Interesse i utlandet: – De rundt ham er usikre på om United er det beste stedet for ham

Lag utenfor England følger stadig bedre med på talentene i engelske klubber, etter suksesshistorier som f.eks. Jadon Sancho. Det skal nå være interesse for Uniteds Ayodeji Sotona i både Italia, Spania, Tyskland og Frankrike.

Jadon Sancho er spilleren United har blitt koblet aller mest til de siste månedene, og 20-åringen er et prakteksempel på at unge spillere kan finne andre veier til toppen i engelsk fotball enn ved å kjempe seg gjennom akademiene i England.

Sancho var i City-akademiet, men valgte å forlate City til fordel for Borussia Dortmund, der veien til førstelagsspill ville bli enklere, og både Dortmund og Sancho selv har kommet styrket ut av det valget.

The Athletic skriver at synet på unge engelskmenn har endret seg i resten av Europa, og at slike overganger kan bli enda mer vanlig.

– Jeg vet ikke dette sikkert, men jeg tror coronaviruset bare vil forsterke det. Hvis disse europeiske klubbene ikke har mye cash, så kan de hente inn en ung, engelsk spiller for små summer, og få mye penger tilbake. Det er den retningen det går i, sier en agentkilde brukt i artikkelen.

KAN INSPIRERE ANDRE TALENTER: Sanchos suksess kan øke interessen i utlandet for talenter fra engelske klubber – og kan kanskje også sørge for at nettopp disse talentene ser på det som en fornuftig vei mot toppen.

Artikkelen er skrevet av Laurie Whitwell, som er Athletics United-mann, og han trekker frem en United-spiller som et eksempel på en spiller som potensielt kan forsvinne på den måten.

Ayodeji Sotona – «Deji» – har periodevist fått vist frem talentet sitt denne sesongen, og klubber i Italia, Spania, Tyskland og Frankrike følger med på 17-åringens situasjon.

Ingen proffkontrakt ennå

De klubbene som jakter på Sotona skal ha blitt oppmuntret av det faktum at Sotona ikke har blitt tilbudt proffkontrakt ennå.

Spillere kan signere profesjonell kontrakt når de blir 17 år, og Waterford-gutten ble 17 år i starten av desember.

Det har vært ventet at Sotona skulle få proffkontrakt enten på eller kort tid etter bursdagen, men slik har det ikke blitt, og diverse ting skal ha fått folkene rundt Sotona til å bli usikre på om United er det beste stedet for hans utvikling, hevdes det.

Hva han selv ønsker er mer usikkert.

Når det gjelder selve kontrakten, så sier Whitwells kilder at Sotona er høyt ansett i United, og at videre samtaler om proffkontrakt er ventet når tiden er riktig for det.

HAR SCORET PÅ OLD TRAFFORD: I februar scoret Sotona i FA Youth Cup-kampen mellon United og Wigan på Old Trafford.

Har trent med A-laget

Ved noen anledninger har Sotona trent med Solskjærs A-lag, og han har spilt godt nok for U18-laget til at han har fått debutert for reservene.

Flere i klubben skal ha reagert på at det ikke har blitt fortgang i kontraktsforhandlingene, ifølge Whitwell.

Samtidig er det ikke nødvendigvis noen dramatikk i at kontrakten har latt vente på seg – Brandon Williams endte ikke opp med proffkontrakt før han var nærmere 18 enn 17, og klubben har jo ikke akkurat latt være å satse på backen.

I en intern hurtighetsmåling i klubben hadde Sotona best resultat av alle i klubben (22,9 mph – altså 36,9 km/t).

HURTIGTOG: Deji Sotona.

Her kan dere lese saker fra artikkelserien vi hadde om akademiet i mars/april: