Hva skjer hvis United blir rammet av coronaviruset?

Etter 2-0-seieren borte mot Leicester sikret United seg en retur til Europas fineste og mest lukrative selskap, Champions League.

Det betyr at United er med i gruppespill-trekningen 1. oktober, og må forberede seg på gruppespill-kamper fra andre halvdel av oktober til første halvdel av desember.

Champions League-datoene i høst for Uniteds del:

  •  20./21. oktober
  • 27./28. oktober
  • 3./4. november
  • 24/25. november
  • 1./2. desember
  • 8./9. desember

Flere coronavirus-regler

Tirsdag godkjente UEFA så en rekke regler for å takle eventuelle coronavirus-problemer utover i sesongen.

Det ble blant annet sagt at selv om et lag har ti eller flere spillere som er rammet av coronaviruset så må de uansett spille så lenge de har 13 tilgjengelige spillere (inkludert keeper) fra troppen som ble sendt inn til UEFA før turneringen starter.

Hvis de ikke har 13 tilgjengelige spillere så vil UEFA kunne godta at andre spillere i troppen hentes inn.

Hvis man likevel ikke får på plass 13 spillere til kamp så blir man satt som tapende lag med målforskjellen 0-3.

Det er også verdt å merke seg at det er hjemmelaget som får utfordringen med å finne en alternativ løsning med en eventuell nøytral bane i et annet land hvis et reiseråd fra en regjering skaper problemer.

Det betyr at hvis et spansk reiseråd forbyr reiser til England så må United før en tenkt kamp mot spanske Sevilla finne en nøytral bane et sted i Europa hvor kampen kan spilles.

Hvis United i denne tenkte situasjonen ikke klarer dette så taper United automatisk kampen med 3-0.

Men hvis et reiseråd skjer på svært kort varsel, mindre enn to dager før kamp, altså om den spanske regjeringen bestemmer seg for at spanjoler da ikke kan reise til England, så blir det derimot Sevilla som automatisk taper kampen 3-0.

Hvis et lag nekter å spille, for eksempel fordi de har spillere ute med coronaviruset eller er generelt bekymret for situasjonen, så taper de automatisk kampen.

Hvis begge lag nekter å spille en kamp så blir begge lag diskvalifisert fra turneringen.

Hvis en dommer blir rammet av coronaviruset så åpnes det opp for at for eksempel en nasjonal, engelsk dommer i stedet overtar som dommer i en kamp med et engelsk lag.

Også et par endringer i Europa League

Det er verdt å merke seg at dette gjelder for Champions League-spillet senere i høst, og ikke Europa League-sluttspillet nå i august.

Til august-kampene mot LASK og det senere Europa League-sluttspillet i Tyskland er det imidlertid noen nye regler å forholde seg til.

Skulderen vil ikke lenger være en del av armen, noe som betyr at hvis en spiller stopper et skudd med skulderen inne i 16-meteren så skal det ikke dømmes straffe mot spilleren og laget hans.

Samtidig er det bestemt at VAR nå skal følge med på om keeperen rører seg for tidlig på straffespark. Hvis det skjer – og keeperen redder – så skal straffen tas på nytt.

Det er imidlertid verdt å merke seg at hvis keeperen rører seg for tidlig – og straffeskyteren setter ballen utenfor – så vil straffen ikke tas på nytt med mindre det avgjøres at keeperen hadde beveget seg så langt ut at det var umulig å få ballen forbi ham og i mål.

Alle gule kort spillerne har samlet opp så langt i turneringen slettes også etter returkampen mot LASK Linz. Det betyr at United-spillerne vil gå inn i kvartfinalen mot danske FC København eller tyrkiske Basaksehir med helt blanke ark på akkurat det.