– Ingen grunn til bekymring

Rene Meulensteen, beroliger alle som er urolige over Wayne Rooneys måltørke.

Fjorårssesongens toppscorer har ikke funnet motstandernes nettmasker siden han sendte rødtrøyene i føringen mindre enn to minutter ut i CL-oppgjøret mot Bayern München på Allianz Arena den 30. mars. Samme kveld hinket han av banen med ankelskade, og siden har Rooney utelukkende scoret mål på trening.

Uniteds førstelagstrener, hollandske Rene Meulensteen (bildet under), er imidlertid overbevist om at 24-åringen fra Merseyside snart vil være tilbake der han liker seg aller best – i målprotokollen.

– Problemet ligger i hvert fall ikke på det mentale plan, hevder Meulensteen overfor MEN. – Rooney er en fighter, og han kommer alltid tilbake. Han satte en standard ved å banke inn 34 scoringer i fjorårssesongen, så han er fullt ut kapabel. Klarer vi bare å skaffe ham den ammunisjonen han trenger, vil han snart være tilbake på scoringslisten igjen.

Skyldes ikke VM-skuffelsen

– Jeg tror i hvert fall ikke at det dreier seg om ettervirkninger (fra VM i Sør-Afrika). For andre kunne kanskje det vært tilfelle, men ikke for Wayne.

– Egentlig får man ikke gjort noe med det heller. Av og til blir det bare sånn at man møter skuffende faser. Da er det bare å gå på med krum hals, og det er nettopp det Wayne gjør.

– Mot Newcastle bidro han med noen fantastiske detaljer, men fordi han gikk av banen uten å ha scoret mål, må han tåle å ha pressen sittende på nakken hans.

– Dette skjer utelukkende som følge av den kolossale VM-skuffelsen i Sør-Afriak, hvor England – inkludert Wayne – ikke levde opp til forventningene.

– Men vi vet hva Wayne er i stand til, så nå blir oppgaven vår å få ham i toppform igjen. Og det skal vi klare. Han hadde en fantastisk sesong i fjor, og man blir ikke en dårligere spiller selv om man har mislyktes i et VM. Han vil snart være tilbake på sitt beste, det finnes det ikke fnugg av tvil om, lover Meulensteen.