Mario

«Ikke umulig at Rashford ser dette og får litt vann i munnen»

Det ble til slutt en tung generalprøve før onsdagens Europa League-finale for Villarreal.

Laget så lenge ut til å ta en sterk 1-0-seier over titteljagende Real Madrid, og dermed også en plass i neste sesongs europaligakvalifisering, men det endte til slutt 2-1 i favør de hvitkledde vertene på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Gjestene kom til kampen vel vitende om at de muligens kom til å trenge seier for å være sikret minimum Europa League-kvalik neste sesong.

Unai Emery kunne dermed ikke hvile mange spillere og det er nok ikke utenkelig at et flertall av spillerne som startet lørdagens kamp også får tillit fra start i Gdansk.

Vi har derfor vurdert lørdagens prestasjon fra «den gule ubåten».

Generelt:

Villarreal forsvarte seg i stor grad dypt med en 4-4-2-formasjon, der de nektet Real Madrid både mellomrom og mange store sjanser. Samtidig var de ivrige etter å bruke overgangsmulighetene sine, som de fikk en del av, i alle fall i første omgang.

Blir kampbildet under Europa League-finalen likt denne førsteomgangen, bør United være veldig påpasselig. Real Madrid ble nemlig i stor grad begrenset til innlegg fra dypt i banen, mens Villarreal fremsto svært potente på kontringne.

Benzema
SENKET DEN GULE UBÅTEN: Karim Benzema.

I andre omgang var det derimot Real Madrid som skapte det som var av store sjanser. Emery gjorde flere endringer på laget som mot slutten av kampen hang stadig mindre sammen. Etter 1-1-scoringen ble Villarreal tvunget til å jage et nytt ledermål, noe som til tider ga Karim Benzema og kompani en autostrada å løpe i, noe de også utnyttet seg av.

Forsvaret:

Keeper – Geronimo Rulli: Har vært cupkeeper denne sesongen og får starte lørdag. Får ikke altfor mye å gjøre i første omgang, men virker likevel usikker i sine involveringer. Glipper ballen ved to anledninger, den ene gangen ut til en Real Madrid-corner som gir Casemiro en stor mulighet.

Midtveis i den andre omgangen er han griseheldig når Benzema ikke straffer ham for å gi bort ballen i eget felt.

Høyreback – Mario Gaspar: Er del av et Villarreal-forsvar som holder Real Madrid til et begrenset antall sjanser i første omgang. Likevel – sliter med å holde tritt når tempoet økes og blir forbigått av Vinicius flere ganger.

Gaspar er også én av to Villarreal-spillere Luke Modric lett går av etter 34 minutter, noe som fører til én av Real Madrids største sjanser før pause. Det er nok ikke umulig at Marcus Rashford ser dette og får litt vann i munnen.

Høyre stopper – Raul Albiol: 35-åringen er naturligvis ikke verdens raskeste, men veier opp med fysikk og rutine. Han er også kald og rolig med ball.

Fortsetter med gode involveringer i noe vanskeligere arbeidsforhold i den andre omgangen og gjør en viktig jobb når han bremser en Real Madrid-kontring på tampen. Er dog en av flere som kunne vært tidligere i presset på Benzema før 1-1.

Pau
KLARTE IKKE Å STOPPE REAL MADRID: Daniel Parejo og Pau Torres.

Venstre stopper – Pau Torres: Den United-lenkede stopperen er del av et solid Villarreal-forsvar før pause. Rolig med ball, selv om langpasningene hans ikke alltid lykkes. Løser også opp i flere halvfarligheter på en god måte.

Avverger flere småskumle situasjoner etter pause, men klarer ikke å hindre to Real Madrid-scoringer. Blir med opp på en kontring når Villarreal jager 2-1 og er dermed ikke i egen boks når scoringen i stedet sitter motsatt vei.

