Helgens pipeblåser

Lee Mason dømmer lørdagens oppgjør mot West Ham.

Uten at det skal bli for stort fokus på dommere her på siden kan vi informere om at Lee Mason har blitt tildelt helgens kamp på Old Trafford.

Det er ikke første gang at 42-åringen dømmer United i kjølvannet av at Clattenburg har funnet på noe kontroversielt. Flere husker kanskje da Branislav Ivanović og Fernando Torres ble utvist i en høydramatisk kamp United til slutt vant 3-2, der Clattenburg hadde ansvaret. Tre dager senere barket lagene sammen i ligacupen til nok et målrikt oppgjør, og med Mason ved fløyten vant Chelsea 5-4 etter ekstraomganger.

Tidligere har kamplederen med det godslige utseendet blitt kritisert av Sir Alex Ferguson, da han i 2010 lot Nikola Žigić’ hands gå ustraffet hen kort tid før Birmingham utlignet, hvilket kostet de røde to poeng. United vant til slutt serien med ni poengs margin foran Chelsea.

TWO AND A HALF MAN: Mason har delt ut beskjedne 2,3 kort per kamp så langt.

Mason var assistentdommer i Premier League mellom 2000 og 2002, og fikk tillit som hoveddommer fire år senere. Som man kan se av statistikken på denne siden, har han vært en jevnt over United-vennlig dommer de seneste årene. Hvis disse statistikkene i det hele tatt betyr noe som helst.

Dette blir pipeblåseren fra Boltons fjerde oppdrag denne sesongen. Hittil har han delt ut 7 gule kort, som gjør han til dommeren med færrest utdelte gule kort per kamp.

NB. Mark Clattenburg får full støtte fra FA, og har allerede blitt tildelt oppgjøret mellom Southampton og QPR som sparkes i gang på St. Mary’s samtidig som United – West Ham, 16:00.