– Jeg synes Jesse fortjente dette

Jesse Lingard scoret sitt første ligamål på halvannet år. Nå høster han ros fra søndagens målscorerkollega.

Bruno Fernandes roser Jesse Lingard etter at engelskmannen scoret sitt første og Uniteds siste ligamål borte mot Leicester.

– Jesse gjorde en fantastisk jobb

Fernandes satte inn ledermålet fra straffemerket rundt 70 minutter inn i kampen. Åtte minutter på overtid presset Lingard Kasper Schmeichel til en tabbe, og satte inn spikeren i Leicester-kista.

Portugiseren mener engelskmannens løp viser hvor mye laget kjempet for seieren, og roser Lingard for innsatsen han la inn foran 2-0-målet.

– Jesse gjorde en fantastisk jobb. Det er selvfølgelig en feil av keeperen, men hvis Jesse ikke er der, blir det ikke mål.

ROSER LINGARD: Skjebnekampens første målscorer sender en blomsterbukett til mannen som scoret 2-0.

Fernandes sier at Lingard fortjener målet etter all kritikken han har fått den siste tiden.

– Jeg synes Jesse fortjente dette målet for jobben han legger inn hele uka, for alle kommentarene alle kommer med om ham og de andre spillerne fordi de ikke spiller nok eller er gode nok. Jeg tror grunnen til at Jesse scoret er at vi trener hardt for å hjelpe laget.

Portugiseren påpeker også at spillerne som ikke får like mye spilletid er viktige for å holde de startende spillerne på tå.

– Både han, Juan (Mata), Andreas (Pereira), Odion (Ighalo) og forsvarsspillerne pusher de som skal spille til å være på et høyere nivå.

Vanskelig sesong

Scoringen mot Leicester var Lingards første i ligaspill siden Ole Gunnar Solskjærs første kamp som United-trener, 5-1-seieren mot Cardiff.

Denne sesongen har 27-åringen slitt med lite spilletid, og mannen som spilte 120 minutter for England i VM-semifinalen i 2018, har måttet finne seg i å spille en mer perifer rolle på laget enn hva han har vært vant med de siste årene.

GLADGUTT: Jesse Lingard gliste bredt etter scoring mot Leicester.

Også på hjemmebane har det vært vanskelig for Lingard.

Da moren hans ble syk, måtte midtbanespilleren ta vare på sine yngre søsken. Situasjonen påvirket Lingards prestasjoner på banen.

– Jeg hadde mye å tenke på og det påvirket prestasjonene mine. Jeg spilte foran 75.000 tilskuere på Old Trafford, men var helt nummen. Det var nesten som jeg ikke var til stede, og jeg klarte ikke å spille opp mot mitt beste, fortalte Lingard tidligere i sommer.

Nå er Lingard forbi den vanskelige tiden, og med scoring og en god jobb mot Leicester, vil bare tiden vise når han igjen kan ta steget inn i Uniteds førsteellever.