Hvem spilte mest og minst?

Hvor mye spilletid ble det egentlig på dem som den siste halvannen uken har vært på landslagsoppdrag? Vi har sett nærmere på saken.

I alt 15 United-spillere var innkalt til sine respektive landslagstropper foran de nylig avsluttede VM-kvalifiseringskampene i Europa og Sør-Amerika.
For noen ble det en travel uke med maksimal spilletid, mens det for andre ble korte innhopp eller ingen spilletid overhodet. Her er oversikten som viser hvem som spilte mest og minst:

England:

engI lørdagens Wembley-møte med Malta (2-0) ble engelskmennene som vanlig ledet av sin kaptein Wayne Rooney. Det ble de derimot ikke tre dager senere, da Slovenia (0-0) sto på menyen i Ljubljana. Der ble Rooney sittende på benken helt til det gjensto vel et kvarter.

I likhet med nevnte Rooney, har det de siste dagene også vært mye blest rundt Jesse Lingard, og ikke bare fordi han ble kritisert av Gareth Southgate etter kampen i Ljubljana.
23-åringen gjorde nemlig en god figur da han på lørdag debuterte for A-landslaget i kampen mot Malta, hvor han også fikk spille hele kampen. Belønningen kom i form av ytterligere 90 minutter mot Slovenia.

Når det gjelder Marcus Rashford derimot, fikk ikke han så mye spilletid som han kunne ha ønsket seg. Til tross for at England fant det vanskelig å finne nettmaskene, måtte han nøye seg med to korte innhopp – 22 minutter mot Malta og bare åtte mot Slovenia.

Chris Smalling? Han ble sittende ubenyttet på benken i begge oppgjørene.

wr
WAYNE ROONEY – vraket mot Slovenia og avspist med et kort innhopp.

Frankrike:

fraUniteds to representanter i den franske leiren, Paul Pogba og Anthony Martial, fikk begge spilletid.
Men, mens Pogba spilte fra start til mål både mot Bulgaria (4-1) og Nederland (1-0, Pogba matchvinner), ble det for Martials vedkommende med de 23 innbytterminuttene han fikk i Amsterdam.

Nederland:

nedDaley Blind er et bomsikkert innslag for de oransje, og spilte samtlige minutter både mot Hviterussland (4-1) og Frankrike (0-1).
Like selvskreven er så avgjort ikke Memphis Depay. Han kom først med i troppen i 12. time, og ble deretter sittende ubenyttet mot hviterusserne.
Sjansen var nok stor for at han ville lide samme skjebne mot Frankrike, men så ble tomålsscoreren fra fredagens kamp, Quincy Promes, skadet etter bare et kvarter. Dermed ble det 75 kjærkomne minutter med etterlengtet action på den spillehungrige 22-åringen.

Spania:

spaDavid De Gea og Ander Herrera var begge med i troppen, men kun førstnevnte fikk spilletid. Til gjengjeld sto den levende veggen samtlige minutter mot Italia (1-1) og Albania (2-0).

Belgia:

belMarouane Fellaini gjorde det enkelt og greit. På overtid, etter 90 minutter mot Bosnia & Herzegovina (4-1) på fredag, gikk han hen og pådro seg gult kort nummer to på like mange kamper. Dermed ble han suspendert og slapp unna mer spilletid for landslaget i denne omgang.

mf
MAROUANE FELLAINI – pådro seg gult kort mot Bosnia & Herzegovina, og vendte dermed ryggen til mer landslagsfotball denne måneden.

Italia:

itaDen italienske landslagssjefen hadde sendt forsinket bud etter Matteo Darmian, men det skulle vise seg å bare være for å ha ham i bakhånd sånn i tilfelle. United-backen kom nemlig aldri på banen, verken mot Spania (1-1) eller i den knepne borteseieren over Makedonia (3-2).

Argentina:

argOgså i Sør-Amerika ble det spilt dobbeltoppgjør i uken som gikk. Sergio Romero og Marcos Rojo spilte begge 180 minutter i en for Argentina skuffende landslagsuke. Det endte 2-2 i bortemøtet med Peru, før luften gikk helt ut av ballongen med 0-1-nederlag på eget gress mot naboene fra Paraguay.

Ecuador:

ecuAntonio Valencia har hatt det like travelt som sine argentinske klubbkamerater. Til gjengjeld var han langt mer produktiv. Valencia spilte samtlige minutter, både i den særdeles sterke 3-0-seieren over Chile (ett mål og to assists) og mot Bolivia (2-2 og én assist).

Så får vi bare krysse alt vi har for at samtlige vender skadefrie tilbake til Manchester, sultne på en plass på laget som mandag skal vise seg frem på Anfield.