– Jeg har ikke sett en eneste spiller som ikke bryr seg om klubben

Det har vært et par turbulente uker i United-land.

Først tap mot Wolverhampton.

Så flere dagers skriverier om intern misnøye og klikker i spillergruppa og til slutt også et Ronaldo-intervju hvor han går langt i å antyde at han sliter med å få de yngre United-spillerne til å lytte til rådene han kommer med.

I den andre delen av fredagens Rangnick-pressekonferanse, den som var sperret frem til 23.30 skandinavisk tid fredag, for å sikre at tabloidavisene også kunne få noe eget, ble dette et veldig sentralt tema.

RONALDO: – Vi har en lang vei å gå. Hvis råd ikke lyttes til så blir det vanskelig

Har Ronaldo et poeng? Må det en endring i mentalitet til her for at United igjen skal bli en suksessrik klubb?

– Dette er noe som må skje på enhver trening og i alle kamper, men dette handler også om hva som skjer underveis i kamper, hvordan man da reagerer. Det handler om at spillerne må være rollemodeller, men det gjelder ikke bare Ronaldo og de andre rutinerte spillerne. Dette gjelder også de yngre spillerne.

– Mot Villa sist så forsøkte alle sitt beste, alle kjempet for hverandre, alle ville videre til neste runde, men ja, det er alltid rom for forbedring. Vi kan fortsatt bli bedre på dette.

– Vi har noen veldig talentfulle unge spillere og også noen eldre spillere, men fotball er en lagsport. Vi må spille sammen, de yngre og de eldre må ta ansvar sammen.

LES OGSÅ: – Vi diskuterte spillerkjøp denne uka

pressekonferanse

Men hvordan er mentaliteten til disse spillerne. Har de elite-mentalitet?

– For å kunne snakke om det så må vi også snakke om hva mentalitet betyr. Som jeg var inne på – hvis en spiller ikke ga alt i kamp så ville jeg sagt fra om det. Det kan dere være sikker på, men så langt har jeg ikke sett det.

– Så er det noen andre situasjoner. La oss ta Marcus Rashford mot Aston Villa sist som et eksempel. Han var god de første 20 minuttene, i fyr og flamme, involvert, men etter den første halvtimen så var han ikke like bra, ikke like energisk.

– Det må vi da snakke om. Jeg må da finne ut av om han trenger en hjelpende hånd eller hva som må til, men jeg ser ikke én eneste spiller her som ikke bryr seg om klubben eller ikke vil prestere på høyest mulig nivå.

Angående Rashford da, trenger han flere kamper nå eller en pause?

– Som spiss så handler det om å spille bra, score mål og få målgivende, og det er ikke like lett når det ikke skjer.

– Men da handler det om å gi sitt beste. På noen treninger de siste par ukene har Rashford levert på skyhøyt nivå og så lenge han gjør det så vil han alltid være aktuell for startelleveren. Det var også derfor jeg ga ham sjansen sist.

– Så handler det videre om å levere stabilt, men det er det samme for ham som for alle andre. Det er fortsatt rom for forbedring.

– Samtidig kan vi da gå tilbake til det Ronaldo snakket om. Vi må utvikle oss sammen som et lag, og hvis det er nødvendig å snakke direkte til hverandre for å hjelpe hverandre så gjerne det. La det gjerne også skje i garderoben.

– Jeg ønsker sånt velkommen. Jeg og trenerteamet har jo selv samtaler med spillerne, både på video og når de er ute på banen, men vi kan kun utvikle oss individuelt hvis vi utvikler oss kollektivt.

– Veien å gå er resultater, gode resultater, som igjen gir bedre selvtillit og da kan også spillerne utvikle seg individuelt. Det går ikke an å gå motsatt vei.

rrvilla

Er Ronaldo egentlig en perfekt rollemodell?

– Ja, men dette handler ikke bare om Ronaldo. Vi har også Edinson, Harry og også en del andre som David, Victor og Bruno. Vi har nok av erfaring og spillere som kan være rollemodeller på trening og i kamper, men også i samtaler internt i garderoben eller på spillerhotellet.

– I et lag som står sammen så skjer det automatisk, og jeg kan bare invitere og utfordre alle spillerne til å gjøre dette regelmessig. Det vil hjelpe, spesielt der vi er nå som lag.

Er det aktuelt å gi kapteinsbindet til Ronaldo?

– Akkurat nå ser jeg ikke hvorfor jeg skal gjøre det. Harry har vært kaptein, og så lenge han spiller vil han fortsatt være det. Når han ikke spiller vil en annen være det. Dette kan altså endre seg fra kamp, avhengig av hvem som spiller.

Hvorfor gir dere bort ballen så enkelt?

– Det er en av de største utfordringene vi har, at vi gir den bort for mye, at vi gjør feil valg. Dette er for å være helt ærlig én av tingene som bekymrer meg mest.

– Vi har hatt flere situasjoner med for eksempel tre mot tre offensivt mot både Aston Villa og Wolverhampton, hvor vi bare må ta rett avgjørelse, være rolig og ikke spille fra oss ballen for tidlig. Dette er akkurat det vi må bli bedre på.

– Totalt sett så er laget imidlertid mer enn villig til å utvikle seg. Vi er blitt bedre mot ball, vi er ikke like lette å score mål på, men vi kan ikke fortsette med å gi bort ballen når vi har den, ta feil valg eller være upresise.

MER FRA PRESSEKONFERANSEN: