Klippet

«Uniteds frelser besørget oppstandelsen. Nå er Champions League-håpet tent»

Cristiano Ronaldo sørget for at Champions League-håpet lever for United med sitt 50. hat trick på klubbnivå. Få, om noen av dem, har smakt bedre enn nettopp dette.

Påsken er definitivt høytid for oppstandelse og mirakler.

Kanskje er det noe drøyt å kalle en 3-2-seier mot Norwich på Old Trafford for et mirakel, men en oppstandelse var det i aller høyeste grad.

Og den ble anført av en 37 år gammel Cristiano Ronaldo som nekter å gi slipp på Champions League-håpet.

Én ting var at United gjorde jobben og tok tre poeng i påskesolen i Manchester. Minst like viktig var det at både Tottenham og Arsenal tapte sine kamper.

Hat trick-helt da United trengte det som mest

Det er ingen tvil om at Real Madrid, Bayern München og PSG høres så uendelig mye bedre ut enn albanske Drita eller Slask fra Polen.

Det er heller ingen tvil om at Champions League klinger så uendelig mye bedre enn Europa Conference League.

Og da de fleste regnet med at Uniteds sjanser var spolerte allerede før lørdagens kamper, fikk United en solid hjelpende hånd fra sørkysten.

CR7
SATTE TONEN: Anthony Elanga serverte Cristiano Ronaldo i forkant av 1-0. Portugiseren scoret alle tre målene for United som holder liv i drømmen om Champions League.

Brighton slo Tottenham på dramatisk vis i London, mens Southampton tuktet Arsenal hjemme på St. Mary´s da Fraser Forster stod som en levende vegg i Southamptons mål.

Men hvordan responderte United på gavepakkene?

Ved å kaste bort en oppskriftsmessig og tilsynelatende trygg 2-0-ledelse mot Premier Leagues svakeste lag.

Det var nesten ikke til å fatte og begripe. Laget som var kjent som comeback-kings sist sesong under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, har allerede kastet bort mange viktige poeng i jakten på en Champions League-plass.

Og da det så ut til at United hadde gjort det igjen, dukket han opp. Selvsagt måtte det være han.

Uniteds frelser besørget oppstandelsen. Nå er håpet er tent.

En kan mene hva man vil om den aldrende superspissen, men en kan også spørre hvor United hadde vært denne sesongen uten Ronaldos scoringer.

Takket være et solid frispark, som Tim Krul kanskje burde tatt, lever drømmen om Champions League videre for United.

Hver kamp blir en cupfinale

Men bortelaget viste tidlig skumle hensikter på Old Trafford.

Før tre minutter var spilt måtte David de Gea i aksjon da Teemu Pukki løp fra Alex Telles og kom alene med spanjolen. United kunne fått den verst tenkelige starten, men De Gea reddet mesterlig.

Prot
PROTESTER: Før kampen mot Norwich protesterte flere tusen United-fans mot eierne. Etter seieren fikk fansen imidlertid noe å juble for.

Og like etter ble det i stedet en glimrende start på kampen sett med United-øyne da Norwich-stopper Ben Gibson var i det gavmilde hjørnet.

Anthony Elanga skal ha ros for presspillet da han snappet ballen fra Gibson. Svensken så opp, ballen ble servert fra Uniteds yngste til Uniteds eldste, og Ronaldo har sjelden scoret et enklere mål for United.

2-0-scoringen var imidlertid langt fra ferdigscoret. Et presist hjørnespark fra Telles ble møtt av Ronaldo som knuste Ben Gibson i luften. 2-0-scoringen fikk de fleste til å føle at kampen langt på vei var avgjort.

Norwich kriget imidlertid inn 1-2 like før pause, og Teemu Pukki utlignet til 2-2 tidlig i 2. omgang.

United hadde tidvis strekk i laget som ga Norwich muligheter på overganger og Ralf Rangnick vil neppe kjøre den samme stilen på Anfield mot Liverpool.

CR7
SIIIIIUUUU: Cristiano Ronaldo noterte seg for sitt 50 hat trick på klubbnivå med sine tre scoringer mot Norwich.

Men bekymringene rundt den kampen kan hvile et par dager.

For United fikk akkurat de gavepakkene laget trengte, stod praktisk talt opp fra de døde, og da de fleste hadde trodd at Champions League-drømmen var knust, viste Ronaldo at han ikke akter å gi opp.

Spørsmålet nå er om United har den mentale styrken som kreves i innspurten.

Om ikke lørdagens resultater vil være en perfekt inspirasjon, er det vanskelig å skjønne hva som skal være det.