Venstreback – Alfonso Pedraza: Den klart mest offensive av Villarreals backer og er en skapende kraft fremover i første omgang. Finner blant annet spiss Carlos Bacca i Real Madrid-boksen ved to anledninger uten at det blir mål, noe Pedraza ikke skal ha noe skyld for.

Etter pause får han ikke vist seg frem like mye offensivt og viser defensive svakheter når han slipper Isco rett før 1-1-målet, før han glipper servitør Rodrygo på 1-1.

Midtbane:

Høyrekant – Yeremi Pino: 18-åringen er viktig både i oppbygningen og avslutningen av 1-0-målet. Er iskald når han får muligheten alene med Thibaut Courtois, men forsvinner så utover i kampen.

Dyttes opp i en spissposisjon etter hvert i andre omgang, men får seg en smell i kneet og byttes deretter ut med ti minutter igjen av kampen.

Pino
VILLARREALS MÅLSCORER: Yeremi Pino.

Sentral midtbane – Etienne Capoue: Ikke den ballfordeleren rekkekamerat Parejo er, men spiller med ro når Villarreal har ballen i laget. Er heller ikke redd for å gå fremover når sjansen byr seg, noe som gir ham en mulighet fra distanse midtveis i den første omgangen.

Et lite minus er han vendes for lett bort før Luka Modric’ sjanse etter 34 minutter. Skal dog nevnes at Villarreal får mye dårligere kontroll på midtbanen når Capoue erstattes av landsmann Francis Coquelin.

Sentral midtbane – Daniel Parejo: Rolig som skjæra på tunet med ballen og er viktig for å transportere ballen fra forsvaret og fremover i banen.

Er også del av midtbanen som i slutten av andre omgang ikke får helt has på Real Madrid. Virker noe sliten mot slutten.

Venstrekant – Manu Trigueros: Er opprinnelig sentral midtbanespiller og i alle fall ingen konvensjonell ving. Vinner svært få løpsdueller, men trekker i stedet inn i banen for å slippe Pedraza på utsiden.

Kommer til et skudd fra distanse, uten at det blir noe. Er også litt slapp i presset når Casemiro legger inn til Benzema tidlig i andreomgangen, og bør være takknemlig over at franskmannen er hårfint offside.

Angrep:

Spiss – Gerard Moreno: Dette er mannen United må stoppe onsdag. Moreno er involvert i alt Villarreal skaper. Finner seg rom over hele banen og Real Madrid får sjelden has på ham. Spiller spissmakker Bacca fri med en nydelig pasning etter bare seks minutter og står også bak 1-0-målet.

Moreno
MANNEN UNITED MÅ PASSE SEG FOR: Gerard Moreno.

Det ser farlig ut nesten hver gang Moreno har ballen, selv om han ikke får fyrt av skudd selv lørdag. Det blir spennende å se hvilke grep Ole Gunnar Solskjær tar for å stoppe spanjolen.

Spiss – Carlos Bacca: Leverer ingen god søknad om spilletid i Gdansk. Legger riktignok ut på en del farlige løp, men er ikke venn med ballen i det hele tatt. Skusler bort flere store muligheter med dårlige mottak og går av først blant Villarreal-spillerne.

Innbyttere:

Ruben Peña (for Carlos Bacca etter 66.): Settes inn på høyrekanten, uten han gjør så mye ut av seg.

Francis Coquelin (for Etinne Capoue etter 66.): Går inn på en midtbane som mister kontrollen over kampen. En av dem som bør være tettere oppe i presset på begge målene.

Daniel Raba (for Pino etter 81.)Går inn på topp, men sliter med å sette sitt avtrykk på kampen. Mister ballen på midtbanen, noe som gir Real Madrid en farlig kontringsmulighet. Får en skuddmulighet fra distanse på overtid, men ballen går over mål.

Paco Alcacer (for Moreno etter 81.)Settes inn på topp, uten å gjøre stort.

Moi Gomez (for Trigueros etter 86.): Går inn på venstrekanten, men klarer verken å hindre Real Madrid-scoringer etter skaffe Villarreal mål.