– Jeg forventer mer av ham denne sesongen

Ole Gunnar Solskjær snakket med pressen i snaue ti minutter etter seieren mot Chelsea.

Han hadde scoret 27 mål på 111 ligakamper for United, Marcus Rashford.

Derfor er det ikke så rart at en del United-fans har vært spente på om det skulle komme nok mål fra 21-åringen denne sesongen, når han plutselig skal spille en nøkkelrolle for United lengst frem i banen.

Men ligaåpningen mot Chelsea ble en opptur.

Først ble det 1-0 fra straffemerket, og legg merke til at Rashford har scoret på alle de fire straffesparkene han har tatt som profesjonell spiller.

Så ble det også et mål nummer to da han viste et fantastisk timet løp, nydelig nedtak og en deilig ro alene med Chelsea-keeper Kepa.

Dermed to mål i sesongens første kamp.

Les også: Dette sa Solskjær om selve kampen

Forrige sesong var man i november før Rashford hadde scoret to – og til slutt ble det ti mål.

Spørsmålet er om han kan bli den storscoreren United drømmer om.

– Marcus utvikler seg bra. Han vokser. Han er kapabel til å spille enda mer denne sesongen enn før. Han slet jo med ankelen forrige sesong, så denne sesongen forventer jeg mer, sa United-manager Ole Gunnar Solskjær på den offisielle pressekonferansen etter 4-0 mot Chelsea.

– Men dette gjelder hele laget – vi er i bedre fysisk stand, sterkere. Dere så i dag at vi mer enn kapable til å holde kampene ut.

Men hvorfor forventer Solskjær mer?

– Han er i bedre fysisk form og ett år eldre. Han har seks uker bak seg hvor vi har jobbet med hvordan vi vil spille. Han er eksepsjonell når det er bakrom. Han scoret nesten på samme måte i treningskampen mot Kristiansund, men da var ikke touchet bra nok. I dag var det heldigvis bra nok.

– Det var også veldig viktig at han scoret nå. Så handler det om reaksjonen. Blir man fornøyd eller blir man sulten på mer – samtidig som man innser at det er sånn jeg scorer målene mine. Det er ikke ute på venstekanten med en finte hvor jeg scorer dem. Det er i boksen.

– Derfor er jeg så glad for at Anthony satte 2-0 etter innlegget fra siden, fortsatte Solskjær.

Ellers var Solskjær selvsagt veldig fornøyd med flere mot Chelsea, blant annet Paul Pogba, som spilte seg stort opp utover i kampen.

– Paul kan gjøre mange jobber for oss. Han kan være offensiv midtbanespiller, men i denne kampen var han mer spilleren mellom leddene.

– Men Paul kan gjøre alt en midtbanespiller må gjøre. I denne kampen ble han bedt om å være holdende midtbanespiller. I 1. omgang trykket Chelsea oss tilbake. De skapte problemer for oss, og Paul måtte løpe veldig mye bakover. Men vi er i god form, det er han også, og pasningen til 3-0 var fantastisk og også løpet før 4-0. Jeg ønsket egentlig at han skulle gå hele veien selv, sier United-manageren glisende.

– Jeg har alltid sagt at Paul er en toppfyr, og så profesjonell. Han elsker å spille fotball, og når han tusler ut på banen for trening eller kamp så vil han bare ha ballen. Ja, han mistet ballen noen ganger i dag, men han bare kjører på.

ROS ELLER RÅD? Kanskje Mike Phelan kom med litt av begge deler etter seieren mot Chelsea.

Harry Maguire fikk også skryt.

– Harry har hatt tre-fire økter med laget, men har så mye rutine og vi har hatt flere samtaler med ham også om hvordan vi spiller og hvordan han normalt forsvarer seg, men det vil bare bli bedre, sa Solskjær.

– Aaron er en så aggressiv spiller, han vil bare ikke bli passert. Han er en ordentlig United-forsvarer.

Pressen spurte også om bruken av alle unggutta, siden United sendte utpå laget med lavest snittalder i første runde av Premier League.

Solskjær benyttet da sjansen til å skryte av de eldste.

– Det er flere erfarne spillere som bidrar i gruppa. Ashley, Nemanja og Juan – de hjelper til.

Mens manageren påpekte at det ble et stolt øyeblikk for debutant Daniel James – som scoret foran Stretford End.

– Plutselig så blir han en bra spiller, ikke sant, begynte Solskjær glisende.

– Nei da, dette handler om hardt arbeid og oppofrelse.

– Han gjør akkurat det du ønsker av en profesjonell spiller. Han har kvaliteter, hurtighet som X-faktor, han har hatt opp- og nedturer, men å få score mål foran Stretford End – det må være et så stolt øyeblikk for ham, sa Solskjær.

Eivind B. Holth og Dag Langerød om 4-0-seieren: