Går fra City til United: – Champions League med dette laget ville vært fantastisk

Aoife Mannion har skrevet under en kontrakt som holder henne i klubben ut 2022/23-sesongen.

Det bekrefter United på sine nettsider.

Forsvarsspilleren kommer fra Manchester City, der hun har spilt de to foregående sesongene. Hun har også erfaring fra Birmingham. 25-åringen har også erfaring fra flere av de engelske ungdomslandslagene, i tillegg til å ha vært oppkalt til en samling med seniorlandslaget i 2019.

– Champions League med dette laget ville vært fantastisk

Mannion selv er svært fornøyd med overgangen.

– Jeg er henrykt over å komme til Manchester United. Det er et nytt kapittel i karrieren min og jeg ser frem til å jobbe så hardt jeg kan for denne klubben.

Manchester United Women Unveil New Signing Aoife Manning
EUROPEISKE AMBISJONER: Aoife Mannion ønsker å bidra til at United spiller Champions League-fotball i nærmeste fremtid.

Hun forteller at målet i hennes nye klubb er å ta laget til Europas gjeveste klubbturnering – mesterligaen.

– Å spille europeisk fotball er åpenbart en stor ambisjon her, og om det neste steget for klubben er å bryte inn i Champions League med dette laget, ville det vært fantastisk.

Nå kan ikke den nybakte United-spilleren vente med å spille foran United-fansen, når sesongen sparkes i gang til høsten.

– Jeg har også hørt mye om tilhengerne og om hvor lidenskapelige de er, og jeg kan ikke vente med å høre dem alle på stadion neste sesong.

Murtough: – Nøkkelerfaring fra Champions League

Også Uniteds fotballdirektør, John Murtough, er fornøyd med at Mannion nå blir United-spiller.

Han sier at 25-åringen vil være et godt tilskudd til lagets backrekke, som fra før av består av blant andre Maria Thorisdottir. Nysigneringen vil også være viktig for å erstatte Abbie McManus, som har forlatt klubben, etter at hennes kontrakt har løpt ut.

– Aoife er en spiller av høy kvalitet, en allsidig forsvarer, som vil gi oss gode alternativer i forsvarslinjen vår, når vi fortsetter å forsterke stallen denne sommeren.

FORNØYD MANN: John Murtough kan ønske Aoife Mannion velkommen til United, noe han uttrykker stor glede over.

Mannion blir kvinnelagets fjerde signering hittil i sommer.

Fra før av har norske Vilde Bøe Risa signert for klubben, sammen med keeper Sophie Baggaley og tidligere Chelsea-stopper Hannah Blundell.

Nå er Murtough fornøyd med at United forsterker laget med en spiller med erfaring fra mesterligaen.

– Hun tar med seg nøkkelerfaring fra Champions League, etter å ha vært involvert i konkurransen med både Birmingham og Manchester City gjennom årene, sier Murtough og fortsetter:

– Aoife er også en god personlighet å ha i denne gruppen og vi vet at kan ha en skikkelig påvirkning her. Vi ser virkelig frem til å få henne i gang, sammen med laget.