Satte ny Premier League-rekord

United har fått smått utrolige 14 straffespark i Premier League denne sesongen.

Med sin straffescoring mot Leicester, tok Bruno Fernandes en svært viktig ledelse for Manchester United. Den klarte de røde å holde på kampen ut, og sikret seg dermed plass i neste års Champions League.

Selv med søndagens nervepirrende utgangspunkt, satt nok mange United-supportere med følelsen av at Fernandes kom til å sette ballen i mål. Det hadde han nemlig gjort fem ganger tidligere siden han kom til klubben.

At han har fått såpass mange muligheter er heller ingen tilfeldighet. United får nemlig bemerkelsesverdig mange straffespark.

Ny Premier League-rekord

Rekordmange faktisk, viser tall fra Opta.

Denne sesongen har Ole Gunnar Solskjærs menn blitt tildelt 14 straffespark i ligaen. Det er ny Premier League-rekord.

VANTE SCENER: United-fansen har sett sitt lag skyte fra straffemerket 14 ganger denne Premier League-sesongen.

Tidligere var det Crystal Palace (fra 2004/05-sesongen) og Leicester (fra 2015/16-sesongen) som delte rekorden med 13 straffespark på en sesong. Den har nå altså Marcus Rashford og hans lagkamerater forbigått.

I tillegg har United fått smått utrolige 20 straffespark i alle konkurranser.

Forklaringen på hvorfor laget har fått så mange straffer, kan ligge i farten og teknikken til United-spillerne.

Marcus Rashford har alene skaffet sitt lag fire muligheter fra ellevemetersmerket, mens teknikerne Martial, Fernandes og Pogba alle har skaffet to straffer hver.

VANSKELIG Å FÅ TAK PÅ: Bruno Fernandes og gjengen har simpelthen vært litt for vanskelige stoppe med lovlige midler denne sesongen.

Denne sesongen har også VAR gjort sitt inntog i England. Ettersom man nå har et organ som retter på feilaktige dommeravgjørelser, er det ikke bare flaks som ligger bak de 14 straffene. Ser man tilbake på de aktuelle avgjørelsene, er det bare den mot Aston Villa tidligere i sommer som er kontroversiell.

Disse har skaffet Uniteds straffer i ligaen:

  • 4 – Rashford
  • 2 – Pogba, Martial, Fernandes
  • 1 – Williams, McTominay, Fred, James

Fernandes fast taker?

Etter sesongen er Marcus Rashford ligaens toppscorer dersom man bare ser på straffer. United-yndlingen har satt seks straffer i nettet.

På den samme tabellen ligger lagkamerat Fernandes på tredjeplass med fire scorede straffer, bare slått av Troy Deeneys fem.

De fire resterende straffene har Rashford (2), Pogba og Martial bommet på.

STRAFFEHELT: Før Fernandes ble hentet til Old Trafford, virket Rashford å være straffetaker for United. Kanskje ikke overraskende, siden han holdt hodet kaldt da han scoret mot PSG.

Så hvem er egentlig Uniteds straffetaker for øyeblikket?

Solskjær har uttalt at han har flere kapable straffeskyttere, og at spillerne selv avgjør hvem som er best skikket til å skyte.

Legger man dette til grunn, kan det se ut som at spillerne selv mener at Bruno Fernandes er best til å ta straffene.

Siden portugiseren kom til klubben har United fått syv straffespark, og midtbanespilleren har tatt seks av dem.

Legger vi til at Marcus Rashford sannsynligvis fikk muligheten mot Bournemouth for å komme på scoringslista igjen for første gang siden coronapausen, kan det se ut som om Fernandes har fått sjefsansvar for straffesparkene United får.

Og det er vel for så vidt helt greit, med tanke på at han har utført sin plikt feilfritt hittil i karrièren på Old Trafford.

STRAFFESYNDER: I fjorårssesongen tok Paul Pogba flere straffer for United. Denne sesongen har han bare tatt én. Den bommet han på, og dermed endte kampen mot Wolves i høst 1-1.

Disse har tatt straffer for United denne sesongen (alle konkurranser), ifølge Transfermarkt (straffesparkkonkurransen mot Rochdale er ikke medregnet):

  • Marcus Rashford – Tatt ni – Scoret på syv
  • Bruno Fernandes – Tatt seks – Scoret på seks
  • Anthony Martial – Tatt to – Scoret på én
  • Juan Mata – Tatt én – Scoret på én
  • Mason Greenwood – Tatt én – Scoret på én
  • Paul Pogba – Tatt én – Scoret på null