Debuterte mot Uniteds Europa League-motstander

Club Brugge 3-0 Oud-Heverlee

Det ble en flott kveld for Tahith Chong i hans første kamp fra start i ligaen for Brugge.

LES SAKEN HER: Stor kveld for Tahith Chong

Guingamp 2-2 Caen

20 år gamle Aliou Traore dro fra United for å få førstelagsfotball, men må stort sett nøye seg med noen få minutter som innbytter for Caen.

Mandag kveld kom han innpå to minutter før slutt da det ble 2-2 borte mot Guingamp.  Traore har til sammen 16 A-kamper, fire fra start for den franske Ligue 2-klubben. Caen ligger fint til på øvre halvdel av tabellen, men skal slite for å kunne kjempe om opprykk.

Real Sociedad 4-0 Alavés

Det ble en tung dag på jobben for Alavés, da det baskiske oppgjøret med Real Sociedad endte med sifrene 4-0 til hjemmelaget på Anoeta.

Et lite lyspunkt er derimot at Facundo Pellistri fikk sin debut. Uruguayaneren, som er på utlån fra United, fikk kampens siste 33 minutter.

Unggutten klarte altså ikke å sette sitt preg på resultatet, men skal ha vist frem noen fine ballberøringer i løpet av kampen.

Etter helgens ligarunde i Spania, ligger Alavés på en 16. plass, ett poeng over nedrykksstreken. De blå og hvite har også ligaens nest verste målforskjell. Så vil bare tiden vise hvordan tabellposisjonen slår ut for spilletiden til Pellistri.

Real Sociedad spiller returkamp mot United torsdag, og i denne saken ser vi nærmere på generalprøven til baskerne.

DEBUTERTE: Facundo Pellistri.

West Ham United 2-1 Tottenham Hotspur

Søndag ettermiddag fikk West Ham besøk av José Mourinhos Tottenham på London Stadium.

Michail Antonio ga West Ham en tidlig ledelse, og etter noen minutter av andreomgangen løp Jesse Lingard gjennom Spurs-forsvaret og satte inn 2-0. Linjedommer vinket, men VAR bestemte at det ikke var noe galt med scoringen.

Spurs reduserte, men West Ham holdt helt inn, og dermed ble Lingard matchvinner.

David Moyes’ West Ham suste forbi Chelsea opp på fjerdeplass på tabellen, og er (med én kamp mer spilt) ett poeng bak United. Tottenham er ti poeng bak United (med like mange kamper spilt).

SCORET: Jesse Lingard.

Nottingham Forest 1-0 Blackburn Rovers

Nottingham Forest har vært i form etter at James Garner ankom klubben, selv om det skal sies at det ble tap i midtuka, og de er i ferd med å komme seg helt unna nedrykksstriden nå.

Lørdag slo de tilbake med en knepen 1-0-seier mot Blackburn, i en kamp hvor godt forsvarsspill og en strafferedning sørget for tre poeng.

Garner spilte hele kampen på Forests midtbane, og Nottingham Post gir ham karakteren 8 på spillerbørsen for det han leverte. Det er spesielt roen og spilleforståelsen han viste i det defensive arbeidet som trekkes frem denne gangen, men de nevner også at han var nær scoring da headingen hans sneiet tverrliggeren.

Garner pådro seg også et gult kort for en takling på Liverpool-utlånte Harvey Elliott.

VANT HJEMME: Forest mot Blackburn på City Ground. Vi ser Garner som Forest-spiller nummer to fra venstre.

Milton Keynes Dons 4-3 Northampton Town

Det ble en skikkelig målfest i Milton Keynes lørdag ettermiddag, og det endte til slutt 4-3 til hjemmelaget etter flere sene mål.

Ethan Laird startet kampen for MK Dons, men ble byttet ut da MK Dons i det 78. minutt gjorde et trippelbytte etter at Northampton hadde gått opp i ledelsen. Det fungerte åpenbart, siden de snudde kampen på slutten.

Så vidt vi har forstått leverte Laird en grei kamp på vingbacken.

MK Dons er på vei oppover på tabellen, og det er ikke utenkelig at de kan kjempe om en play-off- plass i vår.

NY SEIER: For Ethan Laird & MK Dons.

Salford City 1-1 Carlisle United

Di’Shon Bernard spilte hele kampen for Salford City, men det var to tidligere United-spillere som stjal showet i dette oppgjøret.

George Tanner (en gjenganger i denne spalta i fjor) ga Carlisle ledelsen, før James Wilson (som også var innom denne spalten en del for noen år siden) utlignet med litt over ti minutter igjen av kampen.

Salford ville med seier vært oppe på direkte opprykksplass, og motstander Carlisle her kan fort bli en av de tøffeste konkurrentene til slutt.

Bernard har i et BBC-intervju for øvrig gitt uttrykk for at han tror at Salford City ikke bare kan sikre opprykk, men at de også kan ende opp med å vinne ligaen til slutt.

Andre:

• Teden Mengi var ubenyttet reserve da Derby tapte 1-2 på bortebane mot Watford fredag kveld. Lørdag ettermiddag var Joel Pereira det samme da Huddersfield vant hele 4-1 hjemme mot Swansea.
  • Andreas Pereira var ikke i Lazios tropp til 1-0-seieren mot Sampdoria lørdag på grunn av sykdom.
  • Diogo Dalot var ubenyttet reserve i Milano-derbyet. Det ble et stygt 0-3-tap for AC Milan mot Inter, som nå er favoritt til seriegullet i Serie A. Ex-red Romelu Lukaku scoret det tredje målet for Inter. Antonio Contes lag har nå fire poeng ned til Milan. Regjerende mester Juventus er elleve poeng bak, men har to kamper færre spilt.
  • Dylan Levitt var ikke i Istra 1961-troppen til den viktige kampen mot Varazdin lørdag. Den endte med 0-1-tap hjemme selv om Varazdin spilte mesteparten av andreomgang med én mann mindre.
  • Portadown og Jacob Carney skulle møte Dungannon lørdag ettermiddag, men den kampen ble utsatt.
  • Som nevnt tidligere i utlånsspalten har sesongen på nivå seks blitt avsluttet, etter en avstemming blant klubbene, og dermed er Kidderminster-oppholdet til Max Taylor slik sett over.