Holder på håpet: – Vi er fortsatt med

David de Gea mener United fortsatt henger med i kampen om fjerdeplassen i Premier League etter at et hat trick fra Cristiano Ronaldo sikret United seieren mot Norwich.

Etter Tottenhams tap for Brighton tidligere lørdag er det nå bare tre poeng opp til den Champions League-givende tabellplasseringen.

– Vi er fortsatt med. Vi kjemper om topp fire. Men vi må fortsette å forbedre oss, fordi det er ikke nok dersom vi fortsetter å spille slik, sier De Gea til MUTV.

LES MER: Dette fikk De Gea på børsen

Arsenal gikk også på tap i sin kamp mot Southampton.

– Dette er Premier League. Det er ikke lett og hver kamp er tøff. Det ser du i dag når vi spiller mot Norwich, som ligger i bunnen av tabellen. 

Roser Ronaldo: – Helt vanvittig

Til slutt var det altså superveteran Ronaldo som nærmest egenhendig sikret United seieren og tre poeng, med det som var hans 60. hat trick (!) gjennom karrieren.

Siden Sir Alex Ferguson ga seg har United-spillere scoret hat trick i Premier League ved fire anledninger. Ronaldo står for to av dem – på mindre enn én sesong.

– Det er utrolig. Karrieren hans er helt vanvittig. Han scorer fortsatt mål, gjør hat trick og hjelper laget. Han er blant historiens beste spillere og en legende. Det er bra for laget også, sier De Gea.

KOMMENTAR: «Uniteds frelser besørget oppstandelsen. Nå er håpet tent»

Manchester United v Norwich City - Premier League
FÅR ROS: David de Gea har bare gode ting å si om Cristiano Ronaldo etter at portugiseren reddet dagen for United.

Selv om det er Ronaldo som skal ha mest ros etter kampen, leverte også De Gea flere viktige involveringer. Spanjolen stoppet Teemu Pukki på vei gjennom allerede etter tre minutter.

Senere gjorde han en fantomredning på stillingen 2-2, da Norwich-spiller Milot Rashica prøvde seg fra distanse.

Det var en tøff og vanskelig redning. Så fort han trakk av, tenkte jeg at jeg kanskje ikke ville nå den. Det var fint å holde det på 2-2, sier De Gea.

– Kan ikke miste kontrollen slik

Selv om det til slutt ble tre poeng og kortere vei opp til fjerdeplassen, er De Gea altså klar på at United må heve seg flere hakk dersom de skal ha håp om Champions League-spill neste sesong.

– Vi kan ikke miste kontrollen på kampen slik. Spesielt hjemme mot Norwich, sier De Gea, som påpeker at han ikke kunne puste lettet ut før sluttsignalet var gått.

Spanjolen roser også kanarifuglene for deres innsats.

Pukk
SKAPTE TRØBBEL: Teemu Pukki og resten av Norwich bød United på hodebry lørdag ettermiddag.

Motstanden blir antakelig ganske mye vanskeligere når United drar til Anfield for å møte titteljagende Liverpool neste tirsdag.

– Det kommer til å bli en tøff kamp, det er helt sikkert. Det er alltid spesielt å spille mot Liverpool, selv borte. Forhåpentligvis gir dagens kamp oss selvtillit til å dra dit og spille bra på tirsdag, slik at vi kan få med oss poengene hjem til Manchester. 

Skal United lykkes der, vil de nok få god bruk for bortesupporterne.

Før lørdagens oppgjør uteble dog flere av hjemmesupporterne i løpet av kampens første 17 minutter, i protest mot klubbens eiere. De Gea er likevel fornøyd med støtten laget fikk fra publikum.

– Fansen var fantastisk igjen, fastslår De Gea.

FACEBOOK