Legger opp

Gary Neville har bekreftet at han legger opp med umiddelbar virkning.

Gary Neville har bestemt seg for å legge opp med umiddelbar virkning etter å ha vært i Manchester United i 20 år.

Gary Neville signerte for United i juli 1991, og var en del av den berømte ‘Class of 92’ sammen med blant andre Paul Scholes, Ryan Giggs, David Beckham og Nicky Butt.

Neville har spilt 602 kamper for klubben siden debuten mot Torpedo Moskva i 1992, men har nå bestemt seg for å legge skoene på hylla.

35-åringen sier selv dette om beslutningen.

– Jeg har vært Manchester United-supporter hele livet og har levd ut alle drømmene jeg noensinne har hatt. Jeg er selvsagt skuffet over at dagene som spiller er over, men dette er noe som en gang skjer alle. Det handler om å vite når det rette tidspunktet er kommet, og for meg er dette tidspunktet nå, sier Neville til Manutd.com.

– Jeg har spilt for de mest utrolige fotballag, sammen med noen av de beste spillerne i verden, og jeg har spilt mot dem. Jeg har vært heldig som har vært en del av hva klubben har oppnådd og dens suksess.

Takker SAF, medspillere, trenere og supporterne

Neville vil også takke dem som har hjulpet ham gjennom karrieren, ikke minst sin mentor og sjef gjennom 20 år.

– Det er mange mennesker jeg ønsker å takke, og selvsagt, øverst på den lista er Sir Alex. Han har gitt meg så mange sjanser og uendelig mye støtte gjennom 20 år – han er virkelig en av de største managerene – og jeg må takke han for det.

– Det har også vært så mange spillere jeg har vært priveligert nok til å få spille sammen med. Opplevelsene vi har delt vil være med meg resten av livet. Jeg vil også takke alle trenerne jeg har spilt under, fra jeg var liten og helt frem til nå, som har guidet meg gjennom dagene som spiller. Og til slutt supporterne, som alltid har gitt meg utrolig støtte. De vet hvor spesielle de er for meg og denne klubben.

Selv om han ikke lenger kommer til å spille for klubben, kommer han til å støtte United slik han har gjort hele livet, i tillegg til å være spiller – nemlig som supporter.

– Jeg ser frem til nye opplevelser, og denne klubben vil alltid være en del av livet mitt. Uansett, det viktigste nå er at klubben fortsetter den suksessen som er synonym med Manchester United. Og jeg kommer til å støtte dem hele veien – som supporter.

Gary Neville vil imidlertid trekke på seg United-trøyen en gang til før det er helt slutt. Han vil etter lang og tro tjeneste få sin vel fortjente testimonial-kamp, en kamp som etter rappportene vil spilles i mai.