James kan tangere Solskjær-bragd

Ole Gunnar Solskjær er den eneste United-spilleren som scoret i sine tre første hjemmekamper på Old Trafford i Premier League. På lørdag kan Daniel James bli den andre.

Den walisiske lynvingen har fått en drømmestart på United-karrieren med scoringer mot både Chelsea, Crystal Palace og Southampton.

De to første kom på Old Trafford, og med scoring mot Leicester tangerer James sin norske manager.

De fleste husker debuten til Solskjær, da den ukjente 23-åringen utlignet til 2-2 mot Blackburn. Nordmannen scoret også i sine to neste hjemmekamper. Først i 4-1-seieren mot Nottingham Forest. Deretter sto han bak begge målene i 2-0-seieren mot Tottenham.

Dette er Solskjær alene om i Premier League som United-spiller.

– Han kommer bare til å spille det første minuttet, så tar jeg ham av, spøkte Solskjær da han på sin pressekonferanse ble gjort oppmerksom på at James kan gjøre det samme mot Leicester.

– Jeg er ikke overrasket over det han har gjort. Jeg så potensialet hans da vi speidet på ham, og Ryan Giggs fortalte meg det samme. Når du scorer i din første kamp på Old Trafford får du selvtillit, og det er mer i vente fra ham. Han har X-faktor med farten og eksplosiviteten sin. Han skaper alltid sjanser, og han har trent både på innlegg og avslutninger, så han vil score mål.

FLYING START: Ole Gunnar Solskjær scoret i sine tre første hjemmekamper i Premier League i 1996.

1892 og 1910

Eksempelvis scoret Ruud van Nistelrooy «bare» i sin første hjemmekamp i august 2001. Seriemål nummer to i Premier League kom ikke før i november.

Wayne Rooney scoret hattrick i debuten mot Fenerbahce, men noterte seg ikke på scoringslisten i sin første seriekamp på Old Trafford mot Middlesbrough.

Dwight Yorke scoret i sine to første, men ikke i den tredje.

Går vi lenger tilbake enn 1992, har united.no funnet ut at det er minst to spillere som har gjort det samme som Solskjær.

Bob Donaldson scoret i sine fire første hjemmekamper i 1892 og Enoch West scoret i sine tre første i 1910.

DRØMMESTART: Daniel James har fått en god innledning på 2019/20-sesongen.

Scoret for Giggs

Daniel James viste seg også fram i landslagsdrakten nylig da han ble matchvinner mot Hviterussland, også det på hjemmebane for en tidligere United-spiller.

– Vi vet hva han er i stand til og de siste ni månedene har han bare blitt bedre og bedre. Han er i den rette klubben for ham og Ole vil passe på ham og utvikle ham. Jeg er veldig glad på Daniels vegne, sa landslagstrener Ryan Giggs nylig.

Kampen mot Leicester spilles lørdag klokken 16.00.