– Hatt troen på Lingard i mange år

Gareth Southgate og Jesse Lingard møtte pressen.

Lørdag kveld er det duket for England-kamp på Wembley, og på andre siden av banen venter Nigeria.

I den kampen er det allerede bekreftet at Jesse Lingard skal starte – etter å ha imponert Gareth Southgate på treningsfeltet den siste uka.

Hyller intelligensen

– Jesse (Lingard) er fantastisk til å se rom på banen, og han gjør utrolig mye for både midtbanen og angrepet uten ballen i beina. Han er brilliant mellom linjene, og jeg har hatt troen på han nå i mange år, forklarte Southgate på sin pressekonferanse fredag.

LES OG SE: Jesse Lingard på sitt beste – igjen

– Jeg husker at jeg så han da han var på utlån til Birmingham for noen sesonger siden, i en kamp mot Leeds. Han var nesten ikke nær ballen den kampen, men det var fordi lagkameratene hans ikke så løpene han gjorde. Han spilte en så intelligent kamp den dagen, på et helt annet mentalt nivå enn lagkameratene sine. 

Southgate forklarte så at det store spørsmålstegnet rundt Lingard har vært om han er i stand til å konvertere gode prestasjoner på treningsfeltet til kamp, noe han absolutt har gjort denne sesongen for Manchester United.

For klubb og landslag: Jesse Lingard og Ashley Young.

– Vi kan overraske i VM

Som overskriften antyder, så mener Jesse Lingard at dette kan være året England faktisk presterer i et sluttspill, noe de ikke har hatt for vane å gjøre de siste 50 årene.

Manchester-gutten er også selvfølgelig full av stolthet over sin første VM-deltagelse.

– Dette betyr så mye for meg, min familie og alle menneskene som har hjulpet meg hit jeg er i dag. Å dra på seg England-drakten er en stor ære for meg, og vi ønsker bare å gi noe tilbake til landet vårt. Vi tror alle på hverandre, og vi mener at vi kan overraske i VM, sa Lingard.

Takker alle som har hjulpet han: Jesse Lingard.

Den siste tiden har medias fokus på balløya i stor grad vært på tatoveringen til Manchester Citys Raheem Sterling. Den lynhurtige vingen tatoverte et gevær på foten sin, noe som skapte store overskrifter i flere av landets aviser.

Forstå det den som kan. 

– Vi har tatt vare på han, det er det venner er for – og det er det lagkamerater er for. Denne (England) gruppa er en tett gjeng, vi holder sammen i opp og nedturer, det negative og det positive.

Lingard måtte også svare på spørsmål om han ville tone ned bruken av sosiale medier under sluttspillet, noe han tilsynelatende ikke hadde noen planer om. Bare vær deg selv du, Jesse!