Hvor god er denne kvinnelagstroppen?

Reaksjoner fra eksperter og spillere på den annonserte troppen.

Fredag ettermiddag ble Manchester Uniteds kvinnelagstropp annonsert.

Mange bet seg merke i at en rekke av spillerne hadde bakgrunn fra Liverpool, og selv om det naturligvis er en god gjerning i seg selv å redde spillere derfra, så handlet nok det aller mest om at hovedtrener Casey Stoney selv spilte på Liverpool frem til februar, og at hun derfor har god kjennskap til disse spillerne – og at de har den samme kjennskapen til henne, selvsagt.

denne saken kan du se troppen, og lære litt mer om hver enkelt av spillerne, mens vi her har samlet en del reaksjoner på Uniteds kvinnelagstropp – fra folk som følger kvinnefotballen tett.

– I praksis Liverpools forsvarsfirer

Craig Hadley skriver om kvinnefotball, og har også en podcast om Birminghams kvinnelag. Han kom med noen umiddelbare reaksjoner om laget på Twitter.

– Den første reaksjonen til Manchester Uniteds annonsering, er at de i praksis har Liverpools forsvarsfirer fra sist sesong. Noen Championship-lag vil kanskje føle seg ganske trygge [når de møter United] – Liverpool slapp inn femte mest i WSL1 sist sesong.

Det trenger vi uansett ikke nødvendigvis å tolke så fryktelig negativt:

  • Liverpool kom også femte sist på tabellen, så det høres egentlig helt naturlig ut – de fleste lagene bak slapp inn klart mer.
  • Sannsynligvis vil de nok kunne framstå sterkere i divisjonen under. I tillegg er de jo også ganske unge.
ALEX GREENWOOD: Kaptein og forsvarssjef.

– Det er på topp dette laget vil blomstre

Hadley virker mer positiv til det United kan by på lenger fremme på banen.

– Midtbanen er en teknisk strålende gruppe med ungdommer. Det vil bli interessant å se hvordan de klarer seg.

– Skjønt, det er på topp dette laget vil blomstre. Jess Sigsworth var toppscorer i WSL2 sist sesong med 18 mål. Hennes lagkamerat Kirsty Hanson scoret elleve mål også.

– Kast inn den spennende duoen Ebony Salmon og Ella Toone, og en har en del muligheter.

Kan ikke ta lett på angrepet

Richard Laverty er en annen journalist som skriver om kvinnefotball, og han ser ut til å være enig i dommen over at Uniteds angrep er svært spennende.

– Tre av de fem toppscorerne på nivå to sist sesong, en utrolig talentfull ungdom fra naboen, en spiller som akkurat scoret fem mål i den skotske cupfinalen, og en spiller som har spilt i NWSL (den amerikanske kvinnefotballserien) og Bundesliga. Et angrep du ikke skal ta lett på …

Our Game Magazine har han skrevet om hver enkelt spiller i United-troppen.

– Veldig god stall

En Twitter-bruker stilte Laverty spørsmålet vi egentlig mest av alt lurer på, selv om vi nå vet litt om lagdelene hver for seg

Hvor god er egentlig denne troppen?

Responsen var positiv.

– For nivået de er på – veldig. Chamberlain, Greenwood og Turner har til sammen 81 landskamper. Zelem er en toppspiller som nettopp har vært et år i Juventus. Galton har spilt i USA og Tyskland, mens Salmon, Toone osv. er noen av de beste unge i landet.

I tillegg forteller Laverty at United fra dag én gikk for unge spillere og spillere fra United-akademiet:

Flere reaksjoner: