– Jeg er ingen egoist

Utlånte Adnan Januzaj avfeier beskyldninger om at han ikke bryr seg om Sunderlands skjebne.

Uniteds utlånte belgier har måttet tåle en god del kritikk fra tilhengere av den nedrykkstruede klubben fra Tyne & Wear. Det er fans som har sett hva han er i stand til å utrette på en fotballbane, men som ikke synes at han viser tilstrekkelig vilje til å blø for den røde og hvitstripede drakten.

Siden han bare er innleid for å gjøre en jobb i 2016/17-sesongen, tror de heller ikke at han bryr seg noe særlig om at klubben befinner seg sist på Premier League-tabellen, seks poeng unna «trygg plass», og kjemper en desperat kamp for å overleve.

Selv tilbakeviser 22-åringen enhver antydning om at han ikke spiller med «hjertet utenpå drakten».

– Jeg er ingen egoistisk fotballspiller, sa han, ifølge The Northern Echo, under en sammenkomst for  Sunderland-fans på Academy of Light tirsdag.

“Dersom jeg skulle forsvinne herfra i sommer, håper jeg at Sunderland fortsatt befinner seg i Premier League.”

– Adnan Januzaj

– Enkelte tenker kanskje som så at «han er jo bare på lån, så han bryr seg egentlig ikke», men sånn er det ikke i det hele tatt, bedyret han, og røpet at han ikke en gang orker tanken på å gå ut for å spise når Sunderland har tapt.

– Det er bare sånn jeg er, sa han, og la til:

– Dersom jeg skulle forsvinne herfra i sommer, håper jeg at Sunderland fortsatt befinner seg i Premier League. Da kan jeg fortelle folk at «jeg var i Sunderland og vi klarte oss».

Januzaj utelukket ikke at det kan finnes negative holdninger hos enkelte spillere som, i likhet med ham selv, blir sendt bort fra moderklubben for en kortere eller lengre periode. 

– Jo, kanskje finnes det dem som ikke bryr seg når de blir lånt ut, men det gjelder ikke meg, for jeg ønsker bestandig at laget som jeg spiller for skal vinne. Og, når dere tenker dere om, så bidrar jeg også defensivt, selv om jeg normalt foretrekker å angripe. Så, når jeg er med og forsvarer oss, skjer det utelukkende fordi jeg bryr meg.

– Nå må du høre her, gutt! DAVID MOYES er ikke bestandig like fornøyd med Januzaj.

Samtidig innrømmet den omstridte at han, i tillegg til å bli kritisert av fansen, også har fått høre det fra manager David Moyes. Den tidligere United-sjefen har til tider latt seg frustrere over belgieren, og uttalt at han ofte trenger å gi ham et «godt spark bak».

– Det er selvsagt fordi han vet hva som bor i meg. Jeg har heller ikke noe imot at manageren forsøker å dytte meg i riktig retning. Han kan være tøff mot meg, men det må jeg tåle. Kritikk gjør deg bare sterkere, så dere kan kritisere meg så mye dere måtte ønske. Det eneste jeg tenker på når jeg går ut på en fotballbane er mitt eget spill, sa Januzaj, som også ga uttrykk for at oppholdet på Stadium of Light har gjort ham til en bedre fotballspiller:

– Jeg har bestandig vært mentalt sterk, men ettersom jeg har opplevd en tøff tid her oppe har oppholdet bare gjort meg enda sterkere. Siden jeg i tillegg har måttet bidra mer i forsvar enn hva tilfellet var i Manchester United, har jeg også blitt bedre defensivt. Dette har hjulpet meg fysisk og ført til at jeg føler meg i mye bedre form.

Siden Adnan Januzaj ble sendt på sitt sesonglange utlån i august, har han spilt i alt 19 Premier League-kamper for klubben, 15 av dem fra start. Fortsatt har han imidlertid til gode å tegne seg på scoringslisten. Det har han kun gjort i Ligacupen, like etter overgangen til Stadium of Light. Da ble han matchvinner i ligacupmøtet med Shrewsbury.

Hva tror du om Adnan Januzaj – har han fortsatt en fremtid i Manchester United?