Keane med landslagsmål

Michael Keane gjorde sitt første U21-mål for England, men det var en annen Kane som stjal showet i seieren mot San Marino.

Michael Keane, Jesse Lingard, Nick Powell og Wilfried Zaha var alle i troppen til Gareth Southgate, men kun midtstopper Keane ble funnet verdig en plass i startoppstillingen. Zaha og Lingard var imidlertid på benken.

Spesielt overraskende var det at formspiller Nick Powell ikke engang satt på benken for England.

Vi nevner også at tidligere United-junior Ravel Morrison fikk sin landslagsdebut på U21-nivå i en kamp hvor han sammen med Raheem Sterling og Tom Ince var blant kampens beste spillere.

Allerede etter fem minutter tok England ledelsen etter en corner da United-stopper Michael Keane var på rett plass til rett tid. Hans første U21-mål for landslaget.

Som forventet var England overlegne mot lille San Marino og spesielt Harry Kane ble en håndfull. Leicester-spissen scoret de tre resterende målene for England.

I motsatt ende av banen hadde Keane en særdeles rolig kveld. Jesse Lingard fikk spille de siste 35 minuttene da han erstattet tidligere lagkamerat Ravel Morrison, men allerede på dette tidspunktet begynte kampen å dø ut og vingen fikk ikke bidratt med stort. Wilfried Zaha kom aldri på banen.

England står nå med syv poeng på sine tre første kamper i EM-kvalifiseringen.

Vi fulgte de viktigste hendelsene live nedenfor.

San Marino U21 – England U21 (0-2) 0-4

England: Butland (k), Stones, Jenkinson, Carroll, Dier, Keane, Ince, Ward-Prowse, Kane, Morrison (Lingard 56), Sterling (Ings 66).

Ubenyttede reserver: Chalobah, Long, Redmond, Zaha, Berahino.

Mål: 0-1 Keane (6), 0-2 Kane (str. 45), 0-3 Kane (65), 0-4 Kane (89)

LIVETEKST

6 min: MÅL! 0-1! Uniteds eneste spiller på banen setter ballen i mål etter en corner. Etter at Raheem Sterling prøver seg på Carrols corner ender ballen i beina på forsvarer Michael Keane som setter ballen i mål.

15 min: England med full kontroll så langt.

17 min: God mulighet for Sterling som stormer nedover høyrekanten. Skuddet går utenfor.

29 min: Hvordan bommer du der, Sterling? Ince drar av to mann på kanten og chipper ballen inn til Sterling som header svakt over fra fem meter.

30 min: Defensivt har ikke Michael Keane  og resten av det engelske forsvaret blitt satt på de store prøvene så langt.

34 min: England kontrer og ballen ender til slutt på halvspretten hos Ince som skyter over fra 7-8 meter.

44 min: Ince blir lagt i bakken og roper på straffe. Ikke er det kontakt, og ikke er det innenfor.

45 min: Der blir det imidlertid straffe! Ince spiller gjennom Sterling som akkurat når ballen før San Marinos keeper. Sisteskansen river dermed ned Liverpool-vingen, lager straffespark og får rødt kort.

45 min: MÅL! 0-2! Kane setter straffen sikkert i hjørnet!

PAUSE Det er pause i San Marino og England har som ventet hatt full kontroll. Spesielt Sterling, Ince og Morrison har vært toneangivende, og her burde det vært flere mål. Keane har scoret ett mål og hatt full kontroll i de bakre rekker. Kanskje får vi se Wilfried Zaha og Jesse Lingard i andre omgang?

51 min: England fortsetter der de slapp. Morrison har et hav av tid fra tolv meter, men gjør det enkelt for keeper.

55 min: Et vanvittig hælspark-gjennomspill fra Morrison sender en England-spiss alene mot mål, men keeper er ute tidsnok.

56 min: Jesse Lingard entrer banen! Byttes med tidligere lagkamerat i United Ravel Morrison.

57 min: Ince legger inn fra høyre og Kane skal bare sette pannen til for heade ballen i mål, men keeper Francioni gjør en fabelaktig redning.

65 min: MÅL! 0-3! England kontrer med Sterling som spiller Kane helt alene med keeper. Leicester-spissen svake avslutning reddes, men returen settes av samme mann.

66 min: Kveldens kanskje beste spiller, Raheem Sterling, byttes ut med Ings.

80 min: Lite action nå. England har bremset betraktelig etter 3-0.

89 min: Mål! 0-4! Strålende mål av Harry Kane. Ballen chippes inn i feltet hvor Kane tar ned ballen på et touch og passerer keeper. Fra skrått hold setter han inn sitt tredje for kvelden i det åpne buret.

SLUTT En fullt fortjent seier til England som roet det helt ned etter det tredje målet. Banens beste må uten tvil være hattrickhelt Harry Kane. Keane med mål og null baklengs, Lingard ganske anonym.