– Jeg blir vurdert annerledes på grunn av prislappen

Pogba mener at egen måte å spille på, kroppsspråk og hårsveis kun er et problem for folk i motgang, og at forventningene påvirkes veldig av prislappen.

Paul Pogba må sies å ha hatt en ganske rar sesong.

På den ene siden var han på sitt mest produktive noen gang, og bidro med 16 mål og 11 målgivende pasninger – flest av alle i United på begge statistikkene.

Samtidig var det også ganske mange kamper hvor han var under pari, både under Solskjær og Mourinho, og under portugiseren ble han også vraket ved flere anledninger. Til tross for alle målpoengene, så havnet han på sjuendeplass på lesernes spillerbørs for sesongen. Om vi er så urettferdige at vi ser bort fra romjulsmålene mot Huddersfield og Bournemouth, og i tillegg ser bort fra alle målene knyttet til straffespark, så står Pogba igjen med bare ett ligamål.

I tillegg var fremtiden hans igjen et tema – både på grunn av uttalelser og på grunn av kroppsspråk.

Pogba mener kritikken knyttet til spillestil, kroppsspråk og hårsveiser kun kommer i motgang, og at det er slik han er ellers også.

– Jeg spiller alltid på den måten, og – takk gud – jeg vant VM på den måten. Kroppsspråk, hårsveis – dette er bare måten jeg uttrykker meg på. Jeg har spilt slik siden jeg var et barn. Det er ikke et problem når vi vinner, det blir bare et problem når vi taper, eller når jeg spiller en dårlig kamp, sier Pogba i et podkastintervju med The Times.

En av hårsveisene han har gjort seg bemerket med, var da han spilte med blåfarge i håret mot Manchester City våren 2018 – og det rett etter at det hadde blitt påstått at Mino Raiola hadde tilbudt spilleren til Pep Guardiola og City.

Pogba sier at blåfargen handlet om det franske landslaget – som noen måneder senere altså vant VM. Pogba synes selv det er pussig at folk reagerte på den hårfargingen.

– Jeg lurer på hva folk tenkte da jeg hadde den hårfargen. Vi spilte mot City – ønsket jeg at City skulle vinne? Men gjett hva: jeg scoret to mål, og jeg var veldig glad for at ikke City vant [ligaen] mot oss. Men jeg må akseptere at folk har sine egne meninger om dette.

Pogba kostet United £89,3 millioner da han ble hentet tilbake fra Juventus i 2016. Det var på det tidspunktet tidenes dyreste overgang, og Pogba mener at prisen helt klart påvirker hvordan folk ser på ham.

– Jeg ble en annen spiller på grunn av overgangen. Du blir vurdert annerledes fordi det var den største overgangen i historien på det tidspunktet. En forventer mer på grunn av prislappen. En god kamp blir til en normal kamp, og en kjempegod kamp blir en god kamp.

Du kan høre hele Podcasten med Pogba her.

Apropos prislapp og overganger: I ryktespalta kan en blant annet lese at Real Madrid nå setter i gang «operasjon Pogba» etter at Zidane skal ha gitt beskjed om at det er franskmannen som nå er hovedmålet.

Se Pogba snakke om sin beste medspiller, verste motstander etc.