– Jeg er fornøyd med hvordan Mason tok ansvar

På pressekonferansen etter Leicester-tapet var det en del repetisjon fra TV-intervjuet med BT Sport, men Solskjær snakket også litt mer om Mason Greenwood, og generelt om jakten på en god sesongavslutning.

Greenwood har vært i strålende form i det siste, og står med åtte mål på sine siste elleve opptredener.

– Han har vært i form lenge, han har spilt veldig godt en lang periode nå. Når han ser seg til høyre og til venstre og han har Amad [Diallo] og Anthony [Elanga] ved siden av seg, to gutter som startet for første gang i Premier League, så tenker han at han må være «the main man», og at han måtte ta ansvar, og han gjorde det. Jeg synes han leverte en moden forestilling. Han så ut som en 29-åring, ikke en 19-åring.

Manchester United v Leicester City - Premier League
HJALP DE ANDRE TENÅRINGENE: Mason Greenwood.

– En kunne definitivt se en form for lederskap ved at han visste at han måtte ta ansvar. Han ser rundt seg og ser Amad og Anthony, og tenker «jeg har 100 kamper, så jeg må hjelpe dem».

– Han har over 100 kamper, så han har mye erfaring, og jeg er fornøyd med hvordan han tok det ansvaret i kveld. Det er kanskje ikke like enkelt når du har Bruno, Paul, Marcus og Edinson ved siden av deg, noe som er naturlig, men jeg ønsker fortsatt at han tar det ansvaret når han spiller. Jeg vil fortsatt at han skal gjøre det på torsdag også når han spiller med de mer erfarne spillerne.

Solskjær roste også Alex Telles for å ha hjulpet Anthony Elanga etter å ha blitt spurt om brasilianeren, og sa at den tøffe kampen mot Luke Shaw er sånt som en må forvente i en klubb som United.

– Må være klare på torsdag

Solskjær omtalte City som verdige vinnere, og sa at United for noen uker siden satte seg et mål som han håper at United nå er i ferd med å klare, til tross for dette tapet.

– Etter at vi tapte noen poeng for noen uker siden så satte vi oss målet om å komme til finalen, og å komme på andreplass. Vi vet at vi trenger flere poeng for å komme på andreplass, så vi må være klare på torsdag. Vi vet at det kommer til å være vanskelig, men vi er klare for utfordringen igjen, og etter det har vi fortsatt to [liga]kamper igjen, så forhåpentligvis kan vi få de poengene vi trenger.

Manchester United v Leicester City - Premier League
KLAR FOR UTFORDRINGEN: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

United trenger fire poeng til for å være garantert andreplassen, og trolig kan det også holde med én seier til.

United har igjen disse ligakampene:

  • Liverpool (H)
  • Fulham (H)
  • Wolverhampton (B)

Viss United vinner én av de kampene, så trenger Chelsea full pott i sine siste tre kamper, mot Arsenal (H), Leicester (H) og Aston Villa (B) for å komme opp på like mange poeng.

United har for øyeblikket +30 i målforskjell, mens Chelsea har +23, men om United og Chelsea ender på like mange poeng så kan potensielt målforskjellen bli ganske jevn mellom lagene.

Leicester er fire poeng bak, men møter Chelsea (B) og Tottenham (H), og er avhengige av at United tar to poeng eller færre i de siste kampene om de skal gå forbi.