Husker du denne United-spilleren?

Han spilte totalt 44 minutter for United, men hvordan går det egentlig med Manucho?

Han var 24 år gammel. Han hadde ikke spilt toppfotball i Europa. Men Sir Alex Ferguson og United så noe de likte da angolske Manucho kom på prøvespill i 2007.
Etter å ha sett ham i tre uker tok de derfor sjansen.

Dermed var plutselig afrikaneren United-spiller.

Det skulle imidlertid ikke bli så mange sjanser han fikk i United-trøya. Spissen debuterte med et sju minutters innhopp i 3-1-seieren mot Middlesbrough i ligacupen i september 2008, fikk 17 minutter da United slo Stoke 5-0 i serien samme høst og fikk 20 minutter da Blackburn ble slått 5-3 i ligacupen like etter det.

Men det var det.

United sendte Manucho på utlån til Panathinaikos og Hull, og han scoret én gang på fire seriekamper i Hellas og to ganger på totalt 13 seriekamper i Hull. I juli 2009 valgte United så å slippe ham, og dermed dro Manucho til spanske Real Valladolid. Der scoret han fire mål på totalt 28 kamper i La Liga i sin første sesong, men så mente også spanjolene at han trengte mer spilletid et annet sted.

De sendte ham derfor først på lån til Bucaspor i Tyrkia, hvor det ble to mål på 12 kamper. Så ble han sendt på lån til tyrkiske Manisaspor. Der ble det ingen mål på totalt ni kamper.

I mellomtiden rykkter Valladolid ned fra La Liga, og i år har nå 28 år gamle Manucho fått sine sjanser igjen. Han har startet to kamper, kommet innpå sju ganger og kvittert med tre scoringer for et Valladolid-lag som ligger på 2. plass (opprykksplass) i Segunda Division.

Og for de av dere som ønsker å se ham i aksjon, så blir det flere muligheter den neste måneden.

Manucho og Angola møter nemlig Elfenbenskysten, Sudan og Burkina Faso i Afrika-mesterskapet denne måneden, og oppladningen har vært ok. I helga scoret Manucho nemlig ett av målene da Angola slo Sierra Leone 3-1 i en treningskamp før turneringen.