United sikret poeng etter å ha vært under 0-2 til pause i derbyet

KAMPREFERAT: United med herlig comeback mot City i Manchester-derbyet.

United gikk fra å spille det som kanskje var klubbens aller best kamp mot Arsenal sist helg til å spille det som kanskje var klubbens verste omgang i førsteomgangen mot City.

Heldigvis slo United hardt tilbake, og det ble 2-2 etter mål i andreomgangen fra Tobin Heath og innbytter Kirsty Hanson.

City ledet 2-0 i førsteomgangen etter scoringer fra Chloe Kelly og Laura Coombs.

Dermed opprettholder United luka på fem poeng ned til City på tabellen, men Arsenal kan potensielt ta over serieledelsen om de vinner hjemme mot Chelsea på søndag. Se tabellen her.

Dette var Uniteds første uavgjortresultat mot City. De tre tidligere oppgjørene hadde endt med to City-seiere (liga + FA-cup) og én United-seier (ligacupen).

UNITED-SJEFEN: Casey Stoney.

City opp i ledelsen

United gjorde én endring på laget som slo Arsenal – Jess Sigsworth kom inn for Kirsty Hanson. United gikk rett i strupen på City, og hadde mye av ballen innledningsvis, men City fikk den første sjansen da Georgia Stanway fra skrått hold skjøt i nettveggen.

Ella Toone hadde også en brukbar skuddmulighet for United, men det var dessverre City som gikk opp i ledelsen på Leigh Sports Village.

United klarte ikke å få klarert ballen på et hjørnespark, og Chloe Kelly klarte å få lurt ballen forbi Mary Earps i United-buret.

Langt fra optimalt, og City kunne dermed få kampen inn i sitt spor.

BLODIG: Amy Turner, kaptein for anledningen.

Stor City-dominans

For det var City som skapte sjansene etter å ha tatt ledelsen.

Det var ikke små sjanser heller. City skapte en rekke store sjanser, og kun dårlige avslutninger og en rekke siste-liten-blokkeringer hindret City i å øke ledelsen.

Spesielt cornerne til ex-red Alex Greenwood skapte kaos, men det var til slutt et langskudd som doblet ledelsen for de lyseblå.

City fikk et skudd blokkert igjen på overtid, men ballen havnet hos Laura Coombs som dunket ballen i mål fra distanse.

2-0 var stillingen til pause, og det kunne vært mye verre.

CITY-JUBEL: Laura Coombs og Keira Walsh feirer førstnevntes scoring.

Heath reduserte for United

Kirsty Hanson kom inn for Jess Sigsworth til starten av andreomgangen, og hun skapte den første sjansen (eller nesten-sjansen) i andreomgangen da hun slo et farlig innlegg som Steph Houghton nesten satte i eget mål. Det ble heller et hjørnespark, men dessverre ikke av det spesielt farlige slaget.

I det 54. minutt kom reduseringen.

Lucy Bronze, kanskje verdens beste back, slo en svak pasning innover i banen for City, og den plukket Tobin Heath opp og dunket i mål. En strålende scoring av Heath, og plutselig var håpet tilbake for United.

REDUSERTE: Tobin Heath.

Utligning

Det var ikke ufortjent heller, for United var best i starten av andreomgangen, og det fortsatte utover omgangen.

Joda, City var også farlig frempå, men det var United som dominerte, og det var City som måtte ty til siste-liten-blokkeringer.

I det 74. minutt kom utligningen på en dødball, og det var Kirsty Hanson som satte ballen i mål – på andre forsøk etter at hun først tvang frem en god redning fra Roebuck i City-buret, men returen klarte ikke City-keeperen å stoppe.

Dette var for øvrig også Hansons 50. kamp for United.

Begge lag hadde sjanser på slutten, United den største ved Lucy Staniforth da Demi Stokes reddet på streken, men det ble ikke flere mål. Det ble 2-2.

Torsdag har vi en ny sjanse mot City: da kommer nemlig City på besøk enda en gang, denne gang til et ligacupoppgjør mellom klubbene.

UTLIGNET: Kirsty Hanson, her sammen med Lauren James, Lucy Staniforth og Jackie Groenen.

Manchester United 2–2 (0-2) Manchester City

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Chloe Kelly (8.), 0-2 Laura Coombs (45+1.), 1-2 Tobin Heath (54.), 2-2 Kirsty Hanson (74.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Amy Turner (C), Millie Turner, Leah Galton – Hayley Ladd, Jackie Groenen – Jess Sigsworth (Kirsty Hanson, 46.), Ella Toone, Tobin Heath (Lucy Staniforth, 71.) – Christen Press (Lauren James, 55.)..
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Lotta Ökvist, Katie Zelem, Jane Ross.

Manchester City: Roebuck; Bronze, Houghton (C), Greenwood, Stokes, Walsh, Mewis, Coombs, Kelly, White, Stanway.
Innbyttere: Bardsley, Bonner, Scott, Beckie, Morgan, Park, Weir, Lavelle.

(Her oppdaterer vi med det aller viktigste – stilling, målscorere, røde kort, bytter, de største sjansene, osv.)

1: Kampen er i gang!

5: United knepent best innledningsvis. Én skikkelig skuddmulighet til hvert av lagene, nå sist ved Ella Toone. Traff dessverre ikke mellom stengene denne gangen, men det gjorde hun ikke på første forsøk mot Arsenal heller.

8: MÅL. United klarer ikke å klarere et hjørnespark på flere forsøk, og Chloe Kelly klarer å få lurt ballen inn. Skuffende etter en grei start.

17: Amy Turner satt nede litt nå. Vi får håpe hun kan fortsette, for vi har ikke så mange gode stopperalternativer akkurat nå. Ser foreløpig ut som at det vil gå bra.

19: Dobbeltsjanse for City. Meget godt angrep av de lyseblå, men Uniteds stoppere får vel blokkert hvert sitt skudd der.

23: City har vært klart best etter målet. Mewis nært scoring på nok en dødball nå.

30: Ny kjempesjanse for City. Keeper Mary Earps ligger nede.

34: Kampen er i gang igjen, og Earps kunne fortsette. United skapte nesten en sjanse nå etter et herlig løp av Press, men dessverre var ikke innlegget av samme kvalitet.

45+1: MÅL. Laura Coombs dobler ledelsen for Manchester City. Flott langskudd, og fortjent tomålsledelse.

PAUSE. United har gått fra sin kanskje best kamp noensinne til å spille kanskje klubbens verste omgang hittil – i alle fall den verste mot en av de tre store.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTER: Omvendt bytte av i pausen mot Arsenal: Jess Sigsworth ut, inn med Kirsty Hanson.

46: Et tidlig gult kort for Christen Press her. Den andre som har fått et gult kort i denne kampen (målscorer Chloe Kelly var den første).

53: United ser vesentlig bedre ut nå, og etter noen dårlige dødballer kom det også et godt United-hjørnespark nå. Leah Galton kom bare nesten på den.

54: MÅL! Tobin Heath med et herlig skudd! Utnytter en Lucy Bronze-feil.

55: BYTTE: Lauren James kommer inn for Christen Press.

68: United fortsatt best i denne andreomgangen. Lauren James med et skudd fra distanse nå som dessverre ble litt for høyt.

69: Citys største sjanse hittil i omgangen. De får slått inn fra høyre, og Stanway setter ballen like utenfor.

71: BYTTE: Lucy Staniforth inn for målscorer Tobin Heath. Mulig Toone går ut på venstresiden?

73: Livsfarlig dødball, og ballen havner hos Millie Turner som skyter fra kort distanse, men Mewis blokkerer!

74: MÅL! Innbytter Kirsty Hanson utligner! Roebuck redder skudd fra kort hold, men på andre forsøk setter Hanson den i mål!

86: Ganske åpent nå. Undertegnede synes City ser farligst ut nå, egentlig.

90: Kjempesjanse for United! Demi Stokes med redning på strek. Lucy Staniforth-avslutning fra kort distanse etter Galton-hjørnespark.

90+1: Det er lagt til fire minutter.