– Jeg dro med et tungt hjerte

Åpner seg om United-exiten.

Etter å ha vært Mourinhos høyre hånd i 14 år, la Faria trenerkarrieren foreløpig på hylla da han forlot Manchester United etter forrige sesong.

Den 43 år gamle portugiseren har vært ved Mourinhos side helt siden Porto, men det var ikke før i 2004 at han ble hans assistent.

Vennskapet

Nå ønsker Rui Faria å tre ut av Mourinhos skygge og bli manager selv.

– Dette var en stopp jeg trengte for å restarte, sier Faria til The Times.

– Jeg forlot med et tungt hjerte. Først og fremst snakker jeg om vennskapet og forholdet med José. Vi mister selvsagt ikke det, men det er jo annerledes, sier Faria.

Det var en emosjonell Mourinho som sa farvel til Faria da han annonserte sin avskjed i mai. Det var imidlertid mer enn bare vennskapet som gjorde det trist å forlate United.

Mer jobb enn familie

– Det andre var selvsagt å forlate United, med alle de gode menneskene der. Jeg har alltid vært ydmyk med alle sammen. Jeg respekterte alle, fra kjøkkenansatte og draktpersonale til det medisinske apparatet. Alle. Og det var trist å forlate, sier han.

– Det var ingen avgjørelse jeg tok over natta. Det var en moden avgjørelse jeg ikke angrer på. En lever bare en gang. Jeg levde hver dag i United, og brukte kanskje mer tid på jobb enn familie, sier han videre.

Videre sier han at det var nemlig en del på grunn av familien at han forlot United.

Mourinho så noe

Nå er han takknemlig for at Mourinho tok han med på den lange reisen rundt i fotball-Europa.

– Da José gav meg muligheten, var det et resultat av arbeid jeg hadde gjort på universitetet. Han så at jeg kunne levere noe.