– Klopp drømte om United

Det forteller gammel Klopp-mentor.

Jürgen Klopp var, sammen med José Mourinho, blant navnene som ble nevnt da Ferguson skulle erstattes.

Den gang var ingen av dem tilgjengelige. Mourinho skulle til Chelsea, mens Klopp følte han hadde en del ugjort i Dortmund.

Liverpool-manageren hadde lenge drømt om å være manager i engelsk fotball – og da helst i Manchester United! Det røper hans gamle Mainz-mentor Eckhard Krautzun i et intervju med The Set Pieces.

LØRDAGENS MANAGERE: José Mourinho og Jürgen Klopp.

Fortalte om United-drømmen

– Det ville være hans drøm å reise til England en dag, og hans favorittklubb ville vært United. Det var det han sa, uttaler Krautzun.

Krautzun snakket også om dette med Ferguson, som var en stor fan av Klopp. Ferguson var i likhet med Krautzun til stede (sannynligvis for å speide på Kagawa og eventuelt Lewandowski) da Dortmund smadret Bayern München 5-2 i den tyske cupfinalen i 2012.

– Jeg tror det var der hans kjærlighet eller respekt for Jürgen Klopp økte kraftig.

Krautzun tror også Klopp ville endt på Old Trafford om United-jobben var ledig da Klopp forlot Dortmund i 2015 etter mye motgang.

KLOPP-FAN: Sir Alex Ferguson.

Gamle venner

Krautzun hjalp Ferguson med forberedelsene før hans Aberdeen slo ut Bayern München i cupvinnercupen i 1983, som det skotske laget senere vant etter å ha slått Real Madrid i finalen.

De kjente hverandre fra tidligere etter et trenerkurs på 1970-tallet, et kurs der en annen United-manager, Dave Sexton, for øvrig også skal ha vært til stede.

Ferguson inviterte Krautzun til Skottland, fikk tyskeren til å lede en St. Mirren-treningsøkt (som Ferguson senere har spøkt om at kun inneholdt trening på stupheadinger), og lot han bo med familien. Nå til dags ser Ferguson og Krautzun rundt seks-sju kamper i året sammen, ifølge sistnevnte.

Han har altså tette bånd til både Ferguson og Klopp, og er derfor heller nøytral før lørdagens kamp.

– Det [hvem han ønsker skal vinne] er et veldig vanskelig spørsmål! Sist jeg var der ble det uavgjort. Hvis det blir det, så er det OK.

Les hele intervjuet her.