Ikke tapt på de to siste sesongene

Vi har sett på hvordan United har gjort det i kampen etter en landslagspause de to siste sesongene.

Høsten er er som vanlig høytid for landskamper. Fra september til november er det totalt tre helger hvor fansen river seg i håret over at de ikke får sett Premier League-fotball.

Noen ganger kommer pausene i perioder hvor laget er i kjempeform, og man helst bare vil fortsette på den bølgen uten noen forstyrrelser.

Andre ganger kan det være greit for både manager og spillere å samle tankene litt etter en dårlig periode.

For United sin del var det kanskje greit med et par ukers pause nå, etter at resultatene har vært så som så i sesonginnledningen. Dermed får Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet god tid på å tenke ut hvordan de skal omgjøre dominerende banespill til mål og poeng.

Men hvordan pleier det egentlig å gå for United etter landslagspausene? Vi har sett på resultatene fra de to siste sesongene.

2017/2018-sesongen

Totalt var det fire landslagspauser i denne sesongen. Som vanlig var det landslagskamper i september, oktober, november og også mars.

Stoke 2-2 United (september): Etter en drømmestart på sesongen med tre av tre seire og 10-0 i målforskjell ble denne landslagspausen i starten av september tydeligvis en distraksjon for United. Første kamp etter pausen var borte mot Stoke. Eric Choupo-Moting var i storform og scoret to mål, men Marcus Rashford og Romelu Lukaku sørget i det minste for at United tok med seg ett poeng. Etter vant United seks kamper på rad, før det var klart for en ny landslagspause.

Liverpool 0–0 United (oktober): Igjen en bortekamp og igjen uavgjort. Uavgjort borte mot Liverpool må uansett sies å være et bra resultat, men det vitner uansett om et United-lag som kanskje skulle vært foruten landslagspausene i sesonginnledningen, og heller fløtet på bølgen hver helg. I Premier League-kampen etterpå kom også sesongens første tap, borte mot Huddersfield.

UAVGJORT: Anthony Martial og Mohamed Salah spilte uavgjort etter landslagspausen i oktober 2017.

United 4–1 Newcastle (november): Endelig hjemmekamp. United gikk inn i denne landslagspausen etter et 1-0-tap mot Chelsea på Stamford Bridge. Dwight Gayle ga Newcastle ledelsen, men så fikset Anthony Martial, Chris Smalling, Paul Pogba og Romelu Lukaku seieren. United hadde så en bra periode fram til og med juleprogrammet, der ting gikk litt på tverke.

United 2–0 Swansea (mars): United kom fra en veldig bra periode, hvis man ser bort ifra Champions League-exiten mot Sevilla. Hjemmekampen mot Swansea ble heller ikke noe problem for et United som jaget andreplassen i ligaen. De to nåværende Inter-spillerne, Romelu Lukaku og Alexis Sanchez sørget for 2-0-seieren.

2018/2019-sesongen:

Vi husker alle med skrekk og gru hvordan høstsesongen til United var i fjor. Men hvordan gikk egentlig kampene som kom etter landslagspausene? Igjen var det fire pauser i løpet av sesongen, september, oktober, november og mars.

Burnley 0–2 United (september): Den tidlige landslagspausen kom godt for Mourinho og United i fjor. Etter et flaut tap mot Brighton og et 0-3-nederlag mot Tottenham på Old Trafford var det nok godt å få samlet tankene litt. Romelu Lukaku kom hvert fall tilbake med en ny giv og sikret United en 2-0-seier på Turf Moor. United vant også kampen etterpå, men så begynte en skrekkelig rekke med kamper.

SEIER: Romelu Lukaku ordnet seier mot Burnley etter september-pausen forrige sesong.

Chelsea 2–2 United (oktober): Som nevnt var United i dårlig form før møtet med Chelsea etter oktober-pausen. Men igjen virket det som at den halvannen ukes lange Premier League-pausen gjorde bra for spillerne. Anthony Martial så ut til å ha sikret seieren på brua med sine to mål, men Ross Barkley ville det annerledes og utlignet seks minutter på overtid. Etter dette tapte United mot Juventus på Old Trafford, men slo tilbake igjen i Torino et par uker senere. Resultatene i Premier League tok seg også noe opp.

United 0–0 Crystal Palace (november): United hadde nettopp tapt byderbyet mot City, før de gikk inn i november-pausen. Og som resultatet viser har Palace vært en vanskelig nødt å knekke på Old Trafford i det siste. 0–0 her ble også etterfulgt av to nye uavgjorte kamper mot Southampton og Arsenal, og det hadde virkelig begynt å brenne under føttene på José Mourinho.

United 2–1 Watford (mars): Solskjær sin første landslagspause. United kom fra to strake tap mot Arsenal og Wolverhampton, og skulle møte Watford på Old Trafford. Der ordnet Uniteds for øyeblikket to viktigste offensive spillere, Marcus Rashford og Anthony Martial, seier. Sesongavslutningen etter dette sitter vel dessverre fortsatt friskt i minne hos United-fansen, der United bare vant én av sine siste ni kamper.

OLES FØRSTE: Martial og Rashford sto for målene da United slo Watford, i Ole Gunnar Solskjær sin første kamp etter en landslagspause for United.

Konklusjon

Fasit for de to siste sesongene er at United ikke har tapt en kamp etter landslagspausene, men vi har tapt poeng. Fire seire og fire uavgjorte har det blitt på de åtte kampene United har spilt etter de obligatoriske pausene.

Det er uansett interessant å se at United har levert ganske bra etter at å ha gått inn i landslagspausen i dårlig form. Det lover forhåpentligvis godt før møtet med Leicester neste helg, når United er nødt til å fiske fram en seier for å ikke bli så smått hektet av allerede når vi så vidt har skrevet september.