Carrick forlater klubben: – Spillerne fikk sjokk

Michael Carrick gir seg som United-trener når Ralf Rangnick overtar. Hva fremtiden bringer, har ikke 40-åringen ofret en eneste tanke ennå.

Et kvarter etter at vikariatet som United-manager var over bekreftet klubben at Michael Carrick forlater klubben – 15 år etter at han kom til Old Trafford fra Tottenham.

– Michael Carrick har bestemt seg for å gi seg som førstelagstrener og forlate klubben, skrev klubben på sitt nettsted like før midnatt skandinavisk tid.

Samtidig informerte Carrick spillerne i United-garderoben. De reagerte med sjokk og vantro da de fikk beskjeden.

– Jeg fortalte dem det for fem minutter siden. De fikk sjokk og noen ble litt emosjonelle. Det var bare så vidt jeg ikke knakk sammen selv, sa Carrick i et intervju vist på TV 2 Premium.

Bruno Fernandes var en av flere som ga Carrick en skikkelig klem etter 3-2-seieren mot Arsenal.

Manchester United v Arsenal - Premier League
GIR SEG: Michael Carrick er ferdig som trener i Manchester United.

40-åringen forklarte avgjørelsen med at han har lovet familien at han skulle trekke seg tilbake på et tidspunkt.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse. Litt av grunnen er nok lojaliteten til Ole Gunnar Solskjær, men det var veldig mye som bidro til avgjørelsen min. Jeg vil for alltid være en United-supporter. Sønnen min maser stadig om å dra på bortekamper, så jeg dukker sikkert opp der snart.

Carrick understreker at han ikke sier opp i Manchester United for å umiddelbart søke lykken som manager et annet sted.

– Jeg har ikke tenkt på hva som skjer i morgen engang. Jeg skal levere barna på skolen, og så tar jeg det derfra.

Nytt kapittel uten Carrick

Michael Carrick forlater klubben etter et vellykket vikariat som United-manager.

40-åringen ledet United til gruppeseier i Champions League med 2-0-seier mot Villarreal, spilte 1-1 mot ligaleder Chelsea, og avsluttet med en fartsfylt 3-2-seier mot Arsenal torsdag kveld.

Carrick beskrev sin siste kveld som United-manager som spesiell, uttrykte igjen hvor tøft det var å miste Ole Gunnar Solskjær, og konkluderte med at de tre kampene han ledet laget ga godkjente resultater.

På søndag er det Ralf Rangnick som leder Manchester United mot Crystal Palace – uten Carrick på trenerbenken.

– Jeg tror på spillerne våre, og det har jeg sagt til dem hele uka. De vil få suksess, uansett om det blir denne eller neste sesong, sa Carrick.

Manchester United v Arsenal - Premier League
UBESEIRET: Michael Carrick slo Mikel Arteta 3-2 i sin siste kamp som United-manager.

– Skal støtte laget som supporter

I pressemeldingen som gikk ut like etter 3-2-seieren mot Arsenal sa Carrick at han gleder seg til å støtte United som supporter.

– Jeg har bestemt meg for at det er riktig tidspunkt for meg å forlate klubben. Jeg vil takke alle spillerne og de ansatte. Vi er en stor gjeng som har jobbet time ut og time inn. Det har vært en glede, og jeg har fått mange vennskap.

– Tiden min i denne klubben vil for alltid være de beste årene i karrieren min. Da jeg signerte for 15 år siden kunne jeg aldri forestilt meg at jeg skulle vinne så mange trofeer. Jeg vil aldri glemme de fantastiske minnene jeg har som spiller og trener.

– Jeg vil for alltid være en United-supporter, og jeg skal se så mange United-kamper jeg kan.

– Jeg vil ønske Ralf, spillerne, trenerne og fansen lykke til. Jeg ser fram til å støtte laget på tribunen som en supporter.

Fotballdirektør John Murtough takker Carrick for tro tjeneste i pressemeldingen.

– Selv om det er trist for oss at han forsvinner, respekterer og forstår vi Michaels valg.

– Han vil for alltid være en av de beste midtbanspillerne i United-historien. Han har også jobbet utrettelig som trener under to managere, og utviklet et sterkt lag som Ralf nå skal lede videre.

– Vi er takknemlig for det sterke lederskapet Michael har vist i denne overgangsfasen. Han vil alltid være velkommen tilbake.

Carrick spilte 464 kamper for Manchester United mellom 2006 og 2018, før han ble en del av trenerteamet til José Mourinho. Han vant fem Premier League-titler, FA-cupen, to ligacup-titler, Champions League, Europa League og VM for klubblag.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
MANGE TITLER: Michael Carrick er en av klubbens mest suksessrike spillere.