Vant overbevisende før United-returen

Real Sociedad slo tilbake etter 4-0-tapet for United, og vant med samme sifre mot sine lokalrivaler søndag.

Helt siden det ble kjent at United ville møte Real Sociedad i 16. delsfinalen i Europa League, var hatt et lite øye på laget fra spanske San Sebastian.

Torsdag ble det første møtet mellom lagene spilt, og kampen i Torino endte med en svært overbevisende 4-0-seier til United.

Med andre ord må det et United-tap av skandaleproporsjoner til i returoppgjøret for at de rødkledde ikke skal avansere til neste runde i europaligaen. Vi har likevel tatt en liten titt på hvordan «La Real» har gjort det i sin kamp før kampen på Old Trafford.

OVERLISTET: Real Sociedad kunne gjøre fint lite for å stoppe Bruno Fernandes og United torsdag.

Og baskerne slo virkelig tilbake etter tapet for United.

Imanol Alguacils gutter ga seg ikke før det sto 4-0 hjemme mot 16. plasserte Alavés. Sociedad-treneren gjorde to endringer etter skuffelsen i Torino, noe som blant annet betydde benkeplass for tidligere United-spiller Adnan Januzaj.

En som beholdt plassen var svenske Alexander Isak. Svensken måtte gå målløs av banen torsdag, etter å ha scoret seks mål på de fem foregående La Liga-kampene. Søndag fortsatte derimot målformen for angriperen, som sendte tre baller i nettet bak Alavés’ keeper Pacheco.

Til slutt la også Januzaj-erstatter Portu på til 4-0.

Alguacil benyttet den store ledelsen til å hvile flere viktige spillere mot slutten av kampen. Isak, samt erfarne Asier Illarramendi var blant spillerne som ble tatt av banen rundt timen inn i kampen.

FIKK DEBUTEN: Facundo Pellistri fikk sine første minutter for Alavés i tapet for Real Sociedad.

Det ble altså ikke mange lyspunktene for gjestene fra Vitoria, som også ligger i Baskerland. Det skal likevel nevnes at Facundo Pellistri, som er på utlån fra nettopp United, fikk sin debut for klubben. Den 19-årige uruguayaneren fikk de siste 33 minuttene i andre omgang.

Returoppgjøret mellom United og Real Sociedad spilles på Old Trafford førstkommende torsdag, med avspark 21.00.