Henderson: – Jeg var så stolt. Det var fantastisk

Torsdag er det fem år siden Marcus Rashford scoret i sin første kamp for United. Det feiret han med lagkompis Dean Henderson.

Torsdag er det fem år siden Marcus Rashford gjorde sin debut, da han scoret to mål i 5-1-seieren over Midtjylland i Europa League.

Siden den gang har 23-åringen utviklet seg til å bli en av klubbens aller beste og viktigste spillere, og det kan argumenteres for at Rashford er én av, om ikke den beste spilleren fra Uniteds akademi siden gjengen i Class of ’92 tok steget opp på førstelaget.

I anledning femårsjubileet, har Rashford latt seg intervjue av sin egen lagkamerat, Dean Henderson, som var i akademiet samtidig som angriperen. De to møttes i fjortenårsalderen, og opplevde flere år av oppveksten sammen, både på treningsfeltet og på skolebenken.

Dermed var det kanskje ikke så unaturlig at det var nettopp Henderson som ble med på feiringen da Rashford scoret sitt aller første United-mål. 

Ser man på bildene etter Rashfords 2-1-scoring, kan man nemlig se et kjent fjes blant publikummerne. Henderson, som på den tiden spilte for Uniteds U23-lag, var blant akademispillerne med billett til kampen.

ELLEVILLE SCENER: Dean Henderson var blant de første til å gratulere Marcus Rashford med sitt første United-mål.

Med akademikameratene på plass på Old Trafford, visste Rashford hvor han skulle feire sin første nettkjenning.

– Jeg visste at det var folk der, forklarer Rashford i intervjuet, som er publisert på klubbens egne hjemmesider.

Mens jeg løp, så jeg deg (Henderson), og du bare grep tak i meg. Det er gode minner, sier angriperen, og forteller at han ikke husker stort annet enn målene og feiringene fra debuten.

Gode minner er det også for Henderson, som forteller om at han opplevde en voldsom stolthet da han så lagkameraten sende et helt Old Trafford i jubelrus.

Jeg hadde jo vokst opp med ham de siste årene, og å se ham komme på banen…

– Det var vel litt flaks at du kom på, egentlig, men jeg var så stolt over å se deg utpå der, forteller Henderson.

Og da ballen landet i beina dine og du skjøt, var jeg så oppspilt og glad. Det var fantastisk, sier den unge keeperen, som forteller at han og lagkameratene spurte og gravde om hvordan det føltes å spille på Old Trafford, da de snakket med Rashford dagen etter.

– Vi hadde jo sett så mange kamper sammen. Man lurer jo på hvordan det er å være på banen, sier Rashford, som også forteller at Wayne Rooney var hans aller største idol i oppveksten.