Vi holdt et øye med Paul Pogba fredag kveld.

Fredag kveld var det duket for storkamp i Nice, der Frankrike tok i mot Italia til vennskapskamp.

Så er det engang slik at kamper mellom de nabolandene har en tendens til å være alt annet enn vennskapelig, og også denne kvelden var det flere susende taklinger og tidvis amper stemning.

Italia er ikke kvalifisert til sommerens VM-sluttspill, og ei heller var Matteo Darmian en del av troppen.

Kampen endte til slutt 3-1 i favør Frankrike, som var det beste laget over 90 minutter.

United.no fokuserte på Paul Pogba, som har en jobb å gjøre for å vise seg verdig en plass i startelleveren til Deschamps – som har en smått vanvittig tropp å velge fra.

Lite involvert de første 45

Pogba startet kampen på venstresiden av en midtbanetreer, og bevegelsene hans tilsa at han mer eller mindre opererte i den frie rollen mange supportere har nærmest tryglet Mourinho å spille han i.

Etter drøye fem minutter viste Pogba frem pasningskvalitetene ved to anledninger; to rett og slett herlige vendinger av spillet. Det resulterte ikke i noe, men overblikket er absolutt på plass.

Så forsvant United-spilleren litt ut av kampen, og fant seg selv løpende mellom posisjoner, og var ofte akkurat der ballen ikke var. Det var til gjengjeld som regel midtbanekollegaene N’Golo Kante og Tolisso.

Pogbas høydepunkt i den første omgangen kom etter 43 minutter. Midtbaneeleganten dro av to italienere, før han satte fart fra egen boks og slo en utsøkt 60-meters pasning til den fremadstormende venstrebacken. Det kunne, med et bedre innlegg, resultert i scoring.

Mål ble det også, faktisk tre mål den første omgangen.

Umtiti og Griezmann sørget for 2-0 til Frankrike, før Bonucci reduserte ikke lenge før hvilen. Pogba var ikke involvert i noen av målene.

– Forventer mer fra en spiller som Pogba

Pogba startet ikke den andre omgangen like friskt som han startet den første, og etter bare to minutter brukte midtbanespilleren for lang tid med ballen på midten, og serverte Italia en stor – stor – målsjanse.

Slik vi også har sett med Pogba tidligere, så går det fort opp og ned. Bare fem minutter etter ballmisten skulle han kanskje fått en assist, hadde bare Tolisso fininnstilt siktet noe mer. Skuddet fra 16 meter strøk stolpen på vei ut, etter en frekk pasning fra Pogba.

Pogba gjorde ting langt enklere etter hvilen, og spilte en betraktelig mer disiplinert rolle på midten. Han dekket rom når Tolisso eller Kante stormet fremover, og spilte stort sett enkle baller for å holde tempoet oppe.

Når det er sagt, så forventer man gjerne mer fra en spiller av Pogbas kaliber. Det enkle er ofte det beste, men en spiller med kvalitetene til Pogba skal også gjerne levere det lille ekstra. Den jobben tok den offensive trioen til Frankrike i dag, og Dembele, Mbappé og Griezmann gjorde livet surt for italienske forsvarsspillere.

Førstnevnte noterte seg også for et kremmerhus av et mål etter 62 minutter, og fastslo sluttresultatet til 3-1.

Pogba ble byttet ut til fordel for N’zonzi etter 85 minutter.

Frankrike har fortsatt en vennskapskamp å spille før VM sparkes i gang, mot USA 9. juni.