– Ingen utkjøpsklausul

Ifølge Daily Mail tyder alt på at vi får beholde vår spanske målvakt, med mindre Real virkelig sprenger banken.

Det er virkelig overgangssagaen som aldri vil slutte, disse ryktene som til stadighet knytter vår spanske målvakt til Real Madrid.

Det som for øvrig er erkefienden til hans gamleklubb Atletico Madrid, skal særlig ifølge diverse spanske medier være overbevist om at David de Gea er den siste byggeklossen som trengs for å skape et nytt vinnerlag i den spanske hovedstaden.

Men som i de fleste overgangssagaer handler det ikke bare om interesse. Først skal Florentino Perez, Zinedine Zidane og resten av gjengen overtale United til å selge keeperen.

– Ingen klausul

RENT SLUDDER? Spanske aviser har i lengre tid vært ganske sikre på at de Gea har en utkjøpsklausul i kontrakten sin, men dette skal ikke stemme.

Dette har spanske medier lenge trodd skulle være forholdsvis enkelt, siden Real uansett kunne aktivere en angivelig lagspesifikk utkjøpsklausul i keeperens kontrakt.

Den var visstnok på svimlende 52 millioner pund. Dyrt, men ikke utenkelig å betale for hovedstadsklubben.

Det Daily Mail skriver torsdag er imidlertid at det ikke eksisterer noen slik klausul, og at United vil kreve minst det dobbelte av det verdens dyreste keeper, Gianluigi Buffon, kostet i sin tid.

Det er omtrent 66 millioner pund – 700 millioner kroner etter dagens kurs. At det ikke finnes noen klausul gir også United større forhandlingsmakt, når keeperen har to år igjen av kontrakten sin og United dessuten har mulighet til å forlenge med ytterligere et år etter det.

– Trives svært godt i United

Managerbyttet skal dessuten ha bidratt til at keeperen nå i enda større grad har funnet seg til rette i Nordvest-England.

Mourinho har ansatt de Geas tidligere mentor Emilio Alvarez som keepertrener, og spanjolen skal visstnok også være en type som reagerer godt på Mourinhos engasjement i garderoben.

Sågar når portugiseren er forbannet etter at United har kastet bort to poeng og spilt uavgjort i kamper de har dominert.

Ifølge avisen er manglende Champions League neste sesong det eneste som kan føre til at de Gea forlater klubben, og selv ikke da er det bombesikkert.

Ifølge Mirror står United i tillegg klare med ytterligere en ny kontrakt med lønnsforhøyelse for den spanske landslagsspilleren. Han tjener ifølge avisen rundt 2 millioner kroner i uka nå, og United skal være villige til å legge på en million til for å forsikre seg om at keeperen blir.

Finnes alternativer

Dessuten har Real Madrid Keylor Navas og Kiko Casilla fra før. Førstnevnte har de tidvis vært veldig fornøyde med, men costaricaneren er ikke helt ukjent med å tabbe seg ut heller.

For kort tid siden evnet han blant annet å nærmest kaste ballen i eget mål.

At Los Merengues jakter på keeper kan nok stemme, men også AC Milans supertalent Gianluigi Donnarumma og Chelseas Thibaut Courtois skal ses på som gode alternativer.

Hovedankepunktet er at de to ikke er spanske. Det som angivelig er hovedårsaken til klubbens intense jakt på de Gea er at de trenger flere spanske spillere for å holde seg innenfor diverse reglementer.

Hvor viktig er det å beholde de Gea? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!