Leken superduo med spansk dirigent

Bakgrunnen for børsen: – United kjørte over Partizan fra start av, og burde ledet mer enn 2-0 ved pause. Mata var spesielt sentral mens Rashford og Martial kombinerte godt og Wan-Bissaka var et miniangrep alene ute til høyre. Vi holdt det gående til 3-0, før foten ble tatt av gasspedalen og det ble merkbart hvor lite vi skapte etter at Rashford gikk ut. Defensivt var det noe rusk, men samtidig er sannheten at bortelaget egentlig ikke skapte en eneste stor sjanse i hele kampen. Det skal de bak også berømmes for.

Sergio Romero – 6,0
Egentlig ingenting å gjøre, da serbernes avslutninger gikk utenfor. Liker dog at han er en mer offensiv keeper enn De Gea er, altså at han står lengre ute for å kunne stoppe gjennomspill.

Aaron Wan-Bissaka – 7,0
Hele tiden en angrepstrussel langs høyresiden før pause, da Greenwood ofte trakk seg inn i feltet, og også flere gode innlegg, spesielt til Rashford, som burde gitt målgivende. Stort sett også full kontroll defensivt, selv om det var litt kaotisk bakover et par ganger grunnet ugunstige ballmist imot. Roligere 2. omgang.

VELDIG GOD: Og det var spesielt gledelig at Aaron Wan-Bissakas innlegg fant en medspiller flere ganger i denne kampen.

Harry Maguire – 6,0
Stygg tversoverpasning tidlig og stygg tversoverpasning i 2. omgang. Så skapte riktignok ikke Partizan en eneste virkelig farlig sjanse (foruten et skudd fire meter utenfor fra 20 meter), men at det som skal være krumtappen i forsvarsrekka bidrar til usikkerhet på den måten er ikke helt bra. Pluss for god kontroll på offsidefella.

Marcos Rojo – 7,0
God IGJEN. Nærmest nyfødt. Da United var i ubalanse et par ganger i denne kampen var det muligheter til å miste hodet, men gjorde jobben solid og godt.

Ashley Young – 7,0
Kapteinen ble ikke nødvendigvis brukt hver gang før pause, men på Old Trafford så man hvordan han ble med oppover og var et alternativ nesten hver gang. Fikk så fin målgivende til Rashfords 3-0-mål tidlig i 2. omgang som belønning for innsatsen. Roligere siste halvdel av kampen.

Fred – 6,5 (ut for Garner 63)
Jo da, det var litt nøling med ball og noen snodige valg, men samtidig viste han igjen sin enorme motor, dekker store flater og er ganske så sentral i en del av det som skjer både defensivt og offensivt. Involvert før 1-0, og nok en positiv opplevelse selv om en stygg feilpasning tidlig i 2. omgang ikke var helt bra. Nærmere 7,0 enn 6,0.

SENTRAL: Men Fred er variabel i en del av det han gjør. Også i denne.

Scott McTominay – 6,5 (ut mot Lingard 75)
Er seg selv. Kjemper og river og sliter i motstanderen, og lykkes ok med det, selv om det er andre som står mer frem i denne. Ut med en smell. La oss håpe det bare var en smell og ikke en skade.

Mason Greenwood – 7,0
Lite involvert i starten, men på 1-0-målet så vi alt det vi har sett på akademiet i flere år allerede, altså roen, tofotheten, balansen, teknikken, finta som skaffer ham rom og den smarte og kliniske avslutningen. God derfra og videre ut 1. omgang og får en noe heldig målgivende før 2-0, men får også et ekstra pluss for scoringen siden United hadde kommet inn i en stim hvor misbrukte sjanser dessverre igjen var det som ble servert. Mer usynlig etter pause.

Juan Mata – 7,5
Dette var bra. Her fant han rom, ble brukt og klarte å sette opp medspillere i gode posisjoner, i alle fall før pause. Fin pasning også før 3-0 etter hvilen, men etter det var ikke United så sultne og da forsvant Mata også ut av kampen. Likevel mener jeg at han fortjener å være Uniteds tredje beste i denne kampen for alt som skjedde frem til United tok foten av gasspedalen.

Marcus Rashford – 8,0 (ut for Pereira 67)
Mål og målgivende. Deilige kombinasjoner med Martial gjennom store deler av 1. omgangen, også flink til å vende opp med ball og stikke fra nærmeste oppasser slik at det ble kaos i backrekka til Partizan. Det var noe jeg ikke har sett så ofte fra ham – evnen til å finne mellomrom, vende opp, sette fart og skape kaos. Gjorde også en bedre jobb enn vanlig defensivt i denne. Det var i alle fall mitt inntrykk. Burde egentlig vært på 8,5 eller bedre i denne, med så mange muligheter, men med så mange sjanser og bare én scoring så sliter jeg med å dra ham enda høyere opp mot denne motstanderen.

Anthony Martial – 8,0
Flott scoring og fine kombinasjoner med spesielt Rashford. Man kan faktisk si at de lekte seg i en snau time. Når man får mål og bra samhandling med de andre i angrepsrekka fra midtspissen kan man ikke være annet enn veldig fornøyd – selv om han også ble mer usynlig utover i 2. omgang. Jeg hadde ham imidlertid litt foran Rashford før pause selv om Rashford hentet ham inn etter hvilen.

FLOTT SCORING: Martials 2-0-mål er gjerne noe han lykkes med når han er i form og har flott.

James Garner – 6,0 (inn for Fred 63)
United tok dessverre foten av gasspedalen da byttene skjedde og det var lite å gi spesielle pluss eller minus for i den halvtimen han fikk. Likevel: Hjemmedebut. Gratulerer.

Andreas Pereira – 6,0 (inn for Rashford 67)
Samme som Garner. United hadde seieren i lomma og fokuset ble litt annerledes utover i 2. omgang. Forsøkte seg på et par raid uten at det førte til noe.

Jesse Lingard (inn forMcTominay 75)) spilte for kort tid til å få karakter.