– Jeg har ikke gløden

Paul Scholes innrømmer at han ikke brenner etter å bli fotballtrener.

Selv om  han avsluttet forrige sesong som førstelagstrener under Ryan Giggs, avslører «the Ginger Prince» i et eksklusivt intervju med The Independents Sam Wallace, at han aldri har hatt noe sterkt ønske om å gå inn i treneryrket på full tid:

– Presset, eller det faktum at det er en tøff jobb, har aldri bekymret meg, men jeg er ikke så sikker på at treneryrket noensinne har motivert meg i særlig grad, sier han.

– Om jeg liker trenerlivet? Jo litt, tror jeg, men jeg elsker det ikke … det får meg ikke ut av sengen om morgenen mens jeg tenker med meg selv at det er dette jeg ønsker å drive med.

– Men hvem vet, kanskje jeg en dag får lyst til å ha ansvaret for mitt eget lag? Det er imidlertid ikke noe jeg går rundt og tenker på. Men man skal aldri si aldri. Om det skulle dukke opp noe som fanger interessen min, så kanskje.

– Nå bygger de opp Ryan

Manchester United v Los Angeles Galaxy
Ryan Giggs – Uniteds neste manager?

Men om Scholes ikke har de store ambisjonene om en trenerfremtid, likte han godt rollen han hadde med U21-laget under Warren Joyce, og likeså på slutten av fjorårssesongen som støttespiller for den da midlertidige manageren, Ryan Giggs.

– Det var kjempegøy å jobbe sammen med Ryan, Nicky (Butt) og Phil (Neville), sier han, og ser tilbake på de få ukene de fikk sammen, uker som startet så strålende med 4-0-seieren over Norwich. Deretter meldte motgangen seg med 0-1 for Sunderland, før det ble 3-1 over Hull og uavgjort 1-1 mot Southampton i ligaavslutningen.

– Vi skulle så gjerne ha vunnet alle de fire kampene, og kanskje ville det ha bedret Ryans sjanser til å få jobben permanent, undres Scholes, og legger til at han er overbevist om at Giggs nå bygges opp med tanke på managerjobben om noen år.

Her kan du lese hele intervjuet med Paul Scholes