MUW

United videre i ligacupen etter kontrollert seier

Manchester United er videre i ligacupen etter å ha slått Everton 2-0 på Merseyside onsdag kveld. Tre poeng er nemlig nok til å gi United avansement som én av de beste gruppetoerne i turneringen.

Selvmål fra Danielle Turner og scoring fra Martha Thomas sørget for å gi United 2-0-ledelse til pause, et forsprang de beholdt hele kampen ut.

United leder nå gruppen etter å ha spilt ferdig alle sine fire kamper, men det skal mye til om ikke byrival City dytter Marc Skinners mannskap ned til andreplass når deres hengekamp mot Leicester skal spilles. Lyseblå seier gir City den øverste plassen i gruppen.

Avgjorde i første omgang

United satte tidlig sitt preg på kampen, uten at det førte til de helt store sjansene med det første, men ettersom ballinnehavet vokste mot et noe tafatt Toffees-lag, kom også sjansene for de rødkledde gjestene.

Både Leah Galton og Ella Toone fikk relativt gode muligheter rundt ti minutter inn i kampen, men ingen av de to klarte å sette ballen i mål.

Men det sies at «alle gode ting er tre» og så var også tilfellet for bortelaget på Walton Hall Park, selv om United måtte få hjelp av vertene. Katie Zelem slo et frispark inn i Everton-boksen, der de blåkleddes kaptein, Danielle Turner, bommet på klareringen og sendte ballen i eget nett.

Everton Women v Manchester United Women - FA Women's Continental Tyres League Cup
KAPTEIN: Katie Zelem kriget godt på midten og var også nest sist på begge Uniteds mål mot Everton.

Dermed var United i føringen, med en ledelse de skulle doble ikke lenge etter.

Martha Thomas traff riktignok tverrliggeren med en heading først, men så stilte hun inn finsiktet, etter å ha blitt spilt gjennom av Zelem. Alene med sisteskanse Courtney Brosnan gjorde spissen ingen feil og ga sitt lag 2-0.

Deretter fulgte en periode der United ikke klarte å spille seg til noen særlige farligheter, men mot et Everton-lag som ikke hadde helt dagen, kunne Marc Skinners mannskap gå til pause med en tomålsledelse.

Kontrollerte på tampen

Etter pause var dog de blåkledde mer på. Allerede før minuttet hadde gått av den andre omgangen var innbytter Anna Anvegård frempå med en avslutning, som keeper Sophie Baggaley riktignok hadde god kontroll på.

Burvokteren måtte i aksjon også flere ganger, uten at det noen gang ble veldig farlig i målgården foran henne. Everton kunne straffet et United i ubalanse ti minutter inn i den andre perioden, men Kenza Dalis pasning ble for upresis.

Anvegård fikk en ny mulighet midtveis gjennom den andre omgangen, men da hun ikke klarte å styre avslutningen på mål, begynte United å ta over mer og mer av kampen igjen.

FYRTE AV: Men innbytter Alessia Russo klarte ikke å presse sin avslutning under tverrliggeren.

Med flust av bytter som ødela rytmen i kampen, kunne United-spillerne kontrollere ballen den siste delen av omgangen, og det var også de rødkledde gjestene som så farligst ut, selv om de aldri kom nære et tredje mål.

Nå må United vente og se om City tar tilbake førsteplassen i gruppen, før de får vite hvem de møter i kvartfinalen. I mellomtiden møter Skinners jenter i WSL på søndag.

Everton 0–2 (0-2) Manchester United

FA Women’s League Cup
Walton Hall Park

Mål: 0-1 Danielle Turner (sm, 19.), 0-2 Martha Thomas (23.).

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle, Millie Turner (Maria Thorisdottir, 61.), Aoife Mannion, Kirsty Smith (Hannah Blundell, 61.) – Katie Zelem (C), Leah Galton, Ella Toone – Ivana Fuso (Vilde Bøe Risa, 79.), Martha Thomas (Alessia Russo, 46.), Kirsty Hanson (Lucy Staniforth, 73.).

Ubenyttede reserver: Mary Earps, Hayley Ladd, Niamh Murphy.

Slik var kampen live:

90+4′ Kampen er over, United vinner og tar de tre poengene de trengte.

90′ Zelem nære ved å sende gjennom Staniforth, men pasningen blir akkurat litt for lang.

87′ Ella Toone gir ballen til Alessia Russo, men skuddet hennes går over mål.

86′ United gjør en god jobb med å kontrollere kampen her nå.

82′ Nathalie Björn stopper Staniforth med ureglementerte midler og får en advarsel.

79′ Vilde Bøe Risa kommer inn for Ivana Fuso.

78′ Toone legger inn, men Everton-forsvaret får headet den tilbake til Brosnan.

74′ Everton sliter mer med å komme seg fremover nå i forhold til åpningen av andre omgang.

73′ Lucy Staniforth kommer inn for Kirsty Hanson.

67′ Også Everton gjør to bytter. Aurora Galli og Izzy Christiansen erstattes av Megan Finnigan og Rikke Sevencke.

64′ Anvegård får muligheten på hodet, men avslutningen går langt over målet bak Baggaley.

62′ Også Zelem prøver seg fra distanse, men hun lykkes ikke noe bedre enn Galton.

61′ United gjør sitt andre og tredje bytte. Millie Turner og Kirsty Smith går ut, mens Hannah Blundell og Maria Thorisdottir kommer inn.

60′ Galton fyrer av fra kanten av Everton-boksen, men treffer ikke helt rent.

57′ Dali legger inn mot Anvegård. Millie Turner står dog i veien, og Anvegård nikker til United-spillerens hode i stedet. Stopperen blir liggende en liten stund, men kommer seg til slutt opp på beina igjen.

56′ Toone skyter fra langt hold, men ballen blokkeres av George. Hadde nok gått ut uansett.

51′ Everton tar United i ubalanse og får en god mulighet til å spille ut gjestenes forsvar, men innbytter Kenza Dali er ikke presis nok.

50′ Millie Turner gjør en noe svak manøver når hun lar ballen sprette over seg. Det blir nære ved at Anvegård kommer seg til den, men Baggaley gjør en ny god involvering. Kolliderer med Anvegård og får tydelig vondt, men fortsetter kampen.

49′ Baggaley må i aksjon igjen når Grace Clinton kommer til innlegg. Har god kontroll igjen, Baggaley.

46′ Evertons Anna Anvegård kommer seg til avslutning, men Baggaley får en lett oppgave med å stoppe den.

46′ Hanson prøver seg fra distanse igjen. Også denne gangen går ballen i tverrliggeren.

46′ Everton gjør flere endringer i et forsøk på å snu kampen. United har også gjort ett bytta – Alessia Russo erstatter Martha Thomas.

46′ Avspark i andre omgang.

Pause. United har vært det soleklart beste laget og ser ut til å ha god kontroll. Men 2-0 er som kjent en farlig ledelse, og skal United føle seg virkelig komfortable her, trenger de et tredje mål.

45+2′ Millie Turner ser ut til å få en god mulighet, men dommeren blåser av situasjonen for et Everton-frispark.

45+1′ Batlle skaffer enda en United-corner.

45+1′ Kirsty Hanson skaffer seg plass med lekne overstegsfinter, men stikkballen mot Thomas blir hakket for upresis.

43′ Gabrielle George ser seg nødt til å skli et Batlle-innlegg ut til corner. Brosnan slår Zelems innlegg unna.

41′ Ballen kommer inn i United-boksen når Everton ypper seg en sjelden gang. Sophie Baggaley plukker ned innlegget lett.

38′ Martha Thomas får to muligheter fra kanten av Everton-boksen. Det andre forsøket er nære ved å bli et skikkelig kremmerhus, men ballen sniker seg over tverrliggeren.

33′ Everton kommer på en sjelden visitt i United-boksen. Et innlegg lander hos Poppy Pattinson, men angriperen bommer på headingen under press fra Ona Batlle.

30′ Galton legger et fint innlegg, men Brosnan og Everton-forsvaret får til slutt kontroll på den.

27′ United fortsetter å være det farligste laget, uten at de gode spillsekvensene fører til et tredje mål. Da prøver Aoife Mannion seg like så godt på en perle fra langt hold, men ballen går langt over tverrliggeren.

23′ Everton 0-2 MANCHESTER UNITED
United bygger opp et fint angrep. Ballen havner hos Katie Zelem, som løfter ballen over Everton-forsvaret, hvor Martha Thomas lurer. Alene med Brosnan gjør hun ingen feil og dobler Uniteds ledelse.

21′ Galton finner Thomas med et fint innlegg og spissen header mot mål. Dessverre står tverrliggeren i veien.

19′ Everton 0-1 MANCHESTER UNITED
Katie Zelem slår frisparket inn lavt. Foran mål prøver Everton-kaptein Danielle Turner å få ballen, men ender i stedet med å sende ballen inn i eget nett. Dermed har United ledelsen de trenger.

18′ Hjemmelagets Lucy Graham stopper Leah Galton rett før United-spilleren drar seg inn i Everton-boksen. Dommeren belønner Graham med det gule kortet.

17′ Vertenes Hanna Bennison får ballen etter et innlegg, men ballen ser ut til å komme litt for brått på Everton-spilleren.

16′ Everton-forsvaret sliter med å klarere et Smith-innlegg, noe som gir Toone sjansen til å skyte, men igjen blir jobben i letteste laget for Brosnan.

14′ United presser Everton langt tilbake i banen, uten at de rødkledde gjestene klarer å få noe tellende resultat ut av overtaket.

11′ Toone får en god mulighet etter at Kirsty Smith kommer seg fri på venstresiden, men igjen er avslutningen for svak fra United.

9′ Martha Thomas gjør en strålende jobb når hun kommer seg fri på høyresiden. Hun finner også Leah Galton med innlegget, men headingen blir for svak til å overliste Brosnan.

5′ Ikke voldsomt med farligheter å melde om fra åpningsminuttene, ettersom lagene har hatt god kontroll på hverandre. Ella Toone var nære ved å finne Ivana Fuso med en gjennombruddspasning, men vertenes keeper Courtney Brosnan var ute og avverget.