m han har i lønn for et helt år inkludert lønn. Så det er nok ikke umulig at vi kan få til noe der.

Manchester United Training SessionFor hvorfor ikke heller kjøpe inn en spiss fra øverste hylle, så får heller Rooney spille litt i 10er rollen i verste fall, og en helt grei backup? For det første vil det koste oss langt mindre lønnsmessig (eller kanskje det samme til sammen for begge), og da har vi i hvert fall 2 toppspisser, noe vi er avhengig av fra neste sesong som vi skal spille i CL.

For vi ser jo hvor lav standarden til engelske lag  har vært i CL de siste årene, så det er vel bare å stikker fingern i jorda å innse at vi må styrkes på spissplass også.

Eller syns dere vi skal fortsette å betale RvP ca det samme som Valencia, Jones, Blind, Herrera til sammen nok en sesong?

Det syns ikke jeg han er verdt.