– Jeg er veldig fornøyd med progresjonen til Harry

Lørdag kveld kom del to av Erik ten Hags pressekonferanse fra fredagen ut, med blant andre Harry Maguire, Facundo Pellistri og Anthony Martial som temaer.

Det første spørsmålet som dukker opp handler imidlertid om Ten Hags start i United, og om nederlenderen gjorde eller sa noe spesifikt for å få kontroll på spillergruppen da han først ble ansatt – med blant annet ryktene om splittelse i garderoben.

– Nei, det er en prosess. Du må sette en kultur, med standarder, verdier og regler. Og så tenker jeg alltid at partnerskap kan bringe folk sammen. Men én spesiell ting kan jeg ikke nevne. Man setter en rekke standarder og tar en rekke avgjørelser.

Roser Maguire

Maguire er en som har mistet plassen i startelleveren under Ten Hag, men manageren er uansett fornøyd med kapteinens bidrag i klubben.

Senest mot Real Betis på torsdag, hvor han fikk 90 minutter i beina.

– Jeg er veldig fornøyd med progresjonen til Harry for øyeblikket. Han er mer dominerende og dikterende, han tar mer initiativ på treningsbanen og også i Real Betis-kampen viste han lederskap. Spesielt i de aspektene med initiativ og diktering av spillet.

maguire
FÅR ROS AV SJEFEN: Harry Maguire.

– Du må prestere

Mot Real Betis fikk også Facundo Pellistri sjansen fra start, for første gang i hans United-karriere.

Ten Hag er tydelig på at uruguayaneren kan klare å slå gjennom i United-trøya, tross den tøffe konkurransen.

Det vil imidlertid kreve knallhard jobbing.

– Selvfølgelig, men du må fortjene det. Du må klare det selv og vi vil hjelpe ham med måten vi spiller på og kulturen. Trenerne jobber veldig hardt med ham, men når alt kommer til alt, så må spillerne ta sjansene sine. Han har kvaliteter til å gjøre det, som andre som kommer opp fra ungdomslagene som Garnacho, Kobbie Maiino … Pellistri er også en av dem og det er også flere som kan gjøre det.

– Du må bidra til laget og Manchester United er ikke et sted hvor vi kan ha tålmodigheten til å prøve én i ti kamper. Du må prestere.

pellistri
HAR IMPONERT I DET SISTE: Facundo Pellistri.

Hva med Martial?

En som til tider har prestert når han har spilt, men som dessverre har vært mye ute med skade denne sesongen er Anthony Martial.

Ten Hag ønsker ikke å snakke om franskmannen har en lengre framtid i klubben eller ikke.

– Jeg synes ikke det er riktig tidspunkt å snakke om det. Jeg tror på ham. Hver gang han er tilgjengelig kommer han med gode bidrag til lagprestasjonen. Nivået på laget blir bedre når han er tilgjengelig. Vi jobber bare med å få ham fit og tilgjengelig.