– Jeg gjorde det vanskelig for spillerne mine

MANCHESTER: En utsøkt avslutning fra 17 år gamle Mason Greenwood reddet Ole Gunnar Solskjærs United fra det som ville vært et pinlig poengtap mot Astana.

Etter kampen innrømmet Solskjær at det bød på ekstra utfordringer for spillerne med mange endringer på laget fra Leicester-kampen.

– Nei, jeg gjorde det ikke enkelt for dem med så mange endringer. Vi har spilt noen internkamper med disse guttene sammen, men det kan ikke sammenlignes med alvoret som venter her på Old Trafford, forklarte Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

– Akkurat den samme gutten i morgen

United hadde stanget og stanget mot den kasakhstanske forsvarsmuren uten å få hull på byllen, før 17-år gamle Mason Greenwood viste hvorfor Ole Gunnar Solskjær har omtalt ham som en av de beste avlutterne han har sett.

Greenwood fikk en presis pasning fra banens beste, Fred, vendte bort  oppmakkeren og satte inn den forløsende scoringen.

LES OGSÅ: – Gjennom skrevet til keeper – sånne avslutninger liker jeg!

TIDENES YNGSTE: Mason Greenwood avgjorde oppgjøret mot Astana og ble dermed tidenes yngste målscorer for United i europacup-sammenheng.

Da trakk et samlet Old Trafford et lettelsens sukk, inkludert Ole Gunnar Solskjær på United-benken.

– Når du ikke scorer på så store sjanser lurer du på om det skal bli en slik dag der det ikke lykkes. Jeg følte meg ikke trygg på seieren før dommeren blåste. Men Mason vet hvordan han skal skyte og viste i dag hva han er god for. For meg var det den rette avgjørelsen (å la Lukaku og Sanchez gå, red anm) og satse på de vi har her.

Det har allerede vært snakk om at unggutten vil bli tilbudt en ny langtidskontrakt og Solskjær legger ikke skjul på at han vil ha Greenwood i sine fremtidsplaner. 

– Mason er selvsagt en vi vil beholde. Han vil være den samme gutten i morgen selv etter dette. Han beholder roen uansett hva som skjer, sa nordmannen med et smil.

– Det viktigste er avansement

Torsdag var det på dagen 29 år siden Sir Alex Ferguson ledet United i Europa for første gang mot ungarske Pecsi Munkas.

Det var også nøyaktig syv år siden skotten tok fatt på sin siste Champions League-sesong som United-manager ved å vinne 1-0 hjemme mot Galatasaray i 2012.

I tidsrommet mellom de to begivenhetene har Old Trafford vært vitne til mange magiske kvelder i europacup-sammenheng.

Torsdagens batalje var definitivt ikke en av dem.

HØSTET LOVORD: Axel Tuanzebe leverte en solid kamp i United-trøyen og fikk ros av Solskjær.

Det hadde heller ikke Solskjær noen problemer med å innrømme.

– Det viktigste nå er å gå videre fra gruppen. Vi må vinne hjemmekampene og en av bortekampene eller få to uavgjorte, sier Solskjær som også trakk frem midtstopper Axel Tuanzebe som spilte sin første United-kamp på Old Trafford fra start siden mai 2017.

– Han var veldig solid, tryggheten selv. Han hadde cruise-kontrollen på og tok denne utfordringen på strak arm, sier Solskjær.

– Ikke bekymret for Rashford

Solskjær valgte en svært ungdommelig angrepsrekke. Verken Angel Gomes, Tahith Chong eller Mason Greenwood var født da Solskjær ble matchvinner mot Bayern München i 1999.

Dette var også første gangen United brukte tre tenåringer fra start i en europacupkamp siden møtet med Besiktas i 2009.

Legg til at verken Marcus Rashford, Axel Tuanzebe eller Diogo Dalot hadde kommet til verden da Ole Gunnar Solskjær avsluttet sin debutsesong i United-angrepet i tospann med Eric Cantona i 1997, og man ser hvor ungt dette United laget faktisk var.

BOM, BOM og ATTER BOM: Marcus Rashford misbrukte flere gyldne muligheter mot Astana.

Marcus Rashford ble matchvinner fra ellevemeteren i helgens kamp mot Leicester. Torsdag kveld skulle landslagsspissen være målgarantisten i den unge angrepsrekken.

Men til tross for flere fete sjanser, klarte ikke Rashford å finne veien til nettmaskene.

–  Han kunne scoret tre i dag, men jeg er ikke bekymret. Jeg synes keeperen til Astana var fantastisk. Marcus jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre, og han vil bli bedre. Spisser når som regel ikke toppen før de er 26-27 år, forklarer Solskjær.