Solskjær: – Mulig vi slår til om de rette blir tilgjengelige

Ole Gunnar Solskjær sier han er 100 prosent sikker på at kursen United har staket ut er den rette, men innrømmer at troppen mangler et par spillere.

Solskjær og klubbledelsen har vært under et betydelig press etter en svak sesongstart, men United-manageren sier klubben tenker langsiktig og forsvarer spillerlogistikken.

– Vi ser etter et par forsterkninger og vi er litt for tynt besatt og det innser vi og vi har sagt det. Om de rette typene er tilgjengelige i januar kan det hende at vi slår til, om ikke vil dagens spillere gi alt, sier Solskjær. 

– Jeg har det avgjørende ordet

I et intervju med sin tidligere lagkamerat Gary Neville for Sky Sports er det en offensiv Solskjær som går den harde kritikken, både han og klubbledelsen har fått, i møte.

BERG- OG DALBANE: Ole Gunnar Solskjær fikk en eventyrlig start som United-manager, men siden har det gått tyngre. Nordmannen sier likevel at han er 100 prosent sikker på at kursen som klubben har staket ut er den rette.

– Vi har begynt arbeidet med en langsiktig plan og en bevisst tankegang for hvordan vi skal rekruttere spillere er lagt. Etter min tid i klubben kan jeg si at jeg er 100 prosent sikker på at strukturen vi nå har er den rette, sier Solskjær.

Nordmannen forklarer at den langsiktige strategien som nå er lagt er dypt forankret i Uniteds ledelse, og han frykter ikke å få sparken.

Jeg har hatt mange samtaler med eierne, Ed Woodward og klubben. Jeg har en tre års-kontrakt. Vi planlegger for fremtiden. Selv om du taper en kamp sitter du ikke og venter på en telefon for å fortelle deg at du har tillit.

– Kan forsterke i januar

Både Solskjær og ledelsen har fått kritikk etter den svake seriestarten, ikke minst fordi Uniteds angrep og midtbane virker tynt besatt.

Solskjær mener mye av kritikken er urimelig.

LINKET TIL UNITED: Juventus-spissen Mario Mandžukić ble linket til United i sommer og er fremdeles et hett navn i ryktespaltene etter at kroaten har blitt frosset ut i Torino-klubben. Solskjær sier at det er penger tilgjengelig i januar om de rette spillerne er tilgjengelige.

– Mye av det som har blitt sagt og skrevet om rekrutteringen vår av nye spillere er nesten en fornærmelse mot rekrutteringsavdelingen vår, speiderne våre og oss som profesjonelle aktører. Vi kartlegger og vurderer hvilke spillere vi ønsker å hente og deretter handler det om forhandlinger og om hvem som er tilgjengelige. Som manager har jeg det avgjørende ordet, understreker Solskjær.

United hentet tre spillere i sommer i Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James. Solskjær sier United var nær ved å hente flere forsterkninger, men at spillerne United ønsket å hente ikke var tilgjengelige.

– Men penger er tilgjengelig både i januar og i sommer, påpeker Solskjær.

Ryddejobb

Samtidig som United hentet tre nye spillere i sommer er det flere som har forlatt United under Solskjær.

Marouane Fellaini, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Ander Herrera og Romelu Lukaku ble enten solgt eller hadde kontrakter som ikke ble fornyet.

PÅ LÅN: Chris Smalling har blitt lånt ut til Roma denne sesongen og er bare en av en rekke rutinerte spillere som har blitt en del av Solskjærs ryddejobb.

I tillegg er Chris Smalling og Alexis Sánchez på lån til henholdsvis Roma og Inter denne sesongen og flere unggutter har fått sjansen på førstelaget.

Fredag formiddag møter Ole Gunnar Solskjær pressen foran Liverpool-kampen. Der får du siste nytt om skadesituasjonen og det knytter seg ekstra stor spenning til Aaron Wan-Bissaka og Anthony Martial som begge kan rekke søndagens storkamp.

Paul Pogba og David de Gea er imidlertid etter alle solemerker ute av oppgjøret med skader. 

Har du også lest dette?