– Milevis fra en avtale

Motstridende meldinger om Harry Maguire søndag og mandag.

Etter at ryktene om enighet mellom United og Leicester dukket opp søndag, fulgte Duncan Castles opp med en melding om at Maguire ventes å ha medisinsk sjekk i løpet av de neste 48 timene.

Mark Ogden skriver derimot at partene er «milevis fra hverandre» i forhandlingene. Han er ikke den eneste som rapporterer om ganske stor avstand mellom klubbene.

Søndag kom det noen påstander om Maguire-enighet fra The Sun som etter hvert ble avvist av andre.

At de rapportene ikke stemte med virkeligheten, betyr selvsagt uansett ikke at Maguire ikke kan ende opp i United.

Pålitelige John Percy – kanskje den aller mest pålitelige journalisten i Midlands-området av England – skriver mandag at Maguire har gitt beskjed til både spillere og ledere i Leicester om at han ønsker å gå til United eller City hvis en av Manchester-klubbene hoster opp med den summen Leicester krever for stopperen (mellom 80 og 90 millioner pund).

Ingenting tyder på at Maguire planlegger å slå seg vrang om verken United eller City kommer med et godt nok tilbud.

Det er ikke snakk om en formell overgangssøknad, men Leicester skal ifølge Percy også ha lovet å selge så lenge de får pengene de krever.

Percy bidro søndag til en Telegraph-artikkel hvor det ble hevdet at avstanden mellom klubbene fortsatt var stor.

Fra søndag: The Sun meldte om enighet og medisinsk test

Ifølge avisen er klubbene enige om en overgang verdt 80 millioner pund for 26-åringen.

Sun skriver at England-stopperen flyr til Manchester for en medisinsk sjekk mandag.

I tillegg til overgangssummen på 60 millioner pund, inkluderer avtalen ifølge avisa rundt 20 millioner pund i ulike tilleggsutbetalinger.

Stemmer dette, vil United slå overgangsrekorden for en forsvarsspiller. Den innehar Liverpool og kjøpet av Virgil van Dijk i 2018.

SØNDAGENS RYKTER: Maguire misfornøyd med egen prislapp

United skal ifølge rapportene ha fått avslått et bud på 70 millioner pund tidligere.

Foreløpig er ingenting bekreftet, og Sam Pilger er blant journalistene som mener The Sun bommer i denne saken. Manchester Evening News er også blant avisene som melder at rapportene ikke stemmer. 

Det er også verdt å melde at The Sun-saken ikke er skrevet av en av de i avisa som vi stoler litt mer på enn andre.

Den pålitelige Telegraph-trioen John Percy, James Ducker og Sam Wallace har byline på en artikkel hvor det hevdes at det fortsatt er stor avstand mellom klubbene når det gjelder pris, og at United ikke har fått Leicester til forhandlingsbordet ennå. Maguire kommer, ifølge avisa, ikke til å presse frem en overgang.