– Jeg spurte om ballen hele veien

Juan Mata var strålende fornøyd etter seiren over Partizan Beograd – med god grunn.

For første gang denne sesongen spilte Juan Mata samfulle 90 minutter for Manchester United.

Det, i tillegg til den overbevisende seieren, er oppskriften på en fornøyd Mata etter kamp.

– Det første målet vårt for kampen var å kvalifisere oss til sluttspillet. Det klarte vi. Det andre målet er å være på toppen av gruppen. Vi ønkser å vinne de to resterende kampene og komme på førsteplass, sier Mata til MUTV, og legger til:

– Det er veldig viktig at vi har kommet oss gjennom gruppespillet, for desember er en veldig travel måned. Vi har en lang reise i forkant av kampen mot Astana, men det er som sagt fortsatt viktig for oss å bli først i gruppen.

– I dag var vi veldig gode. Spesielt i førsteomgangen. Vi hadde mye ball og scoret tre mål denne kampen. Vi kunne scoret flere, så jeg syns dette var en bra kveld, og det virket som supporterne likte det de så.

KOMBINASJONENE SATT: Når de spiller opp mot sitt beste kan det altså se ut som det gjorde mot Partizan.

På united.no-børsen ble spanjolen nest best. Les den her: (+) Leken superduo med spansk dirigent

Kombinasjonene og spillet satt godt for gutta på topp hos de rødkledde, noe Mata ønsker å ta med seg inn i helgen.

– Slikt blir lettere når man scorer tidlig, eller når man scorer mer enn ett i førsteomgang. Man spiller på seg selvtillit og får mer rom. Man føler ikke at man blir sliten når man vinner.

– Som nevnt likte jeg førsteomgangen veldig bra, og det er veldig gøy å spille med spillere som Anthony Martial og Marcus Rashford. Det var en positiv kveld som vi vil prøve å replikere mot Brighton.

Klubben har slitt litt med målene denne sesongen, og for første gang siden sesongåpningen mot Chelsea, scorer Manchester United mer enn ett mål på eget gress.

– Det er viktig for spissene, det er viktig for oss, og vi kunne ha scoret flere. 3-0 er et godt resultat, men jo flere spillere som scorer jo bedre er det for laget.

Franske Martial produserte et mesterverk av en scoring i førsteomgang, men hadde Mata fått det som han ønsket, hadde det ikke blitt noe av den.

– Jeg spurte om ballen under hele seansen, forteller veteranen og ler.

HØRTE IKKE ETTER: Og det var nok lurt. For Martials scoring ble av Solskjær omtalt som «the skill of the game» etter kampen.

– Men han tok åpenbart den riktige avgjørelsen da han gikk for det selv. Det var et bra mål av en god spiller. Jeg liker veldig godt å spille med ham. Han angriper ofte det riktige rommet, og når han er i toppform er han veldig viktig for oss.

Martial var ikke den eneste som scoret et vakkert mål. Kampens siste, som ble scoret av Rashford var også et man gjerne ser flere ganger.

– Det var veldig godt forarbeid av Ashley Young, og en fantastisk avslutning av Rashford. Det er viktig for ham, som det også er viktig og Martial, Mason Greenwood, men også Daniel James å få scoringer når de spiller, avslutter spanjolen. 

En som også var fornøyd med spissene mot Partizan, var manager Ole Gunnar Solskjær. Les hva han sa på pressekonferansen etter kampen.