Historisk avtale er gode nyheter for United

Bedre forsikringsordninger, økt kompensasjon og færre landskamper. UEFA har omsider kommet Manchester United, Barcelona og de andre europeiske storklubbene i møte.

UEFA og ECA (European Club Association) undertegnet nylig avtalen på UEFAs kongress i tyrkiske Istanbul.For Manchester United, som har en rekke landslagsspillere i stallen, vil den nye avtalen som nå er på plass utvilsomt bli en forandring til det bedre.

Avtalen som i all hovedsak sørger for færre landskamper og ikke minst bedre forsikringsordninger for klubbene som avgir spillere til landslagsoppdrag, inneholder også en solid økning i utbetalinger til klubbene på 100 millioner euro som kompensasjon for at klubbene avgir spillere til sine respektive landslag.

Avtalen ble signert av UEFA-president Michel Platini og lederen av ECA Karl-Heinz Rummenigge, og er utarbeidet for å styrke forholdet mellom landslag og klubblag.

Den ferske avtalen vil løpe frem til 30. mai 2018 og inneholder blant annet disse hovedpunktene.

Forsikring:UEFA vil etablere en forsikringsordning som dekker skader for spillere som er på landslagsoppdrag. Denne forsikringen vil være gyldig for alle spillere som er registrert med en europeisk klubb, uansett nasjonalitet, og for alle kamper som er nevnt i den internasjonale kalenderen, inkludert offisielle landkamper. Pengestøtte:Klubbene vil med den nye avtalen motta en økt finansiell støtte på 100 millioner euro fra EM-sluttspillet i 2012. Det er inntekter som anses som en anerkjennelse av det bidraget klubbene gjør for de ulike landslagene. Dette beløpet vil økes ytterligere til 150 millioner euro i forbindlese med EM i Frankrike i 2016. Økt medbestemmelseMedlemsklubbene i ECA skal få økt medbestemmelse i alle turneringer som involverer medlemsklubbene. LandskamperMed forbehold om godkjenning av FIFA skal kalenderen med landslagskamper nå bestå av ni dobbeltoppgjør over en toårsperiode, hvilket innebærer en reduksjon i antall landskamper. Vennskapskampene i august blir fjernet.

Både Alex Ferguson og ikke minst Arsene Wenger har flere ganger vært kritiske til at landslagsspillere har kommet tilbake til sine klubblag med skader uten at det har vært noen form for kompensasjon fra UEFA. Med den nye avtalen på plass har UEFA kommet de største europeiske klubbene i møte på de mest vesentlige punktene.