Keane & co. til topps!

Vant 2-1 over Spania i søndagens EM-finale.

Med England-juniorenes seier på Rheinpark Stadion i Liechtenstein-hovedstaden Vaduz, fikk Manchester United samtidig tre nye EM-vinnere. I tillegg til Keane, kan også midtstopper Tom Thorpe og keeper Sam Johnstone smykke seg med tittelen. Dermed kopierte de Gary Neville, Paul Scholes og Chris Casper, som alle var i aksjon da Englands U18-mannskap vant EM-finalen i 1993.

Det ble en fartsfylt finale mellom to gode lag i Vaduz. Spania åpnet desidert best og tok en velfortjent ledelse etter 22 minutter, da Liverpools Andre Wisdom var uheldig og beinet ballen forbi egen keeper. Det skjedde etter en strålende forsering og ditto farlig innlegg av Barcelonas Gerard Deulofeu.

Midtstopper Wisdom rettet imidlertid opp fadesen sin da han åtte minutter etter baklengsmålet stanget inn en corner – denne gang på riktig side av banen.

På dette tidspunktet var England kommet mye bedre inn i kampen, og det var lite å si på at lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

England tar ledelsen

Engelskmennen fortsatte sin offensiv fra start av i andre omgang, og trengte mindre enn to minutter på å ta ledelsen. Da fant Will Keane Ipswichs storvokste Connor Wickham, spilleren som satte inn begge målene i fredagens semifinalegevinst mot Paul Pogbas Frankrike.

Nå imponerte Wickham med en sterk forsering innover langs spanjolenes 16-meter, før han avsluttet ved å kae ballen inn i hjørnet.Senere i omgangen burde nok den samme Wickham ha gjentatt suksessen, men hardt presset skjøt han over da det virket enklere å score – eller passe til bedre plasserte Benik Afobe.

Spania presser på…

I jakten på en utlikning tok Spania etterhvert over mer og mer av spillet, og var uheldige som ikke fikk straffespark da en av dem ble lagt ned inne i feltet. Heller ikke hadde de hellet med seg da Wisdom klarerte ballen rett i en medspiller, for så å se den treffe stolperoten til høyre for Birmingham-juniorenes meget gode sisteskanse, Jack Butland.

…men England holder stand

I sluttminuttene var det tydelig at de spanske spillerne var frustrerte og oppgitte over mangelen på uttelling. De begynte å spille mer for seg selv enn for laget, og bidro dermed selv til at England slapp unna.

Will Keane ble for øvrig byttet ut et kvarter før slutt, mens Thorpe fikk spille de siste fem minuttene. Sam Johnstone, som voktet buret i sluttspillets to første kamper, ble derimot sittende som ubenyttet finalereserve.