Solskjær så unggutta slå ut «Dirty Leeds»

Det var 8. delsfinale i prestisjetunge FA Youth Cup. Motstander var erkerival Leeds, stedet var Old Trafford, hvor Ole Gunnar Solskjær og 1.500 høyrøstede Leeds-supportere var blant tilskuerne.

I potten: En kvartfinaleplass mot Wigan.

PÅ TRIBUNEN: Akkurat som Sir Alex pleide å være det så var Ole Gunnar Solskjær selvsagt på plass onsdag kveld.

Det ble en tøff batalje, der United dominerte, men Leeds stod for det styggeste spillet.

På 60-tallet ble førstelaget til Leeds kjent som «Dirty Leeds» fordi de hele tiden spilte på grensen, eller det andre mente var over grensen. Det var også karakteristikken datidens Leeds-lag fikk fra datidens United-spillere.

Onsdag kveld forsøkte Leeds’ U18-lag på samme taktikk mot United, og spesielt mot stortalentet Hannibal Mejbri (17).

Etter bare 11 minutter hadde dommeren faktisk fått nok, og delte ut et gult kort til bortelaget for altfor mange kyniske nedsparkinger av den 17 år gamle franskmannen.

FOR N’TE GANG: Hannibal Mejbri var i perioder mer nede på bakken enn stående på Old Trafford onsdag.

Slik fortsatte det videre gjennom 1. omgang og ut i 2. omgang.

Etter 64 minutter fikk dommeren for alvor nok etter enda et ettersleng, denne gangen mot 16 år gamle Shola Shoretire. Dommeren viste da ut Leeds-spiller Henri Kumwenda – slik at «Dirty Leeds» måtte avslutte med ti mann den siste halvtimen.

Da ledet United allerede kampen fortjent med 1-0.

To misbrukte kjempesjanser

Bortelaget var riktignok godt med den første halvtimen, og etter en stygg ballmist av Mark Helm som bakerste mann burde de tatt ledelsen midtveis i omgangen. United-keeper Ondrej Mastny reddet imidlertid mesterlig alene mot Leeds-spilleren.

United dominerte mye av banespillet, spesielt utover i 1. omgangen, men slet med å spille seg til store sjanser før banens gigant, midtstopper Teden Mengi, åpnet hele bortelagets forsvar med en fantastisk gjennombruddspasning og sendte Mejbri alene med keeper etter 35 minutter. Igjen så ble det imidlertid keeperen som vant én mot én-duellen.

Etter hvilen økte Uniteds dominans, og etter 60 minutter kom den forløsende scoringen. Venstreback Reece Devine var over på høyresiden, la inn i feltet og der steg lille Dillon Hoogewerf til værs og headet ballen ned i hjørnet med et perfekt hodestøt fra 7-8 meter.

Se målet her:

Like etter ble Leeds, som nevnt, redusert til ti mann, men United kom ikke nærmere en 2-0-scoring enn Shola Shoretires store sjanse midtveis i 2. omgangen.

«Dirty Leeds» avsluttet kampen med enda en stygg talking av Mejbri to minutter før full tid, en takling som sørget for enda et gult kort til en Leeds-spiller. Det oppsummerte det som vil huskes fra deres innsats i kampen, mens United skal ha ros for at de nogenlunde beholdt roen til tross for Leeds-spillerne tydelige taktikk med å ta ut spesielt Mejbri..

Nå venter altså Wigan hjemme i kvartfinalen.

Se alle resultater, terminliste og kampreferat for U18-laget her.

U18: Man. United 1-0 Leeds