United skaffet seg et nærmest uovervinnelig utgangspunkt etter storseieren mot LASK

Det var stille på tribunen, men på banen skapte Manchester United leven mot LASK. Hele 5-0 ble det til Ole Gunnar Solskjærs gutter på tur i Østerrike.

Manchester United matchet ikke trebackslinjen til LASK, men LASK matchet til gjengjeld ikke spillet til Manchester United.

Fred og Bruno Fernandes skinte, Odion Ighalo scoret et mål som kunne vært tatt rett ut av et videospill og la med det inn nok en god søknad om forlenget arbeidskontrakt når vikariatet hans utgår etter sesongen.

Flere akademiprodukter kan reise hjem med målpoeng  bak navnet sitt, og Eric Bailly så heldigvis ut til å takle smellen han fikk midtveis i andreomgang greit.

En ting er iallfall sikkert. Manchester United har et enormt utgangspunkt foran en potensiell kamp på Old Trafford.

Dobbeltsjanse i tam start

Åpningsminuttene var ikke spesielt innholdsrike, men det var tydelig allerede fra start at nivåforskjellen er reell.

Den første ordentlige sjansen i kampen kommer etter et drøyt kvarter idet Ighalo får sendt et innlegg fra høyre mot venstre til Juan Mata. Spanjolen prøver seg på en volley, men ballen sklir av foten hans.

SPØKELSESSTADION: En tom stadion var det som ventet Manchester United i Linzs.

I kjølevannet av muligheten sendes nok et innlegg mot Mata, men da fra Luke Shaw på den andre siden av banen. Selv om han var mye nærmere scoring denne gangen, ble det igjen bare nesten for veteranen.

Drømmetreff

Det er bare å si det som det er. De første tyve minuttene var ikke spesielt underholdene.

En som gjerne ville gjøre opp for det på bare noen få sekunder var innleide Odion Ighalo.

Nigerianeren mottok en pasning fra Bruno Fernandes, og tok tre flotte touch –UTEN at ballen var i bakken en eneste gang – før han på halv volley banket til med venstrefoten.

EN, TO, TRE: Så smalt det. Odion Ighalo sjonglerte ballen tre ganger før han sendte en rakett i tverrliggeren og i nettet.

En stillestående LASK-keeper kunne hørte ballen treffe tverrliggeren før han måtte snu seg å plukke opp kula. Til Schlagers forsvar hadde han nok ikke tatt den om han hadde prøvd.

Før pause fikk også Harry Maguire og Fernandes sine muligheter til å doble ledelsen og Sergio Romero holdt på å forære hjemmelaget en mulighet, men lagene gikk inn i garderobene på stillingen 0-1.

Enda en Mata-mulighet

Luke Shaw startet andreomgangen på etterskudd og måtte rive ned LASKs Reiter rett utenfor 16-meteren. Shaw fikk selvfølgelig det gule kortet, men heldigvis har ikke østerrikerne Fernandes som frisparktager.

Den innøvde varianten stoppet i muren, og det endte med at hjemmelaget fikk et innkast.

«På det tredje skal det skje» heter det, men det er mulig at det uttrykket ikke lar seg oversette særlig godt til spansk.

Mata fikk nemlig sin tredje skuddmulighet mot LASK like etter pause, men det ville seg ikke foran mål for 31-åringen.

VILLE SEG IKKE: Juan Mata prøvde seg flere ganger, men maktet ikke å sett ballen i nettmaskene.

For fotrapp for forsvaret

Det er en stund siden Daniel James har scoret for Manchester United, og da sjansen bød seg mot LASK var ikke Waliseren nådig.

Lynvingen, som fikk starte kampen på høyrekanten, ble spilt fri av Ighalo før han satte fart mot et ryggende forsvar.

James utnyttet det passive forsvarsspillet, rykket inn og avsluttet kontant i nærmeste hjørne. Strålende utført av 22-åringen.

DANIEL JAMES: Waliserens tempo ble en pest og en plage for hjemmelaget.

Rett etterpå er Ighalo farlig nær å sette sitt andre for kvelden etter en sylfrekk flikk av Fernandes. Avslutningen til spissen gikk dessverre i stolpen.

Bailly i bakken

Det er ikke mye mer James rekker å gjøre før Solskjær tar ham av til fordel for Tahith Chong.

Nederlenderen skrev nylig under på en ny kontrakt med Manchester United, og fikk litt under en halv omgang mot LASK.

Andreas Pereira kom også inn og Solskjær lot da Fernandes hvile litt etter en strålende kamp.

Med et kvarter igjen på klokka fikk Eric Bailly en smell i siden og ble liggende en stund. Det er bilder vi har sett tidligere, og som vi ikke har gode minner fra. Ivorianeren fikk spille videre og forhåpentligvis er det ikke alvorlig.

Han avsluttet kampen på banen.

Tre, fire fem

På det fjerde skulle det skje for Mata. Spanjolen fikk til slutt scoringen sin.

Fred tok på seg rollen som «maestro» og slo en silkemyk stikker gjennom LASK-leddene, og Mata kunne sette ballen enkelt og elegant bak keeper.

Mason Greenwood fikk noen minutter da han kom inn for Ighalo, og fikk tiden han trengte til å sette inn kampens fjerde. En strålende gjennombruddspasning fra Chong ble grobunn for scoringen som gikk inn via begge stolpene.

STORSEIER: Fred fikk sin andre målgivende da han lempet ballen til Pereira. Han trodde nok ikke det selv da han slo pasningen.

Greenwood scoret med halvannet minutt igjen av overtiden, og de fleste trodde nok at det hele var over, men neida.

Pereira smalt til fra distanse, og selv om keeper strengt tatt skulle tatt den, så endte kula i mål, og Manchester United vant til slutt 5-0 i Linzs.

Nå kan Ole Gunnar Solskjær se til hjemmekampen mot østerrikerne med letthet etter denne sterke borteseieren – og det er mildt sagt